Hoe kan ik de flitsfoto inzien als ik ben geflitst?

Flitsen in de berm

Het is heel irritant om een enveloppe van het CJIB op de mat te krijgen. Dat geldt zeker voor een snelheidsovertreding, omdat je dat wellicht niet in de gaten hebt gehad. Hoe kun je de flitsfoto inzien?

Het kan je natuurlijk gebeuren dat je een flitser over het hoofd ziet. En soms weet je ook wel dat je te hard hebt gereden… maar het blijft zuur. Als je niet zeker bent dat je op de aangegeven locatie te hard hebt gereden, kun je de flitsfoto opzoeken. Dan weet je het zeker.

Flitsfoto inzien bij CJIB

Ben je geflitst? Welkom bij de club! Als je jezelf ervan wilt overtuigen dat jij het echt was op de tijd en plaats die is aangegeven, kun je op de website van het CJIB de flitsfoto bekijken. Als je met je eigen auto of motorfiets bent geflitst, kun je met je DigID de foto inzien. Als je een auto van je bedrijf of een leaseauto hebt, kun je daar ook terecht en uiteindelijk met je DigID de foto opvragen. Ben je door de politie geflitst tijdens een mobiele controle, dan kun je ook online meer gegevens opvragen via de website van de politie.

Van onze partner
Een waarschuwing krijgen voor flitsers en files?
Je hebt bij bol.com een ruime keus voor autonavigatie die je op tijd een seintje geeft en helpt de goede snelheid te houden

IJkrapporten vaste flitspalen en trajectcontroles

Je kunt daarnaast ook de ijkrapporten inzien van de desbetreffende flitspalen en trajectcontroles. Deze kunnen worden gevonden via de website van het CJIB. Zo zie je in de certificaten van het Nederlands Meetinstituut (NMi) wanneer de flitser is gecontroleerd en tot wanneer deze controle geldig is.

Bezwaar indienen tegen flitsboete

Het kan natuurlijk zijn dat je het niet eens bent met de flitsboete. Er zijn afhankelijk van de soort overtreding verschillende manieren om bezwaar in te dienen. Je vindt die hier bij elkaar en in sommige gevallen kun je ook direct online laten weten dat je het niet eens bent met de boete.

Voorkomen is beter dan…

Je wilt natuurlijk voorkomen dat je een boete krijgt. Het gemakkelijkste is natuurlijk om je snelheid in de gaten te houden. In veel navigatie-apps en losse navigatietoestellen kun je een alarm instellen voor flitspalen, mobiele flitsers en trajectcontroles. Die geven een signaal als er een controle is. Mocht de aandacht voor de snelheid dan even verslappen, dan word je in elk geval bij de les geroepen.