Wat zijn populaire bandenspanningsmeters?

Digitale bandenspanningsmeter

Je zou eigenlijk iedere maand de spanning van je auto moeten meten om zeker te zijn dat die goed is. Nu zal die meestal wel okay zijn. Wat zijn populaire bandenspanningsmeters om snel op de oprit te kunnen meten zodat je niet speciaal naar een benzinestation hoeft?

Hoe vaak gebeurt het je dat je denkt ‘Bij het tanken moet ik ook gelijk even de bandenspanning meten’. En als je vervolgens weer onderweg bent, blijkt dat je na het betalen gewoon verder bent gereden. Gemiste kans! Het is dan handig als je een bandenspanningsmeter in de auto hebt liggen. Die zijn er genoeg en niet zo duur. Bij bol.com vonden we een lijstje met populaire bandenspanningsmeters.

  1. Digitale bandenspanningsmeter: met backlight en ingebouwde LED verlichting. Meet tot 7,00 bar.
  2. Carpoint Bandenspanningsmeter: robuust van metaal gemaakt en handzaam, ook deze druk je zo op de band. Met TüV keuring. 
  3. Digitale bandenspanningsmonitor met achtergrondverlichting, antislip handgreep en meetbereik van 0-10 bar
  4. Sitna klassieke bandenspanningsmeter: analoge bandenspanningsmeter met een zilverkleurige kast en een witte wijzerplaat.
  5. ProPlus digitale bandenspanningsmeter met weergave van 0 - 7 bar

Het is dus erg gemakkelijk om de bandenspanning te meten en je hoeft er zeker niet altijd voor naar het benzinestation.

Handige bandenspanningsmeter voor elektrische auto

En het in huis hebben van een bandenspanningsmeter is zeker handig als je een elektrische auto hebt! Immers, dan kom je nauwelijks bij een benzinestation. Daarmee dus ook minder vaak in de buurt van een bandenspanningsmeter. Soms zul je wel om lucht bij te vullