Gebruiksvoorwaarden

Algemene voorwaarden en huisregels autoweek.nl

 1. Algemene voorwaarden
 2. Registratie
 3. Gedragsregels AutoWeek.nl
  1. 3.1. Redactie
 4. Disclaimer reviews (autoreviews, dealerreviews)
 5. Huisregels forum
  1. 5.1. Deelnemen
  2. 5.2. Regels
  3. 5.3. Algemene tips
  4. 5.4. Moderators
  5. 5.5. Een topic openen
  6. 5.6. Wat hoort waar?
  7. 5.7. Afbeeldingen plaatsen
  8. 5.8. Redactie
  9. 5.9. Disclaimer Forum
 6. Aansprakelijkheid
 7. Privacybeleid
 8. Copyright
 9. Portretrecht en intellectuele eigendomsrechten deelnemers
 10. Intellectuele eigendomsrechten AutoWeek.nl
 11. Minderjarigen
 12. Bevoegdheden en rechten redactie AutoWeek.nl
 13. Klachten levering digitale producten
 14. Toepasselijk recht en bevoegde rechter

- - -

1. Algemene voorwaarden

AutoWeek.nl is een onderdeel van DPG Media B.V. te Amsterdam. Deelname aan en inschrijving bij AutoWeek.nl, en gebruik van de site AutoWeek.nl, vindt plaats onder toepasselijkheid van deze Algemene Voorwaarden. Deze Algemene Voorwaarden zijn eveneens van toepassing op alle diensten en activiteiten die samenhangen met AutoWeek.nl en/of worden aangeboden door AutoWeek.nl.

De algemene voorwaarden en huisregels kunnen van tijd tot tijd aangepast worden en daarom vragen we je om deze af en toe nog eens door te lezen.

2. Registratie

Om je te registreren op AutoWeek.nl dien je in het bezit te zijn van een geldig e-mailadres. Dit e-mailadres wordt gebruikt om je account te activeren. Tevens kan de beheerder van AutoWeek.nl dit e-mailadres gebruiken om contact met je op te nemen. Het is dan ook voorwaarde om met een actief e-mailadres ingeschreven te staan.

Geregistreerde gebruikers kunnen reacties, bijdragen, Autoreviews en Dealerreviews plaatsen, waarop de volgende regels van toepassing zijn.

3. Gedragsregels AutoWeek.nl

Gebruikers zullen geen misleidende, racistische, beledigende, seksistische, discriminerende, bedreigende, provocerende of anderszins kwetsende uitingen doen, grof taalgebruik hanteren, misplaatste grappen maken of andere gebruikers op een andere manier lastig vallen.

RESPECT!

Over de besproken onderwerpen, merken, auto's, berijders van bepaalde auto's of type autorijders, publieke personen of AutoWeek dienen discussies respectvol en inhoudelijk relevant te zijn.

Bezoekers en deelnemers aan deze site zullen elkaar met het nodige respect behandelen. Schelden, beledigen of op de man spelen zijn niet toegestaan. Ook provocatie of berichten die de sfeer bedreigen zijn niet toegestaan.

RELEVANTIE!

Reageer inhoudelijk en relevant. Commentaren die niets met het besproken onderwerp of artikel te maken hebben zijn niet toegestaan.

Het plaatsten van privé-informatie, privécorrespondentie of iemands beeltenis zonder de uitdrukkelijke toestemming van die persoon is niet toegestaan.
Misleiding, oplichting of je voordoen als iemand anders is niet toegestaan.
Het maken van reclame en het doen van commerciële aanbiedingen is niet toegestaan.
Het is niet toegestaan auteursrechtelijk beschermde foto's te gebruiken of foto's van een webserver zonder toestemming van de hostende partij.
Een gebruikersnaam (username) dient neutraal te zijn. Een gebruikersnaam die een bepaalde vorm van vooringenomenheid of als opruiend kan worden ervaren is niet toegestaan.
Het is niet toegestaan met meerdere accounts actief deel te nemen.

De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde afkeuren voor plaatsing, verwijderen of aanpassen. Gebruikers die zich (herhaaldelijk) niet aan bovenstaande regels houden kan de schrijftoegang ontzegd worden, een zogenaamd 'ban'. Een 'ban' kan in overleg ongedaan worden gemaakt, mits de deelnemer beterschap belooft. Een 'ban' is de derde keer altijd definitief, ongeacht de omstandigheden. Als eenmaal je account geblokkeerd is, is het niet toegestaan om met een nieuw account schrijfactiviteiten te continueren.

