Let hierop bij onderhoud van een cabrio

Audi Cabriolet vs. Saab 900 Cabriolet

Veel mensen dromen ervan een open auto te bezitten. Hierop moet je letten bij het onderhoud van je cabrio. Dan heb je er lang plezier van!

Is er een beter gevoel dan de paardenkrachten los te laten bij zonsondergang na een mooie zomerdag? Of cruisen op een mooie route langs de zee en de zilte lucht te ruiken terwijl je luistert naar het schreeuwen van de meeuwen? Kortom, een cabrio geeft je een unieke ervaring, die steeds meer liefhebbers aantrekt. Om hem zo lang mogelijk in goede staat te houden, moet je op deze punten letten bij het onderhoud van een cabrio.

Van onze partner
Je auto schoonmaken en beschermen?
Lak bijwerken? Je kunt bij Winparts.nl de juiste producten voor je auto bestellen om hem weer mooi te laten shinen!.

Wassen? Let even op!

Als je je cabriolet wilt wassen, kun je dat met de hand doen. Heb je daar geen zin in of geen tijd voor, dan kun je ook voor een autowasstraat kiezen. Ook als je een softtop hebt. Zorg er dan wel voor dat de kap goed dicht zicht en de ramen omhoog zijn. En een insider tip: vraag of de hoge druk op het dak verlaagd kan worden. Bij veel moderne wasstraten kan dit namelijk worden ingesteld. Dan kun je met een gerust hart je cabrio in een paar minuten blinkend schoon hebben. Ook voor hardtop cabriolets ofwel cabrio-coupé’s kun je dit vragen. Bij roll-over autowasserettes bestaat deze mogelijkheid vaak niet. Daar moet je dus wél zelf opletten. Daarnaast zijn er spuitbussen met water- en vuilafstotend middel. Als je de kap daarmee twee keer per jaar behandelt, dan blijft je cabrio ook mooier.

Wissel softtop voor hardtop bij kou

Voor cabrio's met een hard dak en bij de meest recente modellen is het winterseizoen geen probleem. Maar vooral bij oudere cabrio’s met een softtop kun je het beste de kap in de winter verwijderen en een hardtop plaatsen. Voor veel typen auto’s is dat mogelijk. De vinyl achterruit kan namelijk scheuren, omdat deze hard wordt door de lage temperaturen. 

Als dit toch gebeurt, is het ‘t beste om een ​​paar minuten te rijden om het passagierscompartiment te verwarmen en het plastic zacht te maken. Dan beschadigt het minder snel.

Van onze partner
Ga je het interieur van je auto schoonmaken?
Bij bol.com vind je een grote keuze uit artikelen die je nodig hebt en die handig zijn, zoals microvezeldoekjes, ontvochtigers en reinigers. Kijk snel!

Onderhoud de cabriokap goed

Zoals elk voertuig heeft een cabriolet regelmatig onderhoud nodig om hem in goede staat te houden. Je zorgt dus dat de auto op z’n tijd zijn onderhoudsbeurten krijgt. Daarnaast moet je extra aandacht besteden aan de softtop, zeker als deze van stof is gemaakt. Regelmatig wassen is daarbij een startpunt. Controleer dan gelijk of de afdichtingen en scharnieren in goede staat zijn. Breng ook waterdichtmakend product en siliconen aan op de kunststof onderdelen om ze langer mee te laten gaan.

Lees ook