Drie handige hulpjes bij het autowassen

auto wassen

Wil je dat jouw auto er op zijn best uitziet? Ontdek deze drie handige hulpjes bij het autowassen, zeker als je het klusje zelf wilt doen.

Het wassen van je auto is belangrijk om hem in goede staat te houden. Je hoeft natuurlijk niet elke week urenlang te poetsen. Af en toe een beetje schoonmaken kan nooit kwaad. Deze drie handige hulpjes bij het autowassen komen dan zeker goed van pas.

Afspoelen of naar de wasstraat

Het is inderdaad belangrijk om de carrosserie minimaal een beetje af te spoelen om in de winter sporen van aarde en zout te verwijderen. Je kunt dat voor het gemak bij de autowasstraat doen. Je moet echter ook het interieur verzorgen, door te stofzuigen en stof weg te nemen dat zich in elke hoek verstopt. Om je auto grondig schoon te maken, hebben we drie handige hulpjes bij het autowassen bij elkaar gebracht.

Een microvezeldoek

Het is ongetwijfeld het belangrijkste accessoire om bij je te hebben als je je auto wilt laten glimmen. Gemakkelijk te vinden en zeer goedkoop zijn deze microvezeldoeken essentieel voor het reinigen van zowel het interieur als het exterieur. Zo zacht als ze zijn, laten ze je de carrosserie verzorgen zonder te krassen. Je kunt ook de bestuurdersruimte weer netjes en stofvrij maken. Een echte aanrader!

Emmers

Het ideaal is om niet één maar drie emmers te hebben bij het wassen van je auto: één voor de wielen, één voor de carrosserie en één voor het afspoelen van vuile doeken en sponzen. Let daarbij dat je een emmer met grit guard gebruikt zodat het vuil niet door het water gaat zweven. Het beste is om op elk van hen hun rol te schrijven om jezelf niet te vergissen. Zo was je de auto effectiever, zonder hem te krassen.

Autowashandschoenen

We staan ​​er niet altijd bij stil, maar handschoenen zijn ook onmisbaar bij het wassen van je auto. Je kunt dan kiezen voor handschoenen met microvezelhaar of schapenvachthandschoenen, waarmee je de auto tot in het kleinste detail goed poetst. Zo wordt hij glanzender dan ooit!