3.1 Redactie

De berichtgegeving op AutoWeek.nl is 100% objectief. Kritiek is prima. Als we iets verkeerd hebben opgeschreven of gewoon ronduit fout zitten, laat ons dat dan via de e-mail of een fatsoenlijk berichtje weten, dan passen wij dat aan. Verwensingen, stemmingmakerij, insinueren dat wij worden gesponsord of bevooroordeeld zijn ten opzichte van bepaalde automerken staan wij niet toe.

Aanvallen op de redactie of persoonlijke aanvallen op medewerkers en redacteuren van AutoWeek zullen we ook niet tolereren.

4. Disclaimer reviews (autoreviews)

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de inhoud of eventuele gevolgen ervan. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Gebruikers geven DPG Media een wereldwijde, niet-exclusieve, royaltyvrije, overdraagbare licentie (met het recht tot sublicentie) voor het commercieel gebruik, de verveelvoudiging, de verspreiding, het maken van afgeleide werken, het tonen en uitvoeren van de gebruikersbijdragen in verband met de verlening van de diensten en anderszins in verband met het aanbieden van de website www.autoweek.nl en aanverwante activiteiten van DPG Media, waaronder publicatie in print en het promoten en verder verspreiden van de website (en daarvan afgeleide werken waaronder in print), in welke media-formats en via welke mediakanalen dan ook.

5. Huisregels forum

DPG Media biedt op AutoWeek.nl een forum aan. AutoWeek.nl vindt respectvolle communicatie, de sfeer op haar website en de veiligheid van haar bezoekers uitermate belangrijk. Daarom heeft AutoWeek.nl een aantal richtlijnen en huisregels samengesteld. Je krijgt alleen toegang tot het forum als je akkoord bent gegaan met de huisregels.

5.1 Deelnemen

Iedereen kan lezen wat er op dit forum gezegd wordt. Om deel te nemen aan discussies, moet je je eenmalig registreren. Dat kan met het registratieformulier, waarbij je je ook kunt abonneren op de nieuwsbrief. Je kiest zelf een gebruikersnaam en wachtwoord. Op het forum ben je daarmee voor iedereen herkenbaar.

Een account opheffen kan in Mijn AutoWeek.

5.2. Regels

Om het gebruik van het forum in goede banen te leiden, hebben we een aantal regels opgesteld:

Grof taalgebruik, discriminerende opmerkingen of uitingen van erotische/pornografische aard zijn niet toegestaan.
Behandel anderen met respect! Schelden, beledigen of op de man spelen zijn niet toegestaan. Ook onrust stoken of berichten die de sfeer bedreigen zijn niet toegestaan.
Het plaatsen van privé-informatie, privécorrespondentie of iemands beeltenis zonder de uitdrukkelijke toestemming van die persoon is niet toegestaan.
Misleiding, oplichting of je voordoen als iemand anders is niet toegestaan.
Reclame maken voor commerciële producten, evenementen diensten of websites is niet toegestaan. Ook het aanbieden van commerciële producten, evenementen, diensten of websites is verboden, net als het houden van enquêtes of onderzoeken.
Het aanbieden van producten of diensten die verboden zijn bij de Nederlandse wet is niet toegestaan, denk bijvoorbeeld aan illegale software.
Plaats je bericht in de meest geschikte rubriek. Je mag een bericht maar één keer plaatsen.
Dit is een forum over auto's. Daarom is er alleen ruimte voor inhoudelijke discussies over zaken die met auto's te maken hebben. Alleen bij Stamgasten is ruimte voor andere onderwerpen, zolang die zijdelings aan auto's gerelateerd zijn.
Geef een nieuw topic een duidelijke titel, die de inhoud van het topic goed weergeeft.
Je mag slechts met één account deelnemen aan het forum. Het is niet toegestaan van meerdere (valse) identiteiten gebruik te maken.
Instructies van moderators en beheerders dien je op te volgen.

Als je je niet aan bovenstaande regels houdt, kunnen we je de schrijftoegang ontzeggen. Bovendien kunnen redactie en moderators berichten wijzigen of verwijderen.

5.3. Algemene tips

Zorg voor enig niveau in je bijdragen aan het forum! Dit draagt bij aan de kwaliteit van het grootste autoforum van Nederland.
Als je een nieuwsbericht of tekst overneemt, vermeld dan altijd de bron. Doe je dat niet, dan is er sprake van plagiaat.

5.4. Moderators

Op het forum zijn een aantal moderators aangesteld om ervoor te zorgen dat het forum op een goede manier gebruikt wordt. Dit zijn: CorZa, Ivanov, Yellow Cab.

