Slijt de weg sneller door elektrische auto's?

mercedes-benz eqb

Is ooit precies uitgerekend of de weg sneller slijt door meer de elektrische auto's? Immers, die zijn doorgaans zwaarder dan modellen met verbrandingsmotor.

Wellicht denk je dat dit voor de hand ligt. Een zwaardere auto zorgt voor een grotere belasting van de weg en daarmee voor een grotere slijtage. Wat het effect precies is diepen we in dit artikel verder uit.

Rekenen met de vierde macht

De belasting van de weg kan ongeveer worden berekend met de ‘vierde machtswet’. Dit betekent dat de spanning evenredig toeneemt met de vierde macht van de aslast. Voorbeeld: een auto met verbrandingsmotor weegt 1.500 kg, een soortgelijke elektrische auto 2.000 kg. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld aan een Mercedes-Benz GLB denken, die 1.455 kg weegt. Zijn elektrisch aangedreven ‘evenknie’ is de Mercedes-Benz EQB met 2.010 kg op de weegschaal. De belasting per as is dus 750 kg of 1.000 kg - de belasting op de weg, per as, van de elektrische auto is ongeveer 1.333 keer zo hoog als van de GLB met benzinemotor. 

Van onze partner
Ook voor ruitenwisservloeistof, olie en veel meer!
Veel auto-onderdelen en gereedschappen vind je bij winparts.nl!

De belasting (schade aan de weg) per as komt overeen met een vierde macht van 1,333, dus 1,3334 = 3,16. Als je naar beide assen kijkt, beschadigt een 500 kg zwaardere auto de weg ongeveer 6,3 keer zo veel. Met andere woorden: de weg loopt dezelfde slijtage op van een Mercedes-Benz EQB die erover rijdt als van zes keer een Mercedes-Benz GLB.

Gevolgen voor onderhoud aan de weg

Gaat dit zorgen voor meer onderhoud aan onze wegen? Op AD.nl meldt Rijkswaterstaat onderzoek te doen naar de gevolgen van elektrische auto’s (of de trend van auto’s om zwaarder te worden in het algemeen) op het wegdek. Immers, er rijden volgens de RAI Vereniging eind september 2022 meer dan 300.000 elektrische auto’s in ons land rond. Tel daarbij ook nog eens 600.000 hybride auto’s, met of zonder stekker. Die hebben allemaal extra massa in de vorm van accu’s. Bij de bandenhandel zien ze bestuurders van elektrische auto’s zeker bij een sportieve rijstijl al na 25.000 km terugkomen, soms al sneller. De gemiddelde levensduur ligt bij conventionele auto’s op 60.000 tot 80.000 km per band. De wegen slijten volgens hoogleraar toegepaste wegbouwkunde aan de TU Delft Sandra Erkens met dezelfde verhouding. Dat is dus bijna het dubbele of zelfs het drievoudige.