Kun je een occasion met hoge instap vinden?

Cross-over multitest SUV strand Katwijk

Bij nieuwere auto’s vind je dat onder andere auto’s met een hogere instap populair zijn. Een SUV of MPV kun je dan eenvoudig zoeken. Ze hebben vaak wel een hoger prijskaartje. Kun je dan ook een occasion met hoge instap vinden?

Het mag voor de hand liggen, maar auto’s met een hoge instap als een MPV en een SUV vinden veel mensen praktisch. Daarbij kun je denken aan ouderen maar ook jongere mensen met kinderen kiezen graag voor deze types. Ook als ze een occasion met hoge instap zoeken: ze zijn vaak ruimer voor de kinderen en hobby’s.

Veel ruimte in een MPV

De MPV’s hebben ook met elkaar gemeen dat ze een nogal doos-achtig uiterlijk hebben. Dan kun je namelijk binnen de lengte zo veel mogelijk ruimte maken. Je ziet dan ook vaak achter de voorstoelen twee zitrijen, soms zelfs met losse stoelen. De stoelen of banken zijn meestal uitneembaar, dan krijg je een zee van ruimte. Of je laat ze erin staan, dan kun je zes of zeven mensen meenemen maar er blijft dan weinig of geen ruimte over voor hun sportuitrusting. Dit type is de grondlegger van de ruimte-auto en er is behoorlijk veel keus in dit soort tweedehands auto met hoge instap. 

SUV met hogere instap

Een SUV heeft de nodige voordelen. Hij is praktisch door de vijfde deur (er zijn niet veel driedeurs SUVs) en de ruimte die hij biedt. Zaken als een neerklapbare achterbank zijn standaard en over het algemeen is die bovendien in delen neer te klappen.

Een SUV staat wat hoger op de wielen. Dat is natuurlijk handig op slechtere wegen (want die zijn er uiteraard nog steeds), of bij die gemene drempels. Die grotere hoogte zorgt ervoor dat de instap hoger is. Het aanbod wordt steeds groter dus je zult zeker een SUV als occasion met hoge instap kunnen vinden. En dat kan gemakkelijk zijn!

Van onze partner
Besparen op je autoverzekering?
Kijk dan via Independer.nl naar de meest aantrekkelijke verzekering voor je auto. Eenvoudig via het kenteken! Vergelijk nu voor de scherpste autoverzekering

Occasions met hoge instap selecteren

Het kan natuurlijk zijn dat je tegen het zoeken opziet. Immers; waar je normaal al snel een type auto vindt, zijn de aanduidingen voor occasions met een hoge instap lastiger af te leiden. Soms vind je een MPV als Golf Plus terwijl de SUV die je moet opzoeken Tiguan heet. Je raakt in de loop van de tijd het spoor bijster. In de Autoweek Occasionzoeker kun je een selectie maken op SUV en MPV door eenvoudig op de ikoontjes aan de linkerkant te klikken. Als je wilt, dan zijn er nog drie instaphoogtes die je apart kunt aanklikken in het menuutje aan de linkerkant. Stel daarbij nog verdere wensen in en je vindt al in een paar minuten een selectie van tweedehands auto’s met hoge instap, op maat van jouw behoefte!

Occasion zoeken