Kenteken Check

Zekerheid over je volgende auto? Doe dan de AutoWeek Kentekencheck. Voer het kenteken in en bekijk direct uitgebreide specificaties, APK historie, eigenarenhistorie, dagwaarde en een kilometerstand controle.

Gisteren 16.893 kentekenchecks opgevraagd

Kentekenrapport

Compleet kentekenrapport voor maar € 3,95
 • kentekengegevens
 • specificaties
 • uitrusting
 • foto's

Kentekenrapport

Compleet kentekenrapport voor maar € 3,95
 • tellerstand controle
 • eigenarenhistorie
 • APK historie
 • waardebepaling
 • kostenberekening
 • land van herkomst (bij importauto's)
 • onderhoudsprijzen & intervallen
 • autotest (indien beschikbaar)
 • uitgebreide specificaties
Klik op één van bovenstaande rapporten voor een voorbeeld.

RDW Kentekengegevens

Nederland kent een uniek kentekenregistratiesysteem. Zolang een auto in Nederland verblijft houdt hij hetzelfde kenteken. Daardoor kunnen op basis van het kenteken een hele reeks gegevens opgevraagd worden. Een ander voordeel is dat een auto door de jaren heen goed te volgen is, waardoor veel historische gegevens bewaard blijven.

Veel basisgegevens worden vastgelegd door de Rijksdienst voor Wegverkeer. Dit zijn deels technische kenmerken, maar ook gegevens over het gebruik. Denk daarbij aan zaken als de datum eerste tenaamstelling, APK datum, gewicht, maximum aanhangermassa, brandstofverbruik en catalogusprijs (voor de meeste voertuigen vanaf 2005). Daarnaast zijn gegevens beschikbaar over het aantal eigenaren en soort eigenaren, alle APK-keuringen inclusief afkeurpunten, historische WOK-meldingen en kilometerstand check.

Alle specificaties en opties

De RDW legt maar een beperkt aantal technische kenmerken vast per auto. AutoWeek vult de gegevens aan met meer dan 200 specificaties uit de CarBase autodatabase. Dit betreft o.a. gegevens over de motor, afmetingen, gewichten, bandenmaten, maar ook gegevens over de af fabriek aanwezige standaarduitrusting.

Checklist

De checklist geeft een kort overzicht van onmiddelijke aandachtspunten voor het voertuig. Is er een historische WOK-melding, een actuele WOK-status, klopt de kilometerstand, hoe lang is de APK nog geldig?

Kilometerstand check

De tellerstand controle geeft duidelijkheid over de kilometerstand van een auto. Deze NAP check geeft zekerheid dat er niet geknoeid is met de tellerstand. Je geeft zelf de kilometerstand op, en krijgt in het rapport terug of deze logisch of onlogisch is.

WOK historie

WOK staat voor Wachten op Keuring. Deze aantekening krijgt een auto in het kentekenregister wanneer het kentekenbewijs tijdelijk is ingetrokken en verdwijnt weer zodra de een nieuwe APK-keuring heeft. Een historische WOK-melding kan een indicatie zijn voor het schadeverleden van een auto, maar er zijn ook andere redenen waardoor een auto een WOK-melding kan krijgen. Autobedrijven hebben inzage in deze informatie. Consumenten wordt deze informatie vaak onthouden, vandaar dat wij dit beschikbaar maken in het kentekenrapport. Overigens zegt het niets over de technische conditie van een auto, die kan gewoon prima zijn. Wel kan een historische WOK-melding een negatieve invloed hebben op de waarde. Dit geeft je als consument een sterkere positie bij prijsonderhandelingen.

APK historie

Auto's van 4 jaar en ouder moeten APK gekeurd worden. Het APK rapport toont het resultaat van alle APK keuringen die een auto tot nu toe ondergaan heeft. Inclusief vermelding van de eventuele afkeurpunten.

Eigenarenhistorie

Auto's worden voortdurend verhandeld, de ene auto meer dan de ander. Soms alleen van bedrijf naar particulier, maar ook bedrijven onderlingen handelen regelmatig met auto's. Als een auto relatief veel bezitters (gebruikers) gehad heeft, kan dat iets zeggen over de kwaliteit van de auto. In het kentekenrapport staat een overzicht van alle soorten eigenaren die een voertuig heeft gehad, en hoe lang deze in bezit is geweest van iedere eigenaar.

Kostenberekening en waardeindicatie

Is de auto jonger dan 10 jaar, dan kunnen we een inschatting doen van de huidige waarde. Bovendien kan in de meeste gevallen een vrij accurate kostenberekening gedaan worden, waarbij je inzicht krijgt in de kosten per kilometer en kosten per maand.

Onderdelenprijzen en onderhoudsintervallen

Het kentekenrapport bevat kostenindicaties voor veel voorkomende onderhoudswerkzaamheden of onderdelenvervangingen. Daarnaast toont het rapport een overzicht van de onderhoudsintervallen, maar ook wanneer zaken als distributieriem, oliefilter of luchtfilter vervangen moeten worden.

Alternatieven

Op de AutoWeek website worden door de bezoekers dagelijks duizenden auto's met elkaar vergeleken in de Autovergelijker. Onder het hoofdstuk 'Alternatieven' worden de auto's getoond die het meest vergeleken worden met de gekozen auto.

Autotests

AutoWeek beschikt over een groot archief autotests. Alle beschikbare autotests voor een specifieke auto worden gebundeld in het kentekenrapport.