Kenteken Check

Kenteken

advertentie
APK of onderhoud nodig?
Maak nu een afspraak bij één van de 400 Bosch Car Service autobedrijven en maak kans op fantastische Bosch prijzen.

Kenteken Check? Alle voertuiggegevens opzoeken met de gratis RDW kentekencheck. Met uitgebreide specificaties, kilometerstand check, APK historie, eigenarenhistorie en dagwaarde.

Kentekenrapport

ACTIE: Compleet kentekenrapport voor maar € 3,95 (normaal 4,95)
 • kentekengegevens
 • specificaties
 • uitrusting
 • foto's

Kentekenrapport

ACTIE: Compleet kentekenrapport voor maar € 3,95 (normaal 4,95)
 • tellerstand controle
 • eigenarenhistorie
 • APK historie
 • WOK status
 • waardebepaling
 • kostenberekening
 • land van herkomst (bij importauto's)
 • onderhoudsprijzen & intervallen
 • autotest (indien beschikbaar)
 • uitgebreide specificaties
Klik op één van bovenstaande rapporten voor een voorbeeld.

RDW Kentekengegevens

Alle gegevens die door de Rijksdienst voor Wegverkeer vastgelegd zijn over het voertuig. Hieronder valt o.a. de datum eerste tenaamstelling, APK datum, aantal eigenaren, soort eigenaar, gewicht, aanhangermassa, brandstofverbruik, catalogusprijs (voor de meeste voertuigen vanaf 2005).

Alle specificaties en opties

De RDW legt maar een beperkt aantal gegevens vast per auto. AutoWeek toont van de meeste personenauto's meer dan 200 gegevens uit de CarBase database. Dit betreft o.a. motorgegevens, afmetingen, gewichten, bandenmaten, maar ook gegevens over de af fabriek aanwezige standaarduitrusting.

Checklist

De checklist geeft een kort overzicht van onmiddelijke aandachtspunten voor het voertuig. Is er een schadeindicatie, klopt de kilometerstand, hoe lang is de APK nog geldig?

Kilometerstand check

De tellerstand controle geeft duidelijkheid over de kilometerstand van een auto. Deze check geeft zekerheid dat er niet geknoeid is met de tellerstand. Je geeft zelf de kilometerstand op, en krijgt in het rapport terug of deze logisch of onlogisch is.

WOK schadehistorie

WOK staat voor Wachten op Keuring. Deze aantekening krijgt een auto in het kentekenregister wanneer het kentekenbewijs tijdelijk is ingetrokken en verdwijnt weer zodra de RDW de auto heeft goedgekeurd. De WOK-historie is een sterke indicatie voor het schadeverleden van een auto, helemaal waterdicht is hij echter niet. Desalniettemin is het een zeer waardevol instrument om het risico op een occasion met een duister
verleden aanzienlijk te minimaliseren. Ondanks een WOK-melding kan de auto in goede conditie zijn, maar een WOK-status zal altijd een negatief effect op de waarde hebben. (alleen in kentekenrapport)

APK historie

Auto's van 4 jaar en ouder moeten APK gekeurd worden. Het APK rapport toont het resultaat van alle APK keuringen die een auto tot nu toe ondergaan heeft. Inclusief vermelding van de afkeurpunten.

Eigenarenhistorie

Auto's worden voortdurend verhandeld, de ene auto meer dan de ander. Soms alleen van bedrijf naar particulier, maar ook bedrijven onderlingen handelen regelmatig met auto's. Als een auto relatief veel bezitters (gebruikers) gehad heeft, kan dat iets zeggen over de kwaliteit van de auto. In het kentekenrapport staat een overzicht van alle soorten eigenaren die een voertuig heeft gehad, en hoe lang deze in bezit is geweest van iedere eigenaar.

Kostenberekening en waardeindicatie

Is de auto jonger dan 10 jaar, dan kunnen we een inschatting doen van de huidige waarde. Bovendien kan in de meeste gevallen een vrij accurate kostenberekening gedaan worden, waarbij je inzicht krijgt in de kosten per kilometer en kosten per maand.

Onderdelenprijzen en onderhoudsintervallen

Het kentekenrapport bevat kostenindicaties voor veel voorkomende onderhoudswerkzaamheden of onderdelenvervangingen. Daarnaast toont het rapport een overzicht van de onderhoudsintervallen, maar ook wanneer zaken als distributieriem, oliefilter of luchtfilter vervangen moeten worden.

Alternatieven

Op de AutoWeek website worden door de bezoekers dagelijks duizenden auto's met elkaar vergeleken in de Autovergelijker. Onder het hoofdstuk 'Alternatieven' worden de auto's getoond die het meest vergeleken worden met de gekozen auto.

Autotests

AutoWeek beschikt over een riant archief autotests. Alle beschikbare autotests voor een specifieke auto worden gebundeld in het kentekenrapport.

close