Tips om katten- en hondenharen uit de auto te verwijderen

Hond in auto marieke koenders unsplash

Ben je dol op je hond of kat, maar heb je ook graag een schoon auto-interieur zonder hun haren? Hier zijn onze tips om katten- en hondenharen uit de auto te verwijderen.

Ondanks de zorg voor je favoriete dier, zullen er ongetwijfeld een paar ongewenste haren op je stoelen of tapijt terechtkomen. Gelukkig zijn er enkele tips om moeiteloos katten- en hondenharen uit de auto te verwijderen.

Dierenharen verwijderen: stofzuigen

In eerste instantie klinkt dit misschien voor de hand liggend, maar voordat je op de details ingaat, is het belangrijk om je hele interieur te stofzuigen om het werk 'op te ruwen'. Dit zal je al helpen om veel katten- en hondenharen uit de auto kwijt te raken. Met de stofzuigeraccessoires (eindstukken of borstels) kun je de minder hardnekkige haren verwijderen. Profiteer ook van je bezoek aan het tankstation of autowasstraat om je auto te wassen.

Borstel je stoelen

Terwijl de lederen stoelen het voordeel hebben dat ze de haren van onze dierenvrienden minder vasthouden, heb je een borstel nodig om een ​​groot deel van de haren van je stoffen stoelen, vloerkleden en tapijten te verwijderen. Gebruik een zachte borstel, een veloursborstel of zelfs een zelfklevende borstel om katten- en hondenharen uit je auto te verwijderen. We hebben meer tips voor alcantara bekleding.

Van onze partner
Ga je het interieur van je auto schoonmaken?
Bij bol.com vind je een grote keuze uit artikelen die je nodig hebt en die handig zijn, zoals microvezeldoekjes, ontvochtigers en reinigers. Kijk snel!

Nog een paar tips

Met deze snelle tips haal je ook de moeilijkste haren weg. Gebruik een rubberen afwashandschoen om de oppervlakken in cirkelvormige bewegingen te schrobben. De haren worden verwijderd en blijven aan de handschoen plakken, waardoor het schoonmaken gemakkelijker wordt. Je kunt hiervoor ook oude nylon panty's gebruiken. Die laatste hebben een extra voordeel: de statische elektriciteit die wordt opgewekt door de wrijving van de panty zal haar als een magneet aantrekken! Ten slotte kun je een flexibele raamwisser of een oude douchewisser gebruiken om dierenharen van je vloerkleden en tapijten te verwijderen. De haren blijven dan aan het rubber steken.

Een kledingroller met een plakkerige buitenkant helpt ook om katten- en hondenharen uit de auto te verwijderen. Als alternatief kun je dit doen met een vochtige doek. Daarmee veeg je de haren naar een plek en pak je ze beet.

Voorkom dierenharen

Om je interieur in de toekomst te beschermen tegen dierenhaar en andere kleine beschadigingen die ze kunnen veroorzaken, kun je bijvoorbeeld kiezen voor stoelhoezen. Of eenvoudiger: leg een laken of deken op je achterbank.

Je kunt ook je hond voor de reis in de auto kammen of borstelen, zodat de losse haren al bij voorbaat niet de auto inkomen.