5.5. Een topic openen

Wil je een topic openen, kijk dan eerst of er wellicht al een topic over hetzelfde onderwerp loopt. Is dat het geval, dan plaats je jouw bericht in dat topic. Nieuwe informatie zorgt ervoor dat een topic weer bovenaan de lijst komt te staan. Ook als je met je onderwerp kunt aanhaken bij een bestaand topic, plaats je jouw bericht in dat bestaande topic. Zo wordt voorkomen dat op meerdere plekken discussies lopen over het zelfde onderwerp.

5.6. Wat hoort waar?

In de autowereld gebeurt veel. Daardoor is er altijd nieuws te melden. Om al dat nieuws in de juiste kanalen te plaatsen, is het van belang dat je weet wat waar hoort.

Teasers (aankondigingen) of spionagefoto's van een nog te introduceren productiemodel of een nieuwe versie van een productiemodel plaats je bij Scoops.
Teasers (aankondigingen van de fabrikant) of spionagefoto's van concept cars plaats je bijConcept Cars.
Impressies van een model dat nog geen eigen topic heeft, plaats je in het Impressie-topic, dat je kunt vinden in het forumdeel Scoops. Nattevingerwerk mag direct naar dit topic. Heeft een model al wel een eigen topic, dan kun je de impressies in dat topic plaatsen.
Officiële informatie van een fabrikant over een nieuw model plaats je bij Nieuwe Auto's. De aanduiding 'Officieel:' is hierbij niet meer nodig.
Wil je advies over het aanschaffen van een auto, kijk dan goed in welke rubriek je jouw vraag plaatst: Koopadvies nieuw is er voor de aanschaf van nieuwe auto's, voor tweedehands auto's is er de rubriek Koopadvies tweedehands.
Heb je een vraag of mededeling over de technische kant van een auto, dan kun je daarmee terecht bij Techniek & Onderhoud. Hier word je vakkundig bijgestaan door liefhebbers.
Voor berichten over tuning kun je terecht in het forumdeel Tuning. Dit kan gaan over het tunen van je eigen auto, maar ook over aankondigingen van professionele tuners.
Wil je je eigen auto laten zien aan andere forummers, dan kan dit in het forumdeel Mijn Auto.
De Knutselhoek is een forumdeel waar forummers hun eigen creaties kunnen tonen. Het kan gaan om werk in 3D-programma's, fotobewerkingsprogramma's, of met de hand getekende creaties. Van belang is in ieder geval dat het werk zélf gemaakt is, plagiaat of het tonen van andermans werk wordt niet op prijs gesteld.
Voor autogerelateerde grappige foto's of filmpjes is het forumdeel Fun Stuff.

De overige forumdelen wijzen zich vermoedelijk vanzelf. Heb je toch nog vragen, dan kun je altijd een e-mail sturen naar de redactie.

5.7. Afbeeldingen plaatsen

Om een afbeelding in een bericht te plaatsen, moet deze afbeelding al ergens beschikbaar zijn op het internet. Staat een afbeelding nog niet op internet, dan kun je gebruik maken van uploadsites, zoals Photobucket en Imageshack.

Om een afbeelding te kunnen plaatsen, heb je de adresregel nodig. Die kun je vinden door met de rechtermuisknop op de afbeelding te klikken en dan naar 'Eigenschappen' te gaan.

Kopieer deze adresregel en klik vervolgens in de knoppenbalk bij je bericht op de knop 'URL van een afbeelding invoegen'.

Er verschijnt dan een opdrachtvenster waar je de adresregel in plakt. Klik op 'OK', en de afbeelding wordt ingevoegd: er staat in je bericht nu iets als [img]http://www.naamvandewebsite.nl/naamvandeafbeelding.jpg[/img].

Met de knop 'Bekijken' kun je zien of de afbeelding goed in je bericht geplaatst is.

Denk er wel aan dat op sommige afbeeldingen auteursrechten rusten, en dat rechthebbenden niet altijd goedkeuring verlenen aan het plaatsen op websites.

Hoewel de redactie regelmatig de beelden bekijkt om te zien of er door gebruikers van dit forum beschermde foto's en/of materialen van anderen op worden geplaatst, kan het voorkomen dat hiertoe door de rechthebbende(n) aan de gebruiker of Autoweek.nl geen toestemming is gegeven. Wij verzoeken de rechthebbende(n) dan ook direct contact te zoeken met de redactie.

