Zo kun je goedkoper tanken bij de snelweg

Shell tankstation

Tijdens een langere rit is het onvermijdelijk dat je een keer moet tanken. De prijzen van benzine of diesel liegen er niet om! Zo kun je goedkoper tanken bij de snelweg.

Als je een langere rit maakt, neem je doorgaans gemakkelijk de snelweg. Die is immers bijzonder praktisch: snel, veilig, met veel voorzieningen. Het enige nadeel: de rekening kan bijzonder hoog worden voor de gebruikers. Vooral op dit moment schieten de brandstofprijzen al omhoog en die trend lijkt aan te houden. Met deze tips van AutoWeek kun je goedkoper tanken bij de snelweg.

Goedkopere benzine: van de snelweg af

De beste manier om minder te betalen voor je brandstof op de snelweg is nog steeds ... van de snelweg af komen! Om te voorkomen dat je te veel tijd op je reis verspilt, moet je de route van tevoren plannen en de tankstations vinden die zich het dichtst bij de afrit bevinden. Die zijn er regelmatig. De perfecte gelegenheid om er even tussenuit te gaan om de benen te strekken, of om tegelijkertijd voor een lagere prijs te eten.

De prijs van brandstof die op kleinere wegen wordt verkocht, is altijd lager dan die op de snelwegen. Soms enkele tientallen centen per liter. Je hoeft ook niet te ver weg te gaan, dan gaat ook dat weer een rol spelen en is het voordeel minder groot.

Van onze partner
Goedkoper tanken aan de pomp?
Met UnitedConsumers kun je met korting tanken! Vraag nu de tankkaart aan

Goedkopere benzine: kies goedkopere merken

Of het nu op of naast de snelweg is, de kosten van benzine verschillen per merk. Sommige zoals Shell, Total Energies of BP zijn inderdaad duur, terwijl de beste prijzen vaak te vinden zijn bij zelfbedieningspompen van bijvoorbeeld Tango, Esso Express, Haan, Avia of Tinq. Sommige van deze onbemande pompen hebben zelfs tankstations langs snelwegen, al zijn deze zeldzaam. Ook Shell en BP hebben onbemande pompen die goedkoper zijn dan reguliere tankstations.

Goedkopere benzine: vergelijk prijzen

Om een ​​tankstation te vinden dat brandstof voor de beste prijs aanbiedt, kun je prijzen vergelijken op internet. Op je telefoon kun je ook apps als ANWB Onderweg of Benzine Jip raadplegen, handig omdat je dan direct op de kaart ziet hoe je bij die goedkope pomp kunt komen.