Wat is de beste aandrijving in de sneeuw?

Porsche Taycan sneeuw wintersport

Auto’s kunnen op drie manieren aangedreven worden; via de voorwielen, via de achterwielen, of via alle vier. In de sneeuw is de aandrijving van je wielen belangrijk, omdat het bepaalt hoe de grip van je banden verdeeld wordt. Maar wat is het verschil tussen deze drie manieren van aandrijving in de sneeuw? Wat is de beste aandrijving in de sneeuw?

Wat is voorwielaandrijving?

Bij voorwielaangedreven auto’s wordt de aandrijving vanuit de motor gestuurd naar de voorwielen. Dit is de meest voorkomende vorm van aandrijving; veel ‘gewone’ auto’s hebben voorwielaandrijving. Het houdt in dat de auto is geneigd naar onderstuur, waarbij een auto rechtuit gaat bij een te snel genomen bocht. Dit is voor de bestuurder makkelijk te corrigeren, waardoor voorwielaandrijving vaak gezien wordt als de veiligste, beste aandrijving in de sneeuw. De auto is het beste onder controle te houden in normale omstandigheden. Dit biedt ook voordelen in de sneeuw.

Voorwielaandrijving in de sneeuw

Voorwielaandrijving is veiliger en eist minder van de bestuurder dan achterwielaandrijving. In de sneeuw werkt dat eigenlijk ook zo, maar kan het onderstuur natuurlijk ook in de weg staan. De auto kan makkelijker rechtdoor glijden in gladde omstandigheden. Wie op winterbanden rijdt en de snelheid goed aanpast, moet op voorwielaandrijving een heel eind kunnen komen.

Wat is achterwielaandrijving?

Bij achterwielaandrijving gaat de aandrijving van de auto via de achterwielen. Deze aandrijving zit vaak op de meer sportieve modellen en zijn vooral bedoeld voor mensen die veel waarde hechten aan de bovengemiddeld goede wegligging. Dat het werkt, bewijst wel dat bijna alle racewagens nog altijd achterwielaandrijving hebben. Achterwielaandrijving kan zorgen voor overstuur, waarbij de achterkant van de auto als het ware de voorkant wil inhalen. In gecontroleerde vorm heet dit ‘driften’. Dat is een manier van rijden die je liever niet op de openbare weg beoefent.

Achterwielaandrijving in de sneeuw

Achterwielaandrijving werkt uitstekend op droog en grippy wegdek, maar kan je behoorlijk verrassen op gladde wegen. Wie een auto met achterwielaandrijving heeft, zal gewoon alerter moeten zijn als het glad wordt. Zeker als je gas geeft in een bocht, kan de auto gemakkelijk achterstevoren gaan, omdat de banden niet genoeg grip hebben om het vermogen van de auto goed kwijt te kunnen op het wegdek. Achterwielaandrijving in de sneeuw vereist een zeer wakkere en kundige bestuurder.

Wat is vierwielaandrijving?

Bij vierwielaandrijving worden alle vier de wielen aangedreven, wat simpelweg zorgt voor meer grip. De vierwielaandrijving stamt oorspronkelijk uit de terreinwagens, waarbij het noodzakelijk is dat er zoveel mogelijk grip wordt gevonden, omdat je anders gewoon niet van je plek komt. Vierwielaandrijving geeft een auto meer grip en maakt hem geschikt voor andere ondergronden dan alleen de verharde weg.

Vierwielaandrijving in de sneeuw

Veel personenauto’s hebben inmiddels ook vierwielaandrijving en de goede eigenschappen hiervan zijn ook zeer goed te voelen op glad of zelfs besneeuwd wegdek. Het systeem dat de vier wielen aandrijft vindt meer grip. Je rijdt makkelijker weg vanuit stilstand en hebt sneller de controle terug als het mis dreigt te gaan. De keerzijde hiervan, is dat bestuurders nogal eens de neiging hebben om zichzelf of de auto te overschatten; vierwielaandrijving maakt je niet onoverwinnelijk. Het is nog steeds zeer belangrijk om je rijgedrag aan te passen aan de omstandigheden, want ook een vierwielaangedreven auto kan behoorlijk last krijgen van gladheid.

De bestuurder maakt het verschil

Wat de beste aandrijving in de sneeuw ook is voor je auto, in winterse omstandigheden maakt de bestuurder als eerste het verschil. Iemand kan prima onderweg zijn met een achterwielaangedreven auto, als hij maar een aangepaste rijstijl hanteert. Winters wegdek vereist van bestuurders dat ze alert zijn, goed afstand bewaren en de snelheid aanpassen. Wie gewoon doorstoomt en vertrouwt op de vierwielaandrijving, zal vroeg of laat ervaren dat dit geen magisch vangnet is.

Winterbanden essentieel voor aandrijving

Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende grip hebt om de kracht van de aandrijving ook op de weg te brengen. Daarbij helpt het als je winterbanden onder de auto hebt gemonteerd in het koude seizoen. En in veel wintersportlanden zijn ze verplicht. Vind de juiste winterband voor je in de Autoweek Winterbanden Vergelijker.