Zeven zonnige roadsters uit de jaren ‘90

Alfa Romeo Spider
Fiat BarchettaHonda S2000Mazda MX-5Mercedes-Benz SLK 320MG FPorsche Boxster

Op het gebied van zonnige roadsters, was het in de jaren ’80 maar een dooie boel. Veel verder dan een Alfa Spider of de onbetaalbare Mercedes SL kwamen we in die jaren niet. In de jaren ’90 werd alles weer anders. Er viel weer wat te genieten. 

Het leuke is dat deze zonnige roadsters uit de jaren ‘90 nog goed verkrijgbaar zijn! De kop is er wel royaal af maar met wat zoeken vind je zeker een goede. Kijk ook naar de adviezen die we geven voor het kopen van een tweedehands cabrio.

Van onze partner
Besparen op je autoverzekering?
Kijk dan via Independer.nl naar de meest aantrekkelijke verzekering voor je auto. Eenvoudig via het kenteken! Vergelijk nu voor de scherpste autoverzekering

Alfa Romeo Spider

In de jaren ’90 nemen we afscheid van de achterwielaangedreven Spider die stamt uit de jaren ’60. In de beste Alfa Romeo-traditie komt de ‘nieuwe’ Spider pas twee jaar later, in 1995. Groter en voorwielaangedreven, maar de ondersteltechniek van de 156 en de spectaculaire vormgeving maakte veel goed. Ook de schitterende Busso V6 krijgt een plaatsje in de nieuwe roadster. Voor het eerst kun je van zijn lied genieten in een open Alfa – als je de RZ voor het gemak even niet meetelt. 

Fiat barchetta

Zonder de Mazda MX-5 zou de Fiat barchetta waarschijnlijk niet hebben bestaan. Zoals het Italianen betaamt, deed de Fiat het met wat meer flair dan de MX-5. Maar wij vinden het tot op de dag van vandaag raar dat deze auto een voorwielaandrijver is. De jaren zijn vriendelijk voor de barchetta. Zijn tijd als tweedehandsje heeft hij gehad en langzamerhand krijgt de liefhebber er oog voor. De klassiekermarkt lonkt. Zien wij daar de prijzen opveren? 

Honda S2000

Toen na tien jaar de eerste mensen hun MX-5 wel weer zat waren, kwam Honda op het juiste moment met een mooie gelegenheid om een stapje hoger te gaan. Tot op de dag van vandaag maakt de S2000 indruk met zijn ongeblazen 2,0-liter met 240 pk die zomaar even 9.000 tpm draait. Het geeft een sensatie die je in geen enkele andere auto vindt. En het mooiste is: het blijft allemaal nog heel ook. Wil je nu een Honda S2000 op de kop tikken: je moet er flink voor in de buidel tasten!

en bestel ‘m snel!

Van onze partner
Autofinanciering nodig?
Bereken je autolening bij ABN AMRO! Je kunt deze financiering ook voor bijvoorbeeld een camper, klassieker, verduurzaming van je huis of andere grote uitgave inzetten.

Mazda MX-5

We weten het: de MX-5 kwam in 1989 dus officieel is het een kind van de jaren tachtig. Maar deze auto drukte zo’n enorm stempel op de nineties, dat hij niet mag ontbreken. Mazda liet zich inspireren door de Lotus Elan om het roadster-segment nieuw leven in te blazen. Sportautoplezier met oerdegelijke Japanse techniek. Wel de lusten, maar niet de lasten dus. Een gouden greep, zo blijkt tot op de dag van vandaag. 

Mercedes-Benz SLK

In 1994 maken we voor het eerst kennis met de Mercedes SLK als concept car. Het meest bijzondere was het ‘vario’-dak. De uiteindelijk productieauto was flink afgeleukt, maar de bijzondere dakconstructie mocht blijven. Voor het eerst sinds de Peugeot 402 Eclipse uit de jaren ’30 hadden we weer een auto met een stalen klapdak. Het luidde een trend in van een hele generatie coupécabriolets. Alle met een onflatteus dik achterwerk, geen enkele met de tijdloze elegantie van de eerste Sport Leicht Kurz.

Van onze partner
Een Porsche op je neus!
Porsche Design leesbrillen vind je in de online winkel van Leesbrilhuis. De leukste leesbrillen met gratis verzending en retour + achteraf betalen!

MGF

Ook MG stapte op de roadstertrein in de jaren ’90. Zoals het de Britten betaamt, deden zij het anders en kwamen met de MG F: een sportauto met middenmotor. Dat is goed voor de wegligging, maar zal in de werkplaats het nodige gevloek hebben opgeleverd: het is een ingewikkelde klant om aan te sleutelen. Ook bijzonder was de hydragasvering: niet vergeten af en toe bij te laten vullen.

Porsche Boxster

Het klinkt vandaag de dag misschien vreemd: maar in de jaren ’90 vocht Porsche voor zijn voortbestaan. De 968 bracht het merk niet het succes wat er van werd gehoopt. Die werd dus na drie (!) jaar vlug vervangen door de Boxster. De boxer was hier het midden van de auto geplaatst en dat is natuurlijk een slimmere configuratie dan de motor achterin zoals de 911. Tot op de dag van vandaag gaan liefhebbers vechtend over straat bij de discussie of een Boxster eigenlijk de betere 911 is.

Occasion zoeken