Formule 1 Grand Prix races live volgen in 2023

Max Verstappen Bahrain 2022 training - Foto AFP

In het nieuwe seizoen van 2023 heeft menig racefanaat een dilemma om de Formule 1 live te volgen. Immers, Viaplay heeft de rechten en daardoor moet je snel iets extra regelen. Hoe kun je het beste de races van de Formule 1 Grand Prix live volgen in het komende jaar?

Je wilt immers de vorderingen van Max Verstappen, Lewis Hamilton en de andere coureurs in de slipstream volgen en de laatste ontwikkelingen weten. Natuurlijk: het beste is wel als je ter plaatse bij alle races kunt zijn maar dat zal voor de meesten niet zijn weggelegd. Dus we gaan de kwalificaties en races voor de Formule 1 Grand Prix live volgen op het scherm. Hoe doen we dat?

Van onze partner
Ruime keuze aan Formule-1 kleding
Zorg dat je de juiste gear in huis hebt! Je vindt bij bol.com veel Formule-1 kleding, games en andere leuke dingen om te hebben. Bestel gemakkelijk online en krijgt het vlot in huis!

Bij Viaplay zelf

Je kunt natuurlijk bij Viaplay zelf een abonnement nemen. Dit bedrijf heeft tot en met 2024 de uitzendrechten van de Formule 1 races. Dan kun je vanaf de start alle wedstrijden van de coureurs live volgen op je tv en andere devices. Je kunt de Formule 1 Grands Prix live volgen en ook de andere sporten (waaronder de Bundesliga, de Engelse Premier League en Darts), films, series en eigen producties. De reguliere prijs is € 15,99 per maand.

Via je zenderpakket bij KPN of Ziggo

Ziggo was altijd dé plaats om de races te volgen. Nu kan dat nog steeds, omdat je Viaplay in je Ziggo- of KPN pakket kunt opnemen.  

Als je via KPN of Ziggo het abonnement neemt heb je de abonnementen op één plek en word je niet geconfronteerd met allemaal verschillende abonnementjes. Je kunt via het sportkanaal van Ziggo of bijvoorbeeld de NOS ook gratis samenvattingen van de races volgen.

Van onze partner
Zorg bij de Grand Prix te zijn
Je kunt natuurlijk via het scherm kijken maar wat is er mooier dan er zélf bij te zijn? Bezoek geheel georganiseerd een Formule 1 wedstrijd. Kijk naar de planning voor dit seizoen!

Hoe kun je de Formule 1 Grand Prix live volgen met Viaplay?

Hoe je het ook afsluit: je kunt de Viaplay app gebruiken op je smartphone of tablet. Die moet je installeren en dan inloggen en je kunt kijken!

Maar je wilt natuurlijk de Formule 1 Grand Prix live volgen op een groot scherm! Veel smart TV’s hebben (of krijgen) de Viaplay app in hun app stores. Daar kun je ook inloggen. Bij Ziggo kun je de app opzoeken in de Mediabox om de races op een groot scherm te volgen.

En als alternatief kun je vanaf je smartphone of tablet Apple TV of Chromecast gebruiken om de Grand Prix op het scherm te toveren.

Kijk je liever op de laptop? Dan kan het natuurlijk ook.

Direct via F1TV streamen

Een goedkopere en gerichtere optie is een abonnement te nemen op de livestream van F1 TV Pro. Dat kost je voor een jaar € 64,99, alles bij elkaar de goedkoopste en meest op autosport gerichte optie. Je krijgt dan ook toegang tot andere cameraposities, de onboardcamera’s van de raceauto’s, herhalingen van de F1, F2, F3 en Porsche Supercup. Daarnaast zet deze dienst van de Formule 1 organisatie documentaires en een archief van 650 historische races voor je klaar.

Van onze partner
Vergelijk voor je beste reisverzekering
Kijk dan via Independer.nl naar de meest aantrekkelijke verzekering voor je reizen of vakantie. Vergelijk nu voor de scherpste korte- of doorlopende reisverzekering