Zo maak je de auto klaar voor de lente

BMW 4-serie Cabrio vs. Mercedes-Benz E-klasse Cabrio

Het voorjaar is begonnen. Hoog tijd om je auto voor de lente weer helemaal op te frissen.

Na de koude maanden staat de lente voor de deur, tot ons grote genoegen. Je kunt genieten van de eerste warme zonnestralen zodra je uit je auto stapt. Hier tips om je auto weer klaar te maken voor de lente.

Een kleine voorjaarsschoonmaak is op zijn plaats

De lente is bij uitstek geschikt voor een uitgebreide schoonmaakbeurt. Wat je interieur betreft, leg je auto lekker in de watten en fris hem weer op. Was de carrosserie zorgvuldig en spoel sporen van zout van de bodem en eventuele holle ruimten weg. Je brengt meteen de glans van de lak terug. Reinig ook het interieur en vergeet niet de vloermatten grondig uit te kloppen. Vaak is er immers nog het nodige zand in de auto.

Van onze partner
Ga je het interieur van je auto schoonmaken?
Bij bol.com vind je een grote keuze uit artikelen die je nodig hebt en die handig zijn, zoals microvezeldoekjes, ontvochtigers en reinigers. Kijk snel!

Check alle vloeistoffen en vul ze indien nodig bij

De lente is ook een mooie gelegenheid om een ​​kleine mechanische check-up van je auto uit te voeren. Open de motorkap en controleer alle vloeistofniveaus:

Denk er ook aan om je ruitensproeiervloeistof te vervangen en kies voor een zomerproduct, dat helpt insecten gemakkelijker van de voorruit te wassen.

Controleer de staat van de 12V-accu

Na de winter leveren veel 12V-startaccu's met tegenzin stroom. Dat heeft twee oorzaken. Of ze zijn verouderd, of ze zijn tijdens de winter nooit volledig opgeladen. Een batterijtester helpt om te bepalen of de batterij nieuw leven kan worden ingeblazen of aan vervanging toe is. In ieder geval moet je de accu aan het begin van het voorjaar helemaal opladen met een oplader die is aangesloten op 230 volt. Een lekker stukje rijden volstaat ook, bij voorkeur op de snelweg.

Van onze partner
Je auto schoonmaken en beschermen?
Lak bijwerken? Je kunt bij Winparts.nl de juiste producten voor je auto bestellen om hem weer mooi te laten shinen!

Banden en ruitenwissers

Vergeet vooral niet je winterbanden te wisselen voor zomerbanden. Koop nieuwe zomerbanden als de oude zijn versleten. Controleer je ruitenwisserbladen en vervang ze zo nodig. De wisserrubbers zijn zeer gevoelig voor kou en hebben tijdens de winter hard moeten werken. Het is in ieder geval aan te raden om aan het begin van de lente nieuwe exemplaren te monteren. Dat zorgt in voorjaar en zomer voor beter zicht tijdens regenachtige ritten.