Waar is de milieuzone in Den Haag?

Vredespaleis Den Haag

In verschillende steden in Nederland is een milieuzone ingesteld voor oude dieselauto’s. Een van de steden is Den Haag. Mag je met je dieselauto of bestelbus rijden en waar is de milieuzone in Den Haag?

Om de lucht schoner te krijgen nemen steeds meer steden in Nederland, waaronder Den Haag, hun toevlucht tot een milieuzone. Daarmee willen ze vooral het aantal oudere auto’s met een dieselmotor terugdringen. De milieuzone in Den Haag is gestart op 1 juli 2021 en ligt aan de binnenkant van de Centrumring (S100) en de Professor B.M. Teldersweg (S200). Vlak voor u de milieuzone inrijdt staan er waarschuwingsborden. U kunt dan nog een andere route kiezen. Is jouw auto geschikt voor de milieuzone in Den Haag? Dat kun je nakijken met de AutoWeek Kentekencheck.

Alternatief voor de milieuzone in Den Haag?

Het kan natuurlijk zijn dat je een auto hebt die een Euro 3 motor of ouder hebt. Wat moet je dan? Want je zult niet direct voor dat bezoekje een andere auto gaan kopen. De gemeente geeft zelf al aan dat je je auto kunt parkeren in P+R locaties rond Den Haag en dan met het openbaar vervoer verder gaan.

De P+R locaties die buiten de milieuzone liggen zijn

  • P+R De Uithof
  • P+R Hoornwijck
  • P+R Laan van Nieuw Oost Indië
  • P+R Leidschenveen Haven
  • P+R Mariahoeve
  • P+R World Forum
  • P+R Ypenburg

Je kunt natuurlijk ook verder buiten de stad parkeren en bijvoorbeeld de trein nemen.

Vrijstelling milieuzone Den Haag

De milieuzone in Den Haag geldt alleen voor dieselauto’s en bestelauto’s met een dieselmotor. Heb je een oudere auto of bestelbus met bijvoorbeeld een benzinemotor, dan mag je wel gewoon de stad inrijden. 

Als je een dieselauto hebt die 40 jaar of ouder is op basis van de datum eerste toelating (DET) van de RDW, dan mag je wel in de milieuzone rondrijden. Dat mag ook als je oudere dieselauto geschikt is voor het vervoer van rolstoelen. Als je een camper hebt en binnen de milieuzone woont, dan mag je die gewoon voor het huis inpakken.

Ontheffing in een aantal gevallen

Verder zijn er ontheffingen voor onder meer als je een bedrijfsauto zonder uitstoot hebt besteld maar die nog moet worden geleverd of je een auto hebt laten aanpassen voor medische redenen.