Miami International Autodrome rond het Hard Rock Stadium

Miami USA Foto: Ashley Satanosky

Het Miami International Autodrome is een gepland, speciaal gebouwd tijdelijk circuit rond het Hard Rock Stadium. Het ligt met zijn voorzieningen in de buitenwijk Miami Gardens, Florida, in Miami (USA).

De baan is speciaal ontworpen voor de Grand Prix van Miami, die voor het eerst op de kalender van het Wereldkampioenschap Formule 1 van 2022 is geplaatst. De baan is 5,41 km lang en heeft 19 bochten met een verwachte gemiddelde snelheid van ongeveer 223 km/u. Het circuit heeft drie DRS-zones en drie rechte stukken.

Van onze partner
Zorg bij de Grand Prix te zijn
Voor de ervaring moet je het gewoon een keer hebben meegemaakt. Bezoek geheel georganiseerd een Formule 1 wedstrijd. Kijk naar de planning voor dit seizoen!

Voorbereidingen Miami International Autodrome

Het Miami International Autodrome is al in oktober 2019 voorgesteld met een eerste ontwerp. Er zijn in totaal 75 circuitontwerpen overwogen. Van bijna de helft, 36, kwam het tot een simulatie. De eigenaar van het stadion, Stephen Ross, deed al enkele jaren pogingen om de Formule 1 aan te trekken voordat het definitieve ontwerp werd gepubliceerd. De organisatoren van de Grand Prix in het Hard Rock Stadium hadden een principeakkoord afgesproken om vanaf 2021 en de volgende tien jaar een race te organiseren. Het plan liep echter vertraging op. Politici hadden aanvankelijk tegen de komst van het Formule 1-circuit gestemd, maar dit besluit werd in april 2021 teruggedraaid. Op 2 september 2021 kreeg het circuit officieel de naam ‘Miami International Autodrome’.

Van onze partner
Formule 1 races live volgen?
Op TV, laptop, tablet en smartphone volg je met Viaplay alle races live. Neem nu een abonnement en krijg naast de Formule 1 races ook veel andere sporten, series, films en programma’s voor kinderen.

Verkeersmaatregelen rond de Grand Prix

Het circuit, dat zich op het privéterrein van het Hard Rock Stadium bevindt, gebruikt alle nieuwe en bestaande wegen. De nieuwe permanente asfaltwegen van het circuit zijn geïntegreerd in het terrein van het Hard Rock Stadium. Het betreft een tijdelijk circuit, dat geen gebruik maakt van openbare wegen rond het Hard Rock Stadium. Een paar weken voor het raceweekend worden het circuit en de veiligheidsvoorzieningen speciaal voor het raceweekend ‘opgebouwd’. Na het raceweekend wordt de baan afgebroken en is het Hard Rock Stadium weer normaal bereikbaar.

Van onze partner
Vergelijk voor je beste reisverzekering
Kijk dan via Independer.nl naar de meest aantrekkelijke verzekering voor je reizen of vakantie. Vergelijk nu voor de scherpste korte- of doorlopende reisverzekering

Bereikbaarheid Miami International Autodrome

Het gemakkelijkste is de Miami International Autodrome te bereiken door te vliegen op de internationale luchthaven van Miami. Buslijn Route 297 rijdt met een beperkt stopschema en eindigt bij het Hard Rock Stadium in Miami Gardens. Je kunt ook Route 297 nemen op NW 27th Ave bij Brownsville Metrorail Station of bij Dr. Martin Luther King Jr. Metrorail Station. Daarnaast kun je ook met een taxi of Über vanuit Miami naar het circuit komen.