Wat is een goede basis gereedschapset voor je auto?

Gereedschapskist

Steeds meer mensen willen zelf enig onderhoud aan hun eigen auto kunnen doen. Je hebt er eigenlijk niet veel voor nodig, het begint bij een goede basis gereedschapset. Waarop moet je letten bij het samenstellen ervan?

Het kan zijn dat je zelf kleine dingen wilt onderhouden of repareren. Maar als je een (jonge) klassieker hebt, dan is het gewoon gemakkelijk om meer in eigen hand te houden. Zeker omdat je anders voor kleine dingen steeds naar de garage moet en daar heb je niet altijd zin in. Begin dan met een goede basis gereedschapset die essentiële hulpmiddelen heeft.

Wat zit er in een goede basis gereedschapset?

Er zijn verschillende gereedschappen die je regelmatig nodig hebt en die je dus moet hebben:

  • dopsleutels
  • ring-steeksleutels
  • schroevendraaiers (lijn en kruiskop)
  • inbussleutels
  • handschoenen
  • krik (of nog beter: oprijblokken)
  • assteunen
  • Gereedschapskoffer of gereedschapswagen

Je kunt het lijstje natuurlijk verder uitbreiden, maar met deze basis gereedschapset kun je al veel klussen en onderhoud klaren.

Van onze partner
Ook voor ruitenwisservloeistof, olie en veel meer!
Veel auto-onderdelen vind je bij winparts.nl!

Let op de kwaliteit

Zoals met alles geldt ook hier: je kunt goedkoop gereedschappen op de kop tikken maar wil je goed spul hebben, dan heeft het een prijs. Als je dopsleutels hebt of een schroevendraaier die goedkoop is, dan is het metaal vaak zacht. Dus heb je ‘m een paar keer gebruikt, dan is het versleten. Je kunt beter iets meer geld investeren in een goed merk als Snap-On of Gedore voor de gereedschappen die je vaker nodig hebt. Als je het minder vaak nodig hebt, hoef je ook niet de hoofdprijs te betalen.

Als je er toegang toe hebt, dan kun je voor deze gereedschappen het beste naar een vakhandel gaan in plaats van de bouwmarkt. Daar kunnen de verkopers je ook beter adviseren dan in de willekeurige bouwmarkt. Zeker voor elektrische apparaten zijn er vaak verschillende versies voor consumenten en professionals. Van de buitenkant zie je het niet altijd en ook de merken komen vaak overeen.

Ook bij gereedschappen als een krik of assteunen: ga voor een goed merk. De prijs is geen ongeval waard en je ziet de verschillen meestal niet aan de buitenkant.

Van onze partner
Autogereedschap nodig?
Bestel ook je gereedschappen gemakkelijk en snel bij bol.com, met een ruime keuze aan toebehoren! Neem snel een kijkje!

Gereedschapswagen of gereedschapskoffer

Heb je al dat gereedschap al in je bezit, zorg dan dat je het overzichtelijk kunt opbergen. Immers, het is zo irritant als je weet dat je een bepaalde maat steeksleutel hebt maar … waar? Investeer daarom in een goede gereedschapswagen of gereedschapskoffer die ruim genoeg is voor je basis gereedschapset. Een gereedschapswagen heeft het voordeel van lades die overzichtelijk kunnen worden ingericht. Een koffer is altijd kleiner. In kleine ruimtes kan dat juist een voordeel zijn.

Let bij een koffer op pianoscharnieren over de hele lengte van de verbinding. Een metalen koffer is vaak degelijker dan een kunststof exemplaar.