Achtergronden van het Jeddah Corniche Circuit

Jeddah Corniche Circuit - training dec 2021 - foto ANP

Het Jeddah Corniche Circuit van Saoedi-Arabië is een motorracecircuit van 6,174 km. Het is gebouwd in de havenstad Jeddah aan de Rode Zee.

Het circuit organiseerde de eerste Grand Prix van Saoedi-Arabië op 5 december 2021 als de voorlaatste race op de kalender van het Formule 1-seizoen 2021. Het is dus een erg nieuw circuit. In 2023 staat het als tweede race van het seizoen op de kalender.

Van onze partner
Formule 1 races live volgen?
Op TV, laptop, tablet en smartphone volg je met Viaplay alle races live. Neem nu een abonnement en krijg naast de Formule 1 races ook veel andere sporten, series, films en programma’s voor kinderen.

Snelste stratencircuit

Het Jeddah Corniche Circuit is genoemd als het 'snelste stratencircuit' op de Formule 1-kalender. Gesimuleerde Formule 1-auto's haalden een gemiddelde snelheid van meer dan 250 km/h. Het circuit is het op één na langste circuit op de Formule 1-kalender. Alleen Spa-Francorchamps in België is langer.

Het circuit is gelegen aan de Jeddah Corniche grenzend aan de Rode Zee. Het is ontworpen door Carsten Tilke, de zoon van de beroemde circuitontwerper Hermann Tilke. Het heeft 27 bochten, 16 naar links, 11 naar rechts. Dat is het grootste aantal bochten van alle circuits. Je vindt er ook drie potentiële DRS-zones.

Van onze partner
Zorg bij de Grand Prix te zijn
Voor de ervaring moet je het gewoon een keer hebben meegemaakt. Bezoek geheel georganiseerd een Formule 1 wedstrijd. Kijk naar de planning voor dit seizoen!

Naar Jeddah Corniche Circuit reizen

King Abdulaziz International Airport (JED) is de dichtstbijzijnde luchthaven bij het Jeddah Corniche Circuit. De luchthaven ligt op slechts 15 km en minder dan een half uur rijden van het circuit. Naast directe vluchten naar vele steden is de luchthaven een belangrijk knooppunt voor de nationale luchtvaartmaatschappij van het Koninkrijk Saudia. Daarnaast heeft het verbindingen met met populaire lokale luchtvaartmaatschappijen. Emirates, Etihad Airways en Qatar Airways.

Saudi Arabia Public Transport Company (SAPTCO) biedt openbaar vervoersverbindingen tussen de luchthaven en het stadscentrum van Jeddah, maar je kunt het beste een taxi of Uber naar je hotel nemen.

Van onze partner
Vergelijk voor je beste reisverzekering
Kijk dan via Independer.nl naar de meest aantrekkelijke verzekering voor je reizen of vakantie. Vergelijk nu voor de scherpste korte- of doorlopende reisverzekering

Zorg ervoor dat je vóór je rit over het tarief onderhandelt en zorg dat de chauffeur de meter gebruikt. Het personeel van je hotel kan je voorzien van gerenommeerde taxibedrijven. Huur je een auto, dan heb je een internationaal rijbewijs nodig. De grote verhuurbedrijven hebben een vestiging in Saoedi-Arabië. Gezien het verkeersgedrag waar je aan moet wennen kun je wellicht beter overwegen je te laten rijden.