5.8. Redactie

Het forum is niet bedoeld als communicatiemedium met de redactie. Wil je contact met de redactie, dan kun je een e-mail sturen. De redactie houdt de gebeurtenissen op het forum in het oog, en maakt soms ruimte in het blad voor zaken die op het forum besproken worden.

5.9. Disclaimer Forum

Hoewel de redactie regelmatig het forum bekijkt om te zien of er door gebruikers van dit forum beschermde foto's en/of materialen van anderen op worden geplaatst, kan het voorkomen dat hiertoe door de rechthebbende(n) aan de gebruiker of Autoweek.nl geen toestemming is gegeven. Wij verzoeken de rechthebbende(n) dan ook direct contact te zoeken met de redactie.

6. Aansprakelijkheid

Het deelnemen en/of gebruik maken van de site AutoWeek.nl geschiedt geheel op eigen risico van de deelnemer. AutoWeek.nl is niet aansprakelijk voor directe en/of indirecte schade van welke aard dan ook, die al dan niet het gevolg is van en/of verband houdt met het gebruik van de website AutoWeek.nl.
Ondanks de constante zorg en aandacht die wij besteden aan de samenstelling van de website AutoWeek.nl, is het mogelijk dat de informatie die op AutoWeek.nl wordt gepubliceerd onvolledig c.q. onjuist is. Fouten (in de gegevensverwerking) kunnen echter niet altijd voorkomen worden.
De content op de website AutoWeek.nl is grotendeels afkomstig van de deelnemers aan AutoWeek.nl. AutoWeek.nl is niet aansprakelijk voor enige directe en/of indirecte schade die voortvloeit uit deze content. De op de website AutoWeek.nl geplaatste content die van derden afkomstig is, geeft uitsluitend de persoonlijke mening weer van de betreffende deelnemer. AutoWeek.nl kan op geen enkele manier verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud hiervan.
Beweringen en meningen, geuit in de artikelen en mededelingen op de pagina's van AutoWeek.nl zijn die van de auteur(s) en niet (noodzakelijkerwijs) die van de redactie, de webmaster, de internetprovider of DPG Media. Wij kunnen er niet voor instaan dat de informatie op AutoWeek.nl geschikt is voor het doel waarvoor de informatie wordt geraadpleegd. Alle informatie, producten en diensten worden aangeboden in een staat waarin deze zich feitelijk bevinden en zonder enige (impliciete) garantie of waarborg ten aanzien van hun deugdelijkheid, geschiktheid voor een bepaald doel of anderszins.
Wij sluiten alle aansprakelijkheid uit voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van AutoWeek.nl, of met de tijdelijke onmogelijkheid om AutoWeek.nl te kunnen raadplegen. Wij zijn ook niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade die het gevolg is van het gebruik van informatie die door middel van AutoWeek.nl verkregen is. AutoWeek.nl garandeert noch ondersteunt enig product of enige dienst genoemd in deze publicatie, noch staat zij garant voor enige door de vervaardiger van dergelijke producten gedane bewering. Met het oog hierop wordt de lezer altijd aangeraden onafhankelijke inlichtingen in te winnen en/of onderzoek te verrichten voor gebruik van via AutoWeek.nl verkregen informatie. De informatie op AutoWeek.nl wordt wekelijks aangevuld en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

7. Privacybeleid

Het privacy & cookiebeleid van DPG Media en AutoWeek.nl vindt u hier

8. Copyright

AutoWeek.nl behoudt het recht – tenzij anders overeen gekomen met de auteur – ingezonden materiaal in te korten en aan te passen. Dit geldt zowel voor tekst als muziek en beeldmateriaal. Een bezoeker/ster van AutoWeek.nl mag geen auteursrechtelijke beschermde werken of andere in AutoWeek.nl opgeslagen informatie openbaar maken of verveelvoudigen zonder toestemming van DPG Media (ook niet via een eigen netwerk).

