Hierom koos Max Verstappen startnummer 33

Max Verstappen

Dit jaar rijdt Max Verstappen met nummer 1 op zijn auto. Vorige jaren had hij nummer 33 op het koetswerk van zijn Formule 1-racewagen staan. AutoWeek zocht uit waarom Max Verstappen startnummer 33 had gekozen toen hij in de hoogste klasse van de autosport ging rijden.

In de Formule 1 mogen coureurs sinds 2014 hun eigen startnummer kiezen. Dat mag echter niet nummer 1 zijn. Dat is namelijk voorbehouden aan de regerend wereldkampioen. En het nummer mag natuurlijk niet door iemand anders zijn geclaimd. Max Verstappen koos voor startnummer 33 en je leest hier wat erachter zit.

Dubbel geluk

De Nederlandse coureur houdt van het getal 3, hij vindt dat een mooie vorm hebben. Volgens andere bronnen is het zijn geluksgetal. Echter, toen Max Verstappen bij zijn debuut bij Toro Rosso in 2015 zijn nummer moest kiezen was de 3 al vergeven aan Daniel Ricciardo. Dat getal was dus niet mogelijk, maar het nummer 33 was nog wel vrij. En zo koos Max Verstappen startnummer 33 - verwijzend naar het potentieel van dubbel geluk. Op Twitter toonde hij een plaatje van een trapauto uit zijn jeugd dat ook al startnummer 33 op de zijkant had staan.

Van onze partner
Ruime keuze aan Formule-1 kleding
Je vindt bij bol.com veel Formule-1 kleding, games en andere leuke dingen om te hebben. Dus ook met het startnummer van Max Verstappen! Bestel gemakkelijk online en krijgt het vlot in huis!

In 2022 nummer 1

De wereldkampioen mag voor nummer 1 kiezen. Dat heeft Max Verstappen gedaan na het behalen van het wereldkampioenschap in 2021. Dat had niet gehoeven: je zag immers Lewis Hamilton al jaren rondrijden met startnummer 44 terwijl hij wereldkampioen was.

Voor de handel is het goed dat Max Verstappen startnummer 33 heeft verwisseld voor de 1. Immers: het betekent dat je er in dit seizoen pas goed bij zit als je óók je shirt, cap, model van de helm en andere materialen hebt vervangen voor de fan gear die van een 1 zijn voorzien.

Van onze partner
Formule 1 races live volgen?
Op TV, laptop, tablet en smartphone volg je met Viaplay alle races live. Neem nu een abonnement en krijg naast de Formule 1 races ook veel andere sporten, series, films en programma’s voor kinderen.