Vijf voorjaarstips voor je auto om de lente goed te starten

Peugeot 308 GTi 250 vs Ford Focus ST

De lente komt eraan! AutoWeek geeft vijf ​​voorjaarstips die je helpen om je auto voor te bereiden op zonnige dagen en zonnige ritten. 

Na lange maanden van kou staat de lente op het punt om terug te komen en ons meer plezier te geven. Immers, je kunt denken aan leuke ritten en je kunt ook de auto gebruiken om je fiets naar het startpunt voor een mooie tocht te brengen. Je kunt uit je auto stappen en genieten van de eerste zonnestralen. Maar net als voor de winter is er een beetje voorbereiding nodig voordat je weer de weg op gaat. Ontdek onze voorjaarstips voor je auto.

Een kleine voorjaarsschoonmaak

Wat is een betere tijd dan de lente om de auto weer even op te frissen? Was de buitenkant zorgvuldig om zoutsporen (ook aan de onderkant) en op de carrosserie weg te halen. Je kunt dan gelijk de glans herstellen. Maak ook de binnenkant schoon en vergeet niet de tapijten uit te schudden om dode bladeren te verwijderen. En een frisse, nieuwe geur in de auto maakt het nog eens fijner in te stappen en een stukje te rijden.

Check de vloeistoffen

Het voorjaar is ook een gelegenheid om een ​​kleine mechanische check-up van je auto te doen. Zet dus de motorkap omhoog om alle vloeistofniveaus te controleren. Denk daarbij aan olie en koelvloeistof, inclusief rem- en stuurbekrachtigingsvloeistof. Je kunt ook je ruitenwisservloeistof vervangen. Dan kies je voor een zomerproduct, dat muggen streeploos van de voorruit spoelt als de hitte en het mooie weer terugkeren.

Van onze partner
Ga je je auto wassen?
Bij bol.com vind je een grote keuze uit artikelen die je nodig hebt en die handig zijn, zoals microvezeldoekjes, shampoo, wax en reinigers. Kijk snel!

Zomerbanden monteren

Winterbanden zijn écht gemaakt voor het koude weer en sneeuw. Zodra de temperatuur regelmatig boven de 7 graden komt, is het tijd om ze te wisselen voor de zomerbanden. Koop eventueel nieuwe als de oude te veel versleten zijn. 

Ruitenwisserbladen wisselen

Vervang ook de wisserbladen, waarvan het rubber erg gevoelig is voor kou. Die hebben veel geleden in de winter. We raden aan om nieuwe te installeren aan het begin van de lente en aan het einde van de zomer, omdat de hitte ook voor hen schadelijk is. Dan kun je streeploos door de ruit kijken, ook bij de laagstaande zon.

Van onze partner
Ook voor ruitenwisservloeistof, accu’s, olie en veel meer!
Veel auto-onderdelen en gereedschappen vind je bij winparts.nl!

Interieurfilter checken

Het is ook goed om het interieurfilter en de airconditioning te checken. Vooral de laatste krijgt een wat zwaarder leven als je meer met de airconditioning aan de weg op gaat. En je wilt dan geen last hebben van een muffige lucht die wordt veroorzaakt door de airconditioning die aandacht nodig heeft.