Dit is anders aan zomer-ruitenwisservloeistof

Voorruit met regen - Raimond Klavins

In de winkels vind je een ruime keuze aan ruitenwisservloeistoffen, waarvan de eigenschappen variëren. Hier vind je een overzicht van de sterke punten van zomer-ruitenwisservloeistof.

Fijn dat er veel zon is, maar het betekent ook dat er weer meer insecten zijn. Als je op vakantie gaat, heb je misschien een lijst met punten gepland om je auto op te controleren voordat je de weg op gaat ... Heb je daarbij ook aan ruitenwisservloeistof gedacht?

Ruitenwisservloeistof is een product dat we dagelijks gebruiken. Het is vaak een vanzelfsprekendheid. De regels zijn hierover ook duidelijk: je moet voldoende ruitenwisservloeistof in de auto op voorraad hebben.

Van onze partner
Ruitenwisservloeistof nodig?
Bij bol.com vind je de top-10 aan ruitenwisservloeistoffen om te zorgen dat het reservoir altijd goed gevuld is!

Hoe ruitenwisservloeistof werkt

Ruitenwisservloeistof bestaat voornamelijk uit water, alcohol en ethyleenglycol. Ook parfum en kleurstof zit in het mengsel: zo koop je blauwe, groene of gele ruitenwisservloeistof en bijvoorbeeld met appelgeur.

Het gebruik van ruitenwisservloeistof is bijzonder eenvoudig.

  • Open de motorkap
  • Zoek het ruitensproeierreservoir (vaak voorzien van een blauwe dop en van een pictogram dat wisserbladen in actie voorstelt of een sproeiertje)
  • Giet je ruitenwisservloeistof erin. Doe dat rustig, het kan zeker het laatste beetje wat opschuimen.

Je kunt het dan gebruiken door op de juiste stuurbediening te drukken, tegelijk met de wisserbladen.

Focus op zomer-ruitenwisservloeistof

In winkels en gespecialiseerde autocentra vind je afhankelijk van het seizoen verschillende soorten ruitenwisservloeistof: zomer-, winter- en voor alle seizoenen. Terwijl ruitenwisservloeistof voor de winter additieven bevat waardoor de vloeistof bestand is tegen vriestemperaturen, bevat ruitenwisservloeistof voor de zomer andere producten die bijzonder nuttig zijn tijdens het zomerseizoen.

In feite bevat ruitenwisservloeistof voor de zomer reinigingsmiddelen die zelfs de stevigst aangekoekte sporen van insecten kunnen verwijderen. Handig als je voorruit is veranderd in een echt muggenkerkhof...

Van onze partner
Ook voor ruitenwisservloeistof, olie en veel meer!
Veel auto-onderdelen vind je bij winparts.nl!

Wanneer gebruik je zomer-ruitenwisservloeistof?

Zoals de naam al doet vermoeden, is het aan te raden om je ruitenwisservloeistof te vervangen door de zomerse variant wanneer de temperaturen zachter worden. Laat die zomervloeistof er niet in de winter in zitten; bij vorst kan het dan bevriezen, wat de slangen en sproeiers van je auto kan beschadigen. Immers: water zet uit als het bevriest.

Je kunt je tank in de lente legen en vullen met de zomer-ruitenwisservloeistof, maar zover hoef je niet te gaan. Je kunt de twee vloeistoffen gemakkelijk mengen in de overgangstijd. Je verliest dan wel wat van de specifieke winter- en zomerwerking. Ook ‘All-weather’-ruitensproeierproducten zijn in de handel verkrijgbaar, en zoals de naam al doet vermoeden, kun je ze het hele jaar door gebruiken.

Lees ook