9. Portretrecht en intellectuele eigendomsrechten deelnemers

Door plaatsing van foto-, beeld-, video-, tekst- en/of ander materiaal door de deelnemer op de website AutoWeek.nl geeft deelnemer volledige en onvoorwaardelijke toestemming aan DPG Media dit materiaal onbeperkt (her) te gebruiken en te publiceren, onder meer ten behoeve van reclame-, promotionele – en andere (al dan niet commerciële) doeleinden, ten behoeve van AutoWeek.nl en/of ten behoeve van derden, in print alsmede in elektronische vorm, onder meer via Internet en vergelijkbare netwerken en door middel van databanken en elektronische gegevensdragers zoals cd-roms, dvd's en dergelijke.
Voor zover dat ingevolge de Auteurswet is toegestaan, doet de deelnemer afstand van zijn/haar persoonlijkheidsrechten met betrekking tot de content die hij/zij op AutoWeek.nl plaatst, waaronder in ieder geval afstand van zijn/haar recht op naamsvermelding.
Deelnemer staat ervoor in dat het beeld-, video-, tekst- en fotomateriaal dat door hem/haar wordt geplaatst op de website AutoWeek.nl geen inbreuk maakt op de auteurs- en/of andere rechten van derden of anderszins onrechtmatig is jegens derden. Deelnemer vrijwaart AutoWeek.nl terzake van vorderingen van derden.
AutoWeek.nl heeft het recht, doch niet de plicht, om de toegang tot content te onthouden dan wel om content van de website AutoWeek.nl te verwijderen indien er, naar het uitsluitend oordeel van AutoWeek.nl, sprake is van (mogelijke) inbreuk op rechten van derden.

10. Intellectuele eigendomsrechten AutoWeek.nl

Alle (intellectuele) eigendomsrechten met betrekking tot de naam AutoWeek.nl en het logo van AutoWeek.nl, waaronder in ieder geval worden begrepen de merkrechten, berusten uitsluitend bij DPG Media.
De (auteurs-)rechten met betrekking tot het format en de inhoud van de website AutoWeek.nl (onder meer de daarin opgenomen gegevens, afbeeldingen, video's, geluiden, teksten, look & feel, lay-out) berusten uitsluitend bij AutoWeek.nl. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AutoWeek.nl is het onder meer niet toegestaan de website AutoWeek.nl, of enig onderdeel daarvan, openbaar te maken en/of te (doen) verveelvoudigen (waaronder in ieder geval begrepen aanbieden, (doen) vervaardigen, verkopen, leveren of anderszins verhandelen). Zogenaamde 'framing' valt uitdrukkelijk onder het op ontoelaatbare wijze openbaarmaken/verveelvoudigen van (onderdelen van) de website.

11. Minderjarigen

Deelnemers onder de 16 jaar dienen toestemming te hebben van zijn/haar ouders of zijn/haar wettelijke vertegenwoordiger voor het deelnemen aan AutoWeek.nl onder toepasselijkheid van de Algemene Voorwaarden. AutoWeek.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid indien dit niet het geval blijkt te zijn.
AutoWeek.nl behoudt zich het recht voor om deelnemers onder de 16 jaar van deelname uit te sluiten en/of hun materiaal te verwijderen van AutoWeek.nl indien zij niet op verzoek kunnen aantonen dat zij de vereiste toestemming hebben gekregen.

12. Bevoegdheden en rechten redactie AutoWeek.nl

De redactie van AutoWeek.nl is te allen tijde bevoegd om zonder nader overleg foto-, beeld-, video, tekst- en/of ander materiaal per direct van de website AutoWeek.nl te verwijderen indien dit materiaal, naar het uitsluitend oordeel van AutoWeek.nl in strijd is met de goede zeden of anderszins onrechtmatig is. De redactie is eveneens bevoegd om degene die dergelijke content heeft geplaatst of anderszins ongewenst gedrag heeft vertoond, zulks naar het uitsluitend oordeel van AutoWeek.nl, de verdere toegang tot c.q. deelname aan AutoWeek.nl voor onbepaalde tijd te ontzeggen.

De redactie van AutoWeek.nl is gerechtigd om haar rechten en verplichtingen zonder toestemming van de deelnemer over te dragen aan een derde.

13. Klachten levering digitale producten

De klant dient klachten zo snel mogelijk na het ontstaan ervan te melden aan DPG Media via de contact-pagina. DPG Media zal de klacht in behandeling nemen en uiterlijk na twee weken berichten sturen aan de klant. Wanneer er geen oplossing wordt bereikt, kan de klant voor de buitengerechtelijke bemiddeling bij een geschil gebruikmaken van het ODR platform (Online Dispute Resolution) van de Europese commissie via http://ec.europa.eu/consumers/odr.

14. Toepasselijk recht en bevoegde rechter

Op het gebruik van deze site, waarop onderhavige Algemene Voorwaarden van toepassing zijn, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
Alle geschillen met AutoWeek.nl die ontstaan naar aanleiding van het gebruik, op welke wijze dan ook, van deze site, zullen bij uitsluiting worden voorgelegd aan de bevoegde rechter te Amsterdam

- - -

Amsterdam, december 2021