Doe de AutoWeek Kentekencheck

Heeft u al kentekenkennis over uw volgende auto? Doe dan eerst de AutoWeek Kentekencheck. Voer het kenteken in en bekijk direct uitgebreide voertuigspecificaties, APK- en eigenaren historie, dagwaarde, juridische staat, controle kilometerstand en nog meer.

Gisteren 176.135 kentekenchecks opgevraagd
AutoWeek Kentekenrapport voorbeeld 1
AutoWeek Kentekenrapport voorbeeld 2
AutoWeek Kentekenrapport voorbeeld 3
AutoWeek Kentekenrapport voorbeeld 4
Klik op één van bovenstaande rapporten voor een voorbeeld.

Heb jij al kentekenkennis over je volgende auto?

Doe dan altijd eerst de AutoWeek Kentekencheck en krijg direct kentekenkennis. Met de gratis AutoWeek Kentekencheck is het mogelijk om op alle voertuigen in Nederland een kentekencheck uit te voeren. Dit geldt voor brommers, bedrijfswagens, auto’s, motoren en campers. Nederland kent een uniek kentekenregistratiesysteem. Zolang een voertuig in Nederland verblijft, behoudt hij hetzelfde kenteken. Daardoor kunt u op basis van dit kenteken veel gegevens opvragen. Daarnaast kunt u op basis van een kenteken ook veel historische gegevens vinden. In de AutoWeek Kentekencheck combineren we de data van het kentekenregister met onze eigen Carbase autodata om een zo volledig mogelijk overzicht te maken.

Welke informatie kan ik uit een kenteken halen?

Een kenteken is unieke combinatie van letters en cijfers die gebruikt wordt om een auto (of ander voertuig) te identificeren. Deze code bestaat in Nederland uit een reeks van zes cijfers en letters die samen het kenmerk van de auto in kwestie vormen. Met de AutoWeek Kentekencheck kunt u alle openbare RDW gegevens gratis opvragen.

Welke inzichten krijgt u met de AutoWeek Kentekencheck?

Met de AutoWeek Kentekencheck krijgt u waardevolle informatie over de status van het voertuig. Dit kan u helpen om de juiste beslissing te nemen bij bijvoorbeeld het aanschaffen van een volgende auto. Dit geeft zekerheid bij de aankoop en zo voorkomt u onnodige verrassingen. U kunt zo voorkomen dat u een auto aanschaft die schade heeft gehad, die betrokken is geweest bij diefstal of die een teruggedraaide kilometerstand heeft.

Welke informatie zit in het AutoWeek Kentekenrapport?

 • Alle specificaties van het voertuig (bijvoorbeeld motorinhoud, max trekkracht, vermogen, verbruik of maximaal aanhangergewicht enz.)
 • APK historie (alle apk-keuringen inclusief afkeurpunten)
 • Eigenaren historie (hoeveel eigenaren heeft het voertuig gehad?)
 • Waardebepaling (Indicata): beschikbaar voor alle personenauto's tot 25 jaar en auto's op grijs kenteken.
 • Kostenberekening: beschikbaar voor alle personenauto's tot 10 jaar. Niet beschikbaar voor auto's ouder dan 10 jaar en auto's op grijs kenteken.
 • Occasion aanbieding (indien het voertuig staat geadverteerd op autoweek.nl/occasions): vraagprijs (incl. BTW), kilometerstand, soort aanbieder en plaats aanbieder.
 • Juridische staat (is de auto gestolen?)
 • Historische WOK-melding (heeft de auto schade gehad?)
 • Huidige waarde en de cataloguswaarde
 • Kilometerstand controle (is de huidige kilometerstand correct?)
 • AutoWeek testverslagen van het betreffende voertuig
 • En nog veel meer

Wat heeft het AutoWeek Kentekenrapport voor meerwaarde?

Het uitgebreide AutoWeek Kentekenrapport geeft nog meer informatie dan bij de gratis kentekencheck. Geen enkele andere aanbieder geeft uitgebreide voertuiginformatie als AutoWeek. Dit komt o.a. door onze eigen Carbase autodata (met o.a. gegevens over de motor, afmetingen, gewichten, bandenmaten, opties etc.). Vergeleken met de gratis Kentekencheck, geeft het AutoWeek Kentekenrapport apk- en eigenaren-historie, controle van de kilometerstand, waardebepaling én AutoWeek testverslagen. Voor maar € 4,95 krijgt u een uitvoerig rapport. Het AutoWeek Kentekenrapport wordt in PDF per e-mail verzonden.

Heb je vragen?

Lees onze FAQ pagina of neem contact op met online@autoweek.nl