Is in Frankrijk een alcoholtester verplicht?

Alcoholtester Frankrijk

Enkele jaren geleden moest je in Frankrijk een alcoholtester in de auto hebben. Inmiddels is dat een advies en geen verplichting meer.

Het is tegenwoordig niet meer verplicht om in Frankrijk een alcoholtester in de auto te hebben. Die verplichting is in 2020 afgeschaft en omgezet in een dringend advies. Hoe zit het met andere landen in Europa?

Geen alcoholtester verplicht

Frankrijk was het enige land waar je een alcoholtester in je auto moest hebben. In geen enkel ander land binnen Europa is een alcoholtester verplicht. Dat maakt het gemakkelijker om te reizen. Immers, de alcoholtester heeft ook een houdbaarheidsdatum. En omdat je in de praktijk geen boete kreeg als je geen alcoholtester in je auto had, was die zeker na een paar jaar zeker over de datum heen. Ook binnen Frankrijk bleek de regel niet effectief om alcohol in het verkeer te verminderen. Sinds de afschaffing moeten mensen die een alcoholslot in de auto hebben, die een jaar in plaats van voorheen zes maanden gebruiken.

Van onze partner
Checken of je wel mag rijden?
Bij bol.com vind je verschillende alcoholtesters die je snel de uitslag geven of je het stuur écht aan iemand anders moet geven.