Honda’s thuishaven: Suzuka International Racing Course

Suzuka Circuit (ANP) Finish Bottas Formula 1 GP 2019

De Suzuka International Racing Course, in het kort Suzuka Circuit, is een 5,807 km lang motorsportcircuit in Ino, Suzuka City, Japan. Het wordt beheerd door Mobilityland Corporation, een dochteronderneming van Honda Motor Co, Ltd. Er kunnen 155.000 toeschouwers genieten van de races.

Soichiro Honda besloot eind jaren vijftig een nieuw permanent circuit te ontwikkelen als een Honda-testbaan. Het ontwerp werd in 1962 door de Nederlander Hans Hugenholtz gerealiseerd met als meest iconische kenmerk van de baan de lay-out met een ‘acht’-indeling. Het 1,2 km lange rechte stuk gaat van de achterkant over het voorste gedeelte via een viaduct. Het is een van de slechts twee FIA Grade 1 circuits met een ‘cijfer acht’ lay-out, het andere is het Fiorano Circuit.

Van onze partner
Formule 1 races live volgen?
Op TV, laptop, tablet en smartphone volg je met Viaplay alle races live. Neem nu een abonnement en krijg naast de Formule 1 races ook veel andere sporten, series, films en programma’s voor kinderen.

Vijf varianten voor Suzuka International Racing Course

Het circuit kan in vijf configuraties worden gebruikt:

  • het volledige circuit voor de autosport
  • het volledige circuit voor de motorraces met een extra chicane
  • Suzuka Oost
  • Suzuka West Autosport en
  • Suzuka West Motorfiets.

Het oostelijke gedeelte van de baan bestaat uit de pitstraat rechtstreeks naar de eerste helft van de Dunlop-bocht (bocht zeven), alvorens terug te leiden naar de pitstraat via een strakke rechtse draai. De westbaan bestaat uit het andere deel van het volledige circuit, inclusief de oversteekbrug; het rechte stuk dat naar het viaduct leidt, wordt gebruikt voor de start-/finishlijn en de grid. De chicane tussen de haarspeldbochten en 200R scheidt de westelijke en volledige baanvakken tussen auto's en motorfietsen.

Van onze partner
Vergelijk voor je beste reisverzekering
Kijk dan via Independer.nl naar de meest aantrekkelijke verzekering voor je reizen of vakantie. Vergelijk nu voor de scherpste korte- of doorlopende reisverzekering

Zo kom je bij het Suzuka Circuit

Je vliegt voor het Suzuka Circuit eerst naar Nagoya (Chubu Centrair Airport, NGO) in Japan. In een uur reis je dan naar Suzuka Circuit Ino station. Van daaruit moet je lopen, vijftien minuten tot de eerste ingang en dertig minuten naar de hoofdingang van het circuit. Als je vouchers hebt en je tickets voor het circuit nog moet ophalen, dan moet je sowieso bij de hoofdingang zijn.

De organisatie raadt je aan om met het openbaar vervoer te komen. De parkeerplaatsen die het circuit zelf beheert zijn al van te voren op basis van reserveringen uitverkocht. Er zijn echter ook particuliere parkeerplaatsen die je zou kunnen proberen.