Waar kun je goedkoop tanken? Deze tips helpen je.

onbemand benzinestation tankstation haan korting

Hoe kun je geld besparen in deze tijden van stijgende brandstofprijzen? Het start met goedkoop tanken. Deze tips laten je zien waar dat kan. 

De prijzen van benzine en diesel rijzen de pan uit en zelfs voor lpg lijk je tegenwoordig de hoofdprijs te betalen. AutoWeek schiet te hulp en zocht naar apps die inzicht geven in de benzineprijzen die je kunt verwachten. Je kunt de genoemde apps met tips voor goedkoop tanken het gemakkelijkst opzoeken in je app-store.

ANWB Onderweg

De grootste vereniging van Nederland heeft de app Onderweg, die veel mogelijkheden heeft. Zo zie je er files mee en kun je er (via Yellowbrick) mee parkeren. Hij geeft ook een overzicht van laadpalen en tankstations met de prijzen. Je kunt dus gemakkelijk benzinestations vinden en daar goedkoop tanken. De app geeft met kleuren duidelijk aan welke prijs het station heeft voor de brandstof die je selecteert.

Benzine-Jip

Deze app is heel simpel en laat de benzineprijs zien. Hij gaat uit van het landelijk gemiddelde en toont dan wat je op een tank meer of minder betaalt dan het landelijk gemiddelde (je kunt de grootte van je tank aangeven). Erg gemakkelijk en met een goed overzicht.

Van onze partner
Besparen op je autoverzekering?
Kijk dan via Independer.nl naar de meest aantrekkelijke verzekering voor je auto. Eenvoudig via het kenteken! Vergelijk nu voor de scherpste autoverzekering

DirectLease TankService

Zit je vaak op de weg? Dan wil je soms meer dan goedkoop tanken. Je vindt op een kaart aangegeven (na je selectie) de brandstof van je keuze met een bolletje dat van groen via oranje naar rood aangeeft of die duur is. Ook kun je broodjes selecteren, aanhangwagenverhuur of een autowasserij (bij een benzinestation, dat wel). Handig dus!

UnitedConsumers Tankkaart

Bij UnitedConsumers kun je met een aparte tankkaart bij ongeveer 600 (bemande) benzinestations in het land sparen voor extra korting op de standaardprijzen. Zeker als je vaker rijdt kan het voordeel in de loop van de tijd aardig oplopen. Het is dus geen app maar helpt je wel te besparen. Vraag de kaart dus aan!

Waze

Als je de smartphone niet wilt volproppen met een extra applicatie speciaal voor besparingen aan de pomp, dan biedt de navigatie-app Waze uitkomst. Klik in Waze op de zoekbalk en vervolgens op het pictogram met de benzinepomp. Er wordt een kaart met prijzen weergegeven. Klein minpuntje: deze lijken minder vaak te worden bijgewerkt dan op gespecialiseerde apps, maar de datum staat bij de prijzen vermeld. Het kleine extraatje van Waze: terwijl je naar je bestemming rijdt, kun je een station op je route zoeken en dit selecteren op basis van de aangerekende prijzen en de veroorzaakte omleiding. Let wel op: het eerste resultaat is vaak een advertentie.