Drie belangrijke tips bij het rijden in de regen

Regen in Amsterdam Zuidoost

Rijden in de regen is gevaarlijker dan je zou denken. We geven drie belangrijke tips bij het rijden in de regen.

Ongeacht het seizoen, geen enkele automobilist ontkomt aan een portie regen op zijn tijd. Vaak moet je ondanks het slechte weer toch de weg op. Sommige mensen maakt het helemaal niets uit, anderen zijn behoedzamer. Toch, ongeacht hoe je jezelf voelt, is het nog steeds belangrijk om voorzichtig te zijn en oplettend te zijn op de weg. AutoWeek geeft drie belangrijke tips bij het rijden in de regen. Deze fouten moet je koste wat kost vermijden als je in de regen rijdt. Dan verloopt je reis zo soepel mogelijk!

Van onze partner
Besparen op je autoverzekering?
Kijk dan via Independer.nl naar de meest aantrekkelijke verzekering voor je auto. Eenvoudig via het kenteken! Vergelijk nu voor de scherpste autoverzekering

Rijd rustiger

Als het regent, is het belangrijk om op je snelheid te letten, en vooral (iets) te verminderen. Door het natte wegdek heb je al gauw een langere remweg. Dat kan uiteraard ernstige gevolgen hebben als je te hard rijdt of als je te weinig afstand houdt tot je voorligger. Verminder enigszins je snelheid en houd afstand tot andere weggebruikers om in alle situaties goede veiligheid te garanderen.

Doe je lichten aan

Over het algemeen is het als het regent ook donkerder. Het verschil met een zonnige of bewolkte dag is aan de andere kant ook weer niet reusachtig groot. Het is daarom belangrijk om je lichten aan te doen, om goed te zien en gezien te worden. Controleer voordat je van huis gaat of je koplampen in goede staat zijn. Controleer ook of je reservelampen in je auto hebt, voor het geval dat.

Veel auto’s zijn tegenwoordig uitgerust met dagrijverlichting. Die zorgt ervoor dat je beter zichtbaar bent maar het is verstandiger om met regenweer dimlicht in te schakelen. Veel auto’s doen dat trouwens al automatisch, als de ruitenwisser een aantal keer in actie is gekomen. Je hebt dan namelijk ook een achterlicht. Check Het is altijd aan te raden om met dimlicht ingeschakeld de weg op te gaan, zowel binnen als buiten de bebouwde kom.

Van onze partner
H4, H7 of bijvoorbeeld achterlichtjes bestellen?
Je hebt bij bol.com een ruime keus voor je autoverlichting die je helpt in de donkere uren veilig te rijden! Zorg dat je ze in de auto hebt.

Rijd voorspelbaar

Als je gewend bent bij droog weer enigszins sportief en ietwat impulsief te rijden, rijd in de regen juist rustig en soepel. Je bent immers niet immuun voor een glijpartij als gevolg van aquaplaning. Het maakt niet uit of je nu een bocht neemt of een beetje te hard remt. Neem een ​​rustige en ontspannen rijstijl aan en anticipeer op het gedrag van anderen achter het stuur. En wees al helemaal alert op scooterrijders, bromfietsers, fietsers en voetgangers die meer last hebben van de regen en wellicht de wind.