Wat is het voordeel van een occasion kopen bij een garage?

Occasion te koop tweedehands

Een gebruikte auto is goedkoper dan een nieuwe. En ga je een occasion kopen bij een garage en niet bij een particulier, kan dat extra zekerheid bieden. Waar moet je dan op letten?

Als je een tweedehands auto bij een garage koopt, of zelfs bij een merkdealer, heeft dat enkele voordelen. Je kunt om verschillende redenen een occasion kopen bij een garage en niet bij een particulier. We zetten er een paar op een rijtje.

Zekerheid en informatie

Allereerst is het misschien wel de veiligste manier als je een ​​gebruikte auto koopt. Professionals moeten de juiste informatie geven over de algemene staat van de auto. Verkopers moeten ook naar klanten luisteren om advies te geven dat is afgestemd op hun behoeften. Zo kunnen ze aanbevelingen doen over de keuze van het model, het type of het merk auto. En doordat garagebedrijven en dealers een groter aanbod hebben met wellicht een netwerk van collega’s, is de kans groter dat je de auto vindt die het beste bij je past.

Daarnaast heb je bij een garage het voordeel dat je mag rekenen op een degelijke garantie, dat je weet dat de auto technisch goed is en je weinig verborgen gebreken hoeft te verwachten doordat je garantie krijgt. Want gedurende de eerste maanden volgend op de aankoop kun je als koper aanspraak maken op vergoeding en herstel van bijvoorbeeld verborgen gebreken. Je kunt dat uiteraard van te voren checken.

Stap voor stap naar de je nieuwe occasion

Je wilt een occasion kopen bij een garage, hoe ga je dan te werk? Dit zijn de stappen die je gaat zetten.

Het is natuurlijk altijd handig om iemand mee te nemen, zeker als het iemand is die thuis is in tweedehands auto of op een andere manier (technische) kennis heeft. Met hem of haar kun je van gedachten wisselen en met zijn tweeën zie je altijd meer dan als je alleen bent. En de ander kan je daarmee helpen of juist behoeden voor een verkeerde inschatting.

Occasion zoeken