Kun je een tweedehands auto direct meenemen?

Fiat 500 occasions

Als je een tweedehands auto koopt, dan moet je er meestal rekening mee houden dat de auto van je keuze een paar dagen of een week later wordt geleverd. Kun je een tweedehands auto direct meenemen als je ‘m erg snel nodig hebt?

Het is natuurlijk als je een nieuwe auto bestelt: daarop moet je even wachten. En dat ‘even’ kan nog best een paar maanden duren. Of zelfs langer… maar een tweedehands auto die je ziet, dat moet toch sneller kunnen? Wanneer kun je een tweedehands auto direct meenemen?

Betalen en je tweedehands auto direct meenemen

Een gebruikte auto staat klaar zou je zeggen. Je kunt erheen gaan, kijken, proefrijden. Dan zou je zeggen: betalen, overschrijven en rijden! Zeker bij een garage moet dat te regelen zijn omdat je dan niet naar een postkantoor of kentekenloket hoeft te gaan. Hoe simpel het ook lijkt, meestal vindt de aflevering op een later moment plaats. Jammer, omdat je wellicht de auto direct nodig hebt en onthand bent.

Van onze partner
Besparen op je autoverzekering?
Kijk dan via Independer.nl naar de meest aantrekkelijke verzekering voor je auto. Eenvoudig via het kenteken! Vergelijk nu voor de scherpste autoverzekering

Verzekering afsluiten

Je moet je nieuwe tweedehands auto als hij op je naam staat ook verzekerd hebben. Als je dat kunt regelen kun je je tweedehands auto direct meenemen. Hoe regel je dat? Het snelste is als je al weet welke auto je wilt. Dan kun je online een verzekering selecteren en die afsluiten. Of je belt met je verzekeraar of tussenpersoon. Dan is een verzekering snel geregeld. Ben je jong of wil je een dure auto kopen, dan kan de verzekering meer tijd nodig hebben om te checken of ze de auto en de verzekering accepteren.

Direct betalen

Een andere actie die wat tijd kan kosten is het direct betalen. Zeker als je een auto gaat kopen die een paar duizend euro kost, of zelfs meer dan € 10.000, zul je niet het geld contant meenemen. Even naar de pinautomaat gaan is tegenwoordig ook geen optie. Pinnen zou wel kunnen maar dan moet je de limiet tijdelijk hoog genoeg zetten. Via een bank app kun je dat snel instellen. Wil je je nieuwe auto laten financieren, dan kan dat via een garage natuurlijk worden geregeld. Daar gaat meestal wat tijd overheen om de goedkeuring te krijgen.

Van onze partner
Autofinanciering nodig?
Bereken je autolening bij ABN AMRO! Je kunt deze financiering ook voor bijvoorbeeld een camper, klassieker, verduurzaming van je huis of andere grote uitgave inzetten.

Werkzaamheden bij je nieuwe auto

Bij de meeste garages krijgt de verkochte auto nog een poetsbeurt, controles of een kleine onderhoudsbeurt, zodat je er de eerste tijd zorgeloos mee kunt rijden. Dat gebeurt in de paar dagen tussen het kopen van de auto en de aflevering. Dan heb je bovendien zelf de tijd om een goede verzekering te regelen en het geld in orde te maken. De verkoper schrijft het kenteken over en je rijdt weg met je auto. 

Tweedehands auto direct meenemen

Er komt dus wel wat bij kijken als je met een tweedehands auto direct wilt wegrijden. Het kan wel. Je kunt dan kijken bij een occasion outlet van een grote dealer of leasemaatschappij. Ook zijn er bedrijven die zich specialiseren in auto’s die je direct kunt meenemen, maar dat zijn er niet veel. Je kunt natuurlijk ook bij je garage vragen of je de auto gelijk kunt laten overschrijven en meenemen. Dan kun je nog korting onderhandelen als je niet de inspectie en kleine beurt wilt laten doen. Dan heb je daar in ieder geval nog meer voordeel bij!

Occasion zoeken