Wat doet een druppellader of onderhoudslader?

CTEK MXS druppellader acculader

Je wilt de accu van je auto, boot of camper in een goede conditie houden, want dan start de motor ook op een koude ochtend goed. Daarom is het goed de accu op een druppellader aan te sluiten als je hem lang niet gebruikt. Wat doet een druppellader?

Als de accu langere tijd niet wordt gebruikt, verliest hij langzaam zijn lading. Zeker als het koud is, gaat dat snel. Hij kan zelf helemaal leeg raken, iets wat je niet wilt. Als een accu helemaal leeg gaat, kan hij namelijk beschadigen. Als je hem te veel laadt, is het echter ook niet goed. Een druppellader zorgt ervoor dat de spanning van de accu maximaal blijft of net daaronder.

Druppellader met lage capaciteit

Een druppellader heeft doorgaans een lage stroomsterkte (meestal tussen 5 en 1.500 mA). Hij wordt over het algemeen gebruikt om batterijen met een kleine capaciteit (2 tot 30 Ah) op te laden. Ze worden ook gebruikt om accu's met een grotere capaciteit (meer dan 30 Ah) in auto's en boten te onderhouden. Daar komt de naam onderhoudslader vandaan. Bij grotere toepassingen kan de acculader eigenlijk alleen druppelstroom leveren. Afhankelijk van de techniek van de druppellader kan deze voor onbepaalde tijd op de accu aangesloten blijven. Daardoor kun je een accu van een auto in de stalling zonder problemen op spanning houden.

Sommige accutypen zijn niet geschikt voor druppelladen. De meeste lithium-ionaccu's kunnen bijvoorbeeld niet veilig druppelsgewijs worden opgeladen en kunnen zelf brand of een explosie veroorzaken.

Verschillende classificaties druppelladers

Opladers voor auto-accu's zijn er in verschillende classificaties. Laders met een nominale capaciteit tot 2 ampère kunnen worden gebruikt om de accu's van geparkeerde voertuigen of kleine accu's van tuintractoren en dergelijke apparatuur op peil te houden. Een automobilist kan een oplader van 1 tot 10 of 15 ampère gebruiken voor het onderhoud van auto-accu's of om een auto-accu op te laden die per ongeluk is ontladen. Tankstations en commerciële garages zullen een grote oplader hebben om een batterij in een uur of twee volledig op te laden; vaak kunnen deze laders kort de honderden ampères leveren die nodig zijn om de startmotor van een verbrandingsmotor te laten draaien.