Drie manieren om je auto te verkopen

Citroën DS3 Occasion aankoopadvies

Wil je een andere auto? We geven hier drie manieren om je auto te verkopen. Dat kan gemakkelijk en snel. Doe er je voordeel mee!

Moet je na vele jaren of slechts een paar maanden van auto wisselen of wil je eenvoudig een nieuwe kopen om jezelf te verwennen? Dan geven we drie mogelijkheden om je auto te verkopen. Kijk naar de mogelijkheden en kies de methode die het beste bij jou past!

Inruil bij de dealer

Het is een van de bekendste alternatieven, maar ook de meest populaire. Als je auto wordt teruggenomen door een dealer, sla je twee vliegen in één klap. Je komt immers tegelijk je nieuwe auto. Het is praktisch, je hoeft niets speciaals te doen. De garage die je kent, regelt alles voor je! Vervolgens worden verschillende criteria bekeken om het inruilbedrag te bepalen. Daarbij gaat het om de leeftijd, kilometerstand, het model en zelfs de opties op je oude auto. Het is een snelle en gemakkelijke manier om een nieuwe auto te krijgen!

Van onze partner
Nieuwe of gebruikte auto kopen of private leasen?
Je vindt bij auto.nl een groot aanbod in uiteenlopende klassen. Online selecteren, proefrit aan huis, inruil mogelijk, 14 dagen bedenktijd en meer dan 140 servicepunten door het hele land.

Particuliere verkoop

Van de drie manieren om je auto te verkopen duurt deze methode over het algemeen wat langer. Je moet namelijk een aantal stappen zelf doorlopen. Denk daarbij aan het schoonmaken van de auto, het adverteren en het begeleiden van de potentiële kopers. Financieel is het wel interessanter. Je bepaalt zelf de prijs waartegen je de auto wilt verkopen. En je werkt zonder een professional die er zelf ook wat aan wil verdienen. Pas echter op voor fraude en kans op oplichting door de kopers die bij je aan huis komen.

Verkoopservice

Je kunt ook de auto aanbieden bij een verkoopservice. Dat houdt een beetje het midden tussen het inruilen en privé verkopen. Je meldt je oude auto aan bij een verkoopservice. Die vraagt bij verschillende inkopers een offerte en daar rolt een bod uit. Als je dat bod accepteert, kun je op deze manier je auto verkopen. Je hebt er relatief weinig werk aan. Je hoeft niet zelf te adverteren. Daarnaast levert het misschien een bedrag op dat wat hoger is dan als je de auto inruilt. Je weet op deze manier ook waar je aan toe bent. Zorg wel dat je de auto goed schoonmaakt voordat je hem aan een verkoopservice aanbiedt.

Fairkocht (tip)Taxeer »
AutoVendiTaxeer »
Ikwilvanmijnautoaf.nlTaxeer »
OSW (tip)Taxeer »
WijkopenautosTaxeer »

 

Van onze partner
Besparen op je autoverzekering?
Kijk dan via Independer.nl naar de meest aantrekkelijke verzekering voor je auto. Eenvoudig via het kenteken! Vergelijk nu voor de scherpste autoverzekering

Occasion zoeken