Wat je moet weten over eCall voor auto’s

eCall noodoproepsysteem

Alle nieuwe auto’s die sinds april 2018 op de markt zijn gekomen, moeten voorzien zijn van het noodoproepsysteem eCall. Wanneer een auto betrokken is bij een ongeval, zal eCall op basis van informatie uit crashsensoren verbinding maken met het noodnummer 112. 

Dit doet eCall zowel in Nederland als in het buitenland. Behalve een noodoproep naar de alarmcentrale geeft eCall ook aanvullende informatie. Denk daarbij aan

  • de locatie van het voertuig
  • de rijrichting (handig op de snelweg)  
  • het aantal inzittenden 
  • de brandstofsoort.

Overigens is eCall ook te activeren met een druk op de rode knop (meestal in de buurt van de binnenspiegel).

Van onze partner
Besparen op je autoverzekering?
Kijk dan via Independer.nl naar de meest aantrekkelijke verzekering voor je auto. Eenvoudig via het kenteken! Vergelijk nu voor de scherpste autoverzekering

Onder welke omstandigheden slaat eCall alarm?

Het eCall-initiatief heeft tot doel een apparaat in te zetten dat in alle voertuigen is geïnstalleerd. Het belt automatisch 112 in het geval van een ernstig verkeersongeval. Daarbij stuurt het draadloos informatie over de activering van airbags en botsingsensoren, net als GPS- of Galileo-coördinaten naar lokale hulpdiensten. Er is ook een handmatige belknop aanwezig. eCall bouwt voort op E112. Volgens schattingen zou eCall de responstijd voor noodgevallen met 40 procent kunnen verkorten in stedelijke gebieden en met 50 procent in landelijke gebieden.

Telematica voor verschillende toepassingen

Veel bedrijven houden zich bezig met telematicatechnologie voor gebruik in verschillende aspecten van eCall. Denk daarbij aan systemen in voertuigen, draadloze gegevenslevering en antwoordapparaatsystemen voor openbare veiligheid. Standaardisatie van communicatieprotocollen en problemen met de menselijke taal zijn enkele van de obstakels. Het project is ook ondersteund door de European Automobile Manufacturers Association (ACEA), een belangengroep van Europese auto-, bus- en vrachtwagenfabrikanten, en ERTICO. Veel van de belanghebbenden die betrokken zijn bij telematicatechnologie zijn lid van ERTICO of ACEA.

Privacyvragen rond eCall

Zoals bij alle regelingen om verplichte draadloze zenders aan auto's toe te voegen, zijn er privacykwesties die de aandacht hebben. Afhankelijk van de uiteindelijke implementatie van het systeem, kan het mogelijk zijn dat het systeem wordt geactiveerd zonder dat er een daadwerkelijke crash plaatsvindt. Ook hebben de inzittenden geen controle over het op afstand activeren van de microfoon, waardoor een auto gevoelig is voor afluisteren.