Waar is de milieuzone in Arnhem voor dieselauto's?

Arnhem Sonsbeekpark

In verschillende steden in Nederland is een milieuzone ingesteld voor oude dieselauto’s. Een van de steden is Arnhem. Mag je met je dieselauto of bestelbus rijden en waar is de milieuzone in Arnhem?

Om de lucht schoner te krijgen nemen steeds meer steden in Nederland, waaronder Arnhem, hun toevlucht tot een milieuzone. Daarmee willen ze vooral het aantal oudere auto’s met een dieselmotor terugdringen. De milieuzone omvat de Arnhemse singels, het Nieuwe Plein en de hoge Rijnkade en alles wat er binnen ligt. Het Airborneplein valt erbuiten. Ook de Lage Kade valt erbuiten. Vlak voor u de milieuzone inrijdt staan er waarschuwingsborden. U kunt dan nog een andere route kiezen. Is jouw auto geschikt voor de milieuzone in Arnhem? Dat kun je nakijken met de AutoWeek Kentekencheck.

Alternatief voor de milieuzone in Arnhem?

Het kan natuurlijk zijn dat je een auto hebt die een Euro 3 motor of ouder hebt. Wat moet je dan? Want je zult niet direct voor dat bezoekje een andere auto gaan kopen. Je kunt de auto gratis parkeren in het Transferium Gelredome en vandaar met de bus verder rijden. Alleen als er evenementen zijn in de Gelredome moet je wel betalen. Een andere optie is natuurlijk verder buiten de stad parkeren en bijvoorbeeld de trein nemen.

Vrijstelling milieuzone Arnhem

De milieuzone in Arnhem geldt alleen voor dieselauto’s en bestelauto’s met een dieselmotor. Heb je een oudere auto of bestelbus met bijvoorbeeld een benzinemotor, dan mag je wel gewoon de stad inrijden. 

Als je een dieselauto hebt die 40 jaar of ouder is op basis van de datum eerste toelating (DET) van de RDW, dan mag je wel in de milieuzone rondrijden. Dat mag ook als je oudere dieselauto geschikt is voor het vervoer van rolstoelen. Als je een camper hebt en binnen de milieuzone woont, dan mag je die gewoon voor het huis inpakken.

Ontheffing in een aantal gevallen

Verder zijn er ontheffingen voor onder meer als je een auto hebt laten aanpassen voor medische redenen of als je geen mogelijkheid hebt een auto aan te schaffen die wel aan de criteria voldoet.