Tips om goedkoop een Formule 1 Grand Prix te bezoeken

Max Verstappen Spa Francorchamps 2015

Formule 1-tickets hebben de reputatie duur te zijn, maar dat is strikt genomen niet het geval. Autosport fans hoeven niet aan de bedelstaf te gaan in vergelijking met bijvoorbeeld theater of muziekfestivals. Maar hoe kunnen fans goedkoop bij een Formule 1 Grand Prix zijn?

Hoeveel kosten Formule 1-tickets?

Formule 1-tickets variëren in prijs, afhankelijk van de race die je bijwoont en de ervaring die je wilt krijgen. Hospitality-tickets, waaronder open bars, exclusieve uitzichten en gastronomische lunches, kunnen qua prijs flink oplopen. Je kunt ook goedkoop bij een Formule 1 Grand Prix langs de baan staan of zitten en het van dichtbij beleven.

Een betaalbare F1-ervaring is echter zeker mogelijk als je een race gaat bezoeken. Algemene toegangskaarten voor de Grand Prix van België kunnen € 195,00 kosten voor het hele weekend (maar die zijn al uitverkocht, de Silver 6 tickets voor een weekend zijn €390 zijn als we dit bekijken nog wel beschikbaar). Deze tickets geven toegang tot het bronzen gebied: meerdere weergavegebieden van de baan, plus de fanzone van het circuit. En de Grand Prix van Hongarije kun je op de zaterdag voor € 125,00 bijwonen, een andere mogelijkheid om goedkoop bij een Formule 1 Grand Prix te zijn.

Van onze partner
Formule 1 races live volgen?
Op TV, laptop, tablet en smartphone volg je met Viaplay alle races live. Neem nu een abonnement en krijg naast de Formule 1 races ook veel andere sporten, series, films en programma’s voor kinderen.

Boek zo vroeg mogelijk

Veel circuits verkopen ruim van tevoren tickets voor races, en er zijn een paar goede redenen om te boeken zodra ze dat doen:

  • Vroegboekprijs. Veel circuits gaan tickets verkopen met early bird-prijzen, waardoor je tot 15 procent op tickets bespaart in vergelijking met het kopen van tickets kort voor de race. Vroeg boeken heeft als bijkomend voordeel dat je verzekerd bent van een plek op populaire tribunes voordat ze zijn uitverkocht.
  • Vooruit plannen betekent dat de reis- en verblijfskosten waarschijnlijk ook lager uitvallen, waardoor je ook op deze manier goedkoop bij een Grand Prix kunt zijn.
  • Maak gebruik van combinaties voor toegang en reis, dan kun je vaak van grotere inkoop door de organisator profiteren.

Kies je race slim

Het is een feit dat sommige races duurder zijn dan andere. Hoewel er meer betaalbare opties zijn bij glamoureuze Grands Prix in Monaco, Abu Dhabi en Singapore, zijn er races aan de andere kant van de schaal.

China, Rusland en Japan zijn drie races die doorgaans tot de goedkoopste van het jaar behoren, houd die dus in de gaten. Tenzij je in de buurt van een van deze gebieden woont, wordt de goedkope prijs van je ticket gecompenseerd door duurdere reizen naar die landen.

Er zijn goedkopere Europese opties. Probeer Spanje of Frankrijk, die allemaal driedaagse algemene toegangsprijzen hebben van minder dan € 200. Zorg ervoor dat je er snel bij bent om zo redelijk goedkoop een Grand Prix te kunnen bezoeken.

Van onze partner
Zorg bij de Grand Prix te zijn
Voor de ervaring moet je het gewoon een keer hebben meegemaakt. Bezoek geheel georganiseerd een Formule 1 wedstrijd. Kijk naar de planning voor dit seizoen!

Algemene toegang: vrijheid blijheid

Er zijn talloze opties om een ​​Formule 1-race te bekijken. Lange circuits hebben diverse tribunes met uiteenlopende uitkijkpunten. Ze kunnen overdekt of open lucht zijn en garanderen een zitplaats voor het hele weekend.

Een algemeen toegangsbewijs is vaak veel goedkoper dan een tribuneplaats. Je hebt de vrijheid om het hele weekend over veel verschillende delen van het circuit te dwalen, dus als de verschillende races in het bijprogramma worden verreden (Formule 2, Porsche Supercup), kun je de beste plekken opzoeken om te kijken. De grootste kans om de beste plekken te bemachtigen is als je vroeg aankomt. Het is wel de moeite waard als je hoopt de kosten tot een minimum te beperken zonder in te boeten op ervaring.

Je komt in de algemene publiekszones vaak veel dichter bij de baan, waardoor je de auto’s bijna kunt aanraken. Je hebt ook toegang tot delen van het circuit waar misschien geen tribunes zijn met uitzicht, zoals de Kemmel Straight in België of het lange rechte stuk in Oostenrijk. Zelfs in Monaco geeft de Le Rocher-heuvel fans met algemene tickets een uniek zicht op de laatste paar bochten. Die spot is dan ook het hele weekend vol.

En met elk ticket voor een Grand Prix heb je toegang tot het F1 Fan Village waar je kunt deelnemen aan racesimulators, pitstop-uitdagingen en live optredens van coureurs op het podium.

Van onze partner
Vergelijk voor je beste reisverzekering
Kijk dan via Independer.nl naar de meest aantrekkelijke verzekering voor je reizen of vakantie. Vergelijk nu voor de scherpste korte- of doorlopende reisverzekering

Overweeg kamperen

Op sommige circuits is kamperen de enige manier om dicht bij het circuit te blijven. Vooral België en Oostenrijk zijn verwijderd van de grote steden, en dus staan duizenden fans het hele weekend op een camping.

Maar er zijn kampeermogelijkheden bij races over de hele wereld. De Hungaroring ligt op slechts een half uur van de hoofdstad Boedapest, maar er zijn veel campings rondom het circuit. Hetzelfde geldt voor Monza in Italië; het is een korte rit van Milaan, maar je kunt kamperen in het nationale park waarin het circuit is gevestigd. Dit bespaart je elke dag van het raceweekend reistijd en geld voor treinen, bussen of taxi's, en hotels, appartementen of B&B's. Dat helpt ook om goedkoop bij een Formule 1 Grand Prix te zijn.

Hoewel de meesten hun eigen tent zullen opzetten, profiteren velen van vooraf opgestelde tentpakketten of glamping-opties. Kom gewoon langs en alles is ingericht en wacht op je.