Zo houd je met kinderen de auto netjes

Achterbank

Je neemt gemakkelijk kinderen mee in de auto. Maar zeker op langere ritten is het een uitdaging om de auto dan ook netjes te houden. AutoWeek geeft je een paar nuttige tips om met kinderen de auto netjes te houden.

Leuk! Met de kinderen op pad. Maar zeker met kleinere kinderen lijkt het interieur van de auto bij aankomst wel een slagveld. Zo kun je met kinderen de auto netjes houden! Het kan soms erg eenvoudig zijn.

Snijd rubber matten op maat

Als je nog geen automatten hebt, of als je die mooi wilt houden: koop goedkope rubber matten of dunne voordeurmatten. Die knip je op maat voor de voetenruimte en leg je op de vloer. Na een rit kun je ze gemakkelijk uitnemen en (boven een vuilnisbak) uitkloppen of zelfs onder de kraan schoonspoelen.

Vieze speeltjes in de kofferbak

Terug van voetbal of tennis? Of heb je op het strand jeu de boules gespeeld? Leg dan de ballen of andere spullen in de kofferbak. Aan die ballen blijft namelijk altijd nog wat zand of modder kleven. Helemaal gemakkelijk is het om in de kofferbak een inklapkrat klaar te  hebben liggen die je snel kunt gebruiken.

Van onze partner
Op zoek naar een autostoeltje voor je kind?
Bij bol.com vind je een grote keuze aan kinderzitjes om je kinderen de ruimte te geven in de auto én om te groeien. Kijk snel!

Geen schoenen in de auto

Modderige schoenen en laarzen kun je voor het instappen uitdoen, zodat de viezigheid buiten blijft. Heb je een tweede achterbank en klimmen de kids wel eens over de bank naar de achterste rij? Dan blijf je zo ook de moddersporen tegen de autohemel bespaard. En als je het helemaal goed wilt doen, leg je de vuile schoenen in een opbergdoos of plastic zak in de kofferbak.

In de auto niet eten

Een van de oorzaken van vlekken en losse rommel is eten. Vooral snoep en eten dat kan plakken of kruimelen moet je eigenlijk niet aan de kinderen geven tijdens de rit. Chocolade of andere vettige tussendoortjes geven ook lelijke vlekken op de bekleding. Kleine stukjes die afbreken kunnen al een grote rommel geven die je lastig kunt weghalen, zeker op speciale bekleding als alcantara. Wil je de kinderen toch iets kunnen geven, let er dan op dat het zo min mogelijk kruimelt.

Vermijd drankje met prik

Kinderen zijn dol op cola of andere frisdranken. De vlekken kun je vaak lastig wegkrijgen. Tijdens lange ritten kun je de kinderen het beste gewoon water geven. Mors je daar wat van, dan geven die in ieder geval geen vlekken. Hier geven we in ieder geval meer tips om het interieur van je auto schoon te maken.

Meteen in de vuilniszak

Het is zo eenvoudig: als je met kinderen de auto netjes wilt houden, dan begint het bij het voorkomen van rommel. Neem op de achterbank een vuilniszak mee. De kinderen kunnen daarin hun flesjes, zakjes, resten stoppen. Dan hoeven ze het niet op de vloer te gooien! En dat scheelt weer opruimen en schoonmaken.

Plastic zakken op de achterbank

Zijn de kids nat door regen of het spelen? Zorg dan dat je in de kofferbak plastic zakken hebt liggen die je dan op de achterbank legt. De zittingen blijven dan droog als de kinderen erop gaan zitten.

Einde van de rit? Ruim even op

Maak er een gewoonte van om als je aankomt de rotzooi en het afval in de auto op te ruimen. Dus speelgoed, restjes en eten opruimen zodat je bij het instappen voor de volgende rit een schone start maakt.