Waarom je een kruissleutel in je auto moet hebben

Waarom je een kruissleutel in je auto moet hebben

Om te beginnen: het is niet verplicht een kruissleutel in je auto mee te nemen. Maar het is wel erg handig. En we leggen uit waarom je een kruissleutel in je auto zou moeten leggen.

Je zult wel denken: zo’n groot, onhandig stuk staal in mijn auto, dat in of onder de kofferbak ligt te rammelen? En waarop je eigenlijk niets fatsoenlijk kunt leggen omdat het dan altijd wat los staat? Echter, een kruissleutel in je auto is wél erg handig.

Wat is een kruissleutel?

Een kruissleutel is eigenlijk een eenvoudig stuk gereedschap. Het bestaat uit vier armen met aan het einde ervan een dopsleutel van een verschillende maat. Je kunt er bouten en moeren mee losdraaien en vastdraaien. Een kruissleutel in je auto gebruik je vooral voor het loshalen en vastdraaien van de wielbouten.

Waarom een kruissleutel in je auto meenemen?

Waarom zouden we je adviseren om een kruissleutel in je auto mee te nemen? De enige reden is immers om het wiel vast te maken of los te halen. Dat is nou net het geval als je een lekke band hebt. Bij je auto zit vaak een moersleutel waarmee je de bouten kunt losmaken. Echter: dat is vaak een erg klein sleuteltje. De wielbouten zitten vaak erg vast en daarvoor moet je kracht kunnen zetten. Dat kan veel beter met een kruissleutel dan met het kleine sleuteltje van je auto. Als je er al kracht mee kunt zetten door de korte arm, zul je zien dat hij ook gemakkelijk van de bout afschiet. Soms is het zelfs met een kruissleutel moeilijk.

Van onze partner
Zorg voor een goede kruissleutel
Je vindt bij bol.com een ruime keus aan kruissleutels, ook met verstevigingen of opvouwbaar. Kijk snel!

Er zijn trouwens ook opvouwbare kruissleutels, die minder ruimte innemen. Die werken dan met een scharnierverbinding of een centrale schroef waarlangs de armen kunnen draaien.

Zelf losmaken en vastzetten

Een kruissleutel is in principe een eenvoudig stuk gereedschap. Belangrijk om op te letten is de lengte van de armen: Hoe langer die zijn, hoe meer kracht je kunt zetten. Dat is handig bij het loshalen van de wielbouten. Bij veel garages en bandenspecialisten worden de wielbouten namelijk vastgezet met perslucht. Dan zitten ze goed vast maar zijn ook lastig weer los te maken.