In welke auto passen twee golftassen?

Peugeot 5008

Als je naar een nieuwe auto kijkt, dan wil je hem natuurlijk ook voor je hobby’s kunnen gebruiken. Als je golft en je gaat met je partner of een maat naar de golfbaan, dan heb je toch gauw twee grote tassen mee te nemen. Die hebben ruimte nodig en je wilt die toch gewoon in de kofferbak kwijt. In welke auto passen twee golftassen?

Het lijkt een simpel criterium voor een auto maar als je er dieper induikt, dan blijkt zo’n golftas toch een onhandig groot ding te worden. Dus de auto moet een grote kofferbak hebben om twee golfsets mee te kunnen nemen. In welke auto passen twee golftassen? We gingen op zoek om dat uit te zoeken.

Van onze partner
Op zoek naar een nieuwe golftas?
Een goede golftas is beslist essentieel voor elke golfer. Je hebt bij bol.com een ruime keus in golftassen van grote merken voor alle spelers.

Volume van twee golftassen

Wie wel eens op de green heeft gestaan, weet dat je toch aardig wat mee kunt zeulen met een golfset. De clubs zijn redelijk groot en de tas vaak onhandig groot. Toch is vaak juist het volume van de golftas de uitdaging. Een weekendtas kun je immers redelijk goed vouwen en persen om het te passen maar een golfset is niet zo flexibel. In welke auto passen twee golftassen? Je hebt al gauw 350 liter kofferruimte nodig voor één golfset. Dus we rekenen voor twee golftassen op 700 liter die in de auto mee kunnen. Daarvoor hebben we een selectie gemaakt in de AutoWeek CarBase Autovergelijker. We geven enkele voorbeelden.

  • Goedkoopste personenauto met ruimte voor twee golftassen: Dacia Jogger TCE 100 Bi-Fuel Essential. Deze Roemeense dochter van Renault zul je niet direct op de voorste plaatsen van het clubhuis zien maar je neemt wel de golfsets mee in de kofferbak van deze MPV!
  • Goedkoopste SUV met ruimte voor twee golftassen: Peugeot 5008 Active Pack Business 1.2 PureTech 130. Deze Franse auto is inmiddels een vertrouwde en stijlvolle verschijning op de wegen en neemt jou en jouw spullen gemakkelijk mee naar de greens. Dit is ook de beste aanbieding voor private lease.
  • Goedkoopste elektrische auto met ruimte voor twee golftassen: Citroën ë-Berlingo voor € 44.100. Als je het gras groen wilt houden dan laad je jouw golfsets in de laadruimte van deze MPV.
  • Goedkoopste plug-in hybride SUV met ruimte voor twee golftassen: de Hyundai Santa Fe 1.6 T-GDI PHEV Comfort Smart. Wie zoekt naar een elektrische SUV met een grote kofferbak wordt teleurgesteld. Als je met een plug-in variant genoegen neemt, dan staat deze Koreaan voor de deur als goedkoopste optie.
  • Goedkoopste stationwagen met ruimte voor twee golftassen: de Jaguar XF Sportbrake P250 S. De stationcar moet in de lagere segmenten plaats maken voor de SUV’s, of de kofferbak lijdt onder de drang naar styling. Dat maakt deze fraaie verschijning de goedkoopste stationwagen waar je de twee golftassen in de kofferbak kunt leggen.
  • Goedkoopste hatchback met ruimte voor twee golftassen: de Tesla S Long Range. Als je op een tientje na een ton aftikt, dan kun je in deze vijfdeurs hatchback toch nog twee golfsets inladen.

Er is natuurlijk nog veel meer keuze maar per categorie zijn dit de goedkoopste opties. Vooral in de SUV-klasse vind je veel kandidaten voor jouw nieuwe auto met een royale kofferbak.