Verkoopservice helpt je auto te verkopen

Auto Trader verkoopservice

Zelf je auto verkopen heeft nogal wat nadelen. Wil je snel van je auto af en direct geld op je rekening, dan is een verkoopservice misschien iets voor jou.

Zelf een auto verkopen is nogal wat werk. Je moet nadenken over de tekst van je advertentie, foto's maken, de vraagprijs vaststellen en vervolgens aanmelden bij één of meerdere advertentiesites. Bovendien is de uitkomst onzeker. Krijg je überhaupt respons, wat voor mensen krijg je aan de deur, moet je een keuring of proefrit toestaan? Als je daar helemaal geen zin in hebt, dan is een verkoopservice een goed alternatief.

Er zijn verschillende partijen in deze markt actief zoals Fairkocht (een initiatief van VWE). De meeste van deze diensten zijn gratis, en je bent gegarandeerd snel van je auto af, soms al binnen 24 uur. Bovendien heb je ook direct het geld op je bankrekening.

Over het algemeen liggen de biedingen wel een stukje onder de marktprijs. Als je zelf je auto verkoopt, zal de auto waarschijnlijk meer opleveren. De eerste bieding die je krijgt is een indicatie. Een verkoopservice zal bij een eigen vestiging een inspectieafspraak met je willen maken om de exacte waarde te kunnen bepalen. Als er dan zaken als (lichte) schade, slijtagesporen of achterstallig onderhoud geconstateerd wordt, dan zal de oorspronkelijke bieding naar beneden worden aangepast. Zorg daarom dat je bij het aanmelden van je auto dergelijke zaken al goed worden vermeld, dan zul je hier niet voor een verrassing komen te staan. Het is raadzaam om een bieding bij meer dan één partij op te vragen. Dan heb je nog iets te kiezen.

Als het uiteindelijke bod akkoord is, dan kan de auto meteen worden achtergelaten. Zorg dat je wel het kentekenbewijs, legitimatie, onderhoudsboekje en alle sleutels bij je hebt. De opkooppartij zal dan zorgen dat het kenteken wordt overgeschreven, een vrijwaringbewijs verstrekken en meteen het geld overmaken.

Aanbieders verkoopservice

Om het je makkelijker te maken, hebben we vast een aantal verkoopservices op een rijtje gezet.

Fairkocht (tip)Taxeer »
AutoVendiTaxeer »
Ikwilvanmijnautoaf.nlTaxeer »
OSWTaxeer »
WijkopenautosTaxeer »