Laadpaal heeft gevolgen voor de verzekering van huis of bedrijf

Wallbox parkeergarage BMW X5 Foto Eren Goldman

Na de installatie van een laadpaal ben je blij als je thuis of bij je bedrijf kunt laden. Een laadpaal heeft gevolgen voor de verzekering van je huis of bedrijf. Daar sta je niet altijd bij stil.

Een laadpaal of wallbox is een kostbare toevoeging aan de gevel of de oprit. Die wil je natuurlijk houden. Sta er dan even bij stil: een laadpaal heeft gevolgen voor de verzekering van je huis of bedrijf. Daarbij zijn enkele aandachtspunten te bedenken.

Laadpaal of wallbox aan het huis

De meeste opstalverzekeringen nemen de laadpaal of wallbox mee in de dekking. Het is goed om te weten. Immers: je kunt hem beschadigen of hij kan worden gestolen. Advies van verzekeringenvergelijker Independer is om een wallbox in ieder geval bij je verzekeringsmaatschappij te melden. Dan is het bekend bij de maatschappij en dan kun je gelijk checken of er iets aan de dekking moet veranderen. Vooral bij oudere polissen kan dit het geval zijn. Nieuwere polissen zijn hierop voorbereid. Het scheelt in ieder geval discussies achteraf, mocht je het nodig hebben.

Van onze partner
Een totaaloplossing voor laden op de zaak of thuis
Al meer dan 8.000 laadpalen heeft 50five al geïnstalleerd. Vraag met de online keuzehulp een advies aan voor de beste oplossing in uw situatie.

Laadpaal in appartementencomplex

Het ligt wat ingewikkelder als je een laadpaal in een parkeergarage of een appartementencomplex hebt. We hebben een ander artikel over de installatie van een laadpaal in een gemeenschappelijke ruimte als een parkeergarage bij een appartementencomplex. Als hij geïnstalleerd is, dan moet je je zeker in de verzekering ervan verdiepen. Immers: je hebt zelf geen opstalverzekering. Die loopt in zo’n geval meestal via de Vereniging van Eigenaren (VvE), maar die heeft strikt genomen geen financieel belang in jouw laadpaal. Je kunt jouw laadpaal in dat geval wel laten aantekenen als eigenarenbelang bij je inboedelverzekering. Daardoor kun je iets meer moeten gaan betalen voor de premie. Contact met je verzekeringsmaatschappij en eventueel de Vereniging van Eigenaren over de eigenschappen van de opstalverzekering voor laadpalen geeft je het meeste duidelijkheid.

Van onze partner
Besparen op je autoverzekering?
Kijk dan via Independer.nl naar de meest aantrekkelijke verzekering voor je auto. Eenvoudig via het kenteken! Vergelijk nu voor de scherpste autoverzekering