Dit krijg je bij premium occasions bij veel dealers

Occasionvergelijk

Als je voor een tweedehands auto naar de dealer gaat, dan is er vaak een label voor de ‘betere’ occasions. Deze premium occasions zijn vaak jong, hebben weinig kilometers en krijgen veel zekerheden. Waar kun je op rekenen?

Als je denkt dat je naar de dealer moet gaan voor een nieuwe auto, laat je veel kansen liggen. Veel dealers hebben ook jonge gebruikte auto’s. Die worden onder verschillende namen als premium occasions aangeboden. Daarmee heb je zekerheden die je zorgen over de auto wegnemen. Wat maakt deze tweedehands auto’s bijzonder?

De basics: geschiedenis en kilometerstand

Eigenlijk hebben alle premium occasions een bekende historie. De kilometerstand wordt gecheckt. In de meeste gevallen zijn de auto’s ook bij de dealer onderhouden. De onderhoudsgeschiedenis is in ieder geval bekend. Over het algemeen gaat het ook om jongere auto’s. Meestal zijn ze jonger dan 60 maanden en hebben relatief weinig kilometers gereden. Afhankelijk van het label zijn dat tussen de 100.000 en 150.000 (bijvoorbeeld Volvo Selekt) kilometers.

Van onze partner
Autofinanciering nodig?
Bereken je autolening bij ABN AMRO! Je kunt deze financiering ook voor bijvoorbeeld een camper, klassieker, verduurzaming van je huis of andere grote uitgave inzetten.

Inspectie en afleverbeurt van premium occasions

De premium occasions worden door praktisch alle dealers netjes afgeleverd. Bij de Das Welt occasions van Volkswagen, Audi, Skoda en Seat kunnen zelfs nog originele accessoires die de vorige eigenaar wellicht niet had gekozen maar die jij graag wilt hebben, worden ingebouwd. De auto’s krijgen een inspectiebeurt op een groot aantal punten. Het exacte aantal varieert per merk. BMW garandeert dat de auto’s onder hun Premium Selection 10.000 km vrij van onderhoud zijn. Spoticar van Citroën, Peugeot, Opel, Fiat, Jeep en DS vervangt ook slijtage-onderdelen binnen deze termijn. Ook een verse apk indien van toepassing is in praktisch alle gevallen als standaard vermeld. Het Spoticar-label levert gebruikte auto’s met actuele fabriekssoftware én een nieuwe update van de navigatiekaart. Dat is een waardevolle aanvulling! 

Omruilgarantie bij premium gebruikte auto

Je hebt de auto goed bekeken en een proefrit gemaakt. Dat is natuurlijk niet het dagelijkse gebruik. Wellicht kom je in de eerste dagen dat je de auto in bezit hebt, een paar punten tegen die je niet bevallen. De meeste premium occasions kun je dan binnen 14 dagen (vaak met een limiet tussen de 1.000 en 1.500 km) omruilen tegen een andere premium occasion waarbij je alleen het verschil in prijs betaalt, als dat er is.

Garantietermijn premium occasions

Als een dealer zo zeker van z’n zaak is, dan verwacht je dat natuurlijk ook terug te zien. Je kunt rekenen op een garantie van 12 tot 24 maanden en vaak extra garantie bijkopen. En bedenk je dat er ook merken zijn die een lange fabrieksgarantie aanbieden. Daarop kun je ook terugvallen. Dat is goed om te weten: op een gebruikte auto krijg je de garantie die je de eerste tijd uit de zorgen houdt. Ook zie je vaak een pech- of mobiliteitsservice terug mocht je onverhoopt in het eerste jaar een keer langs de weg komen te staan.

Occasion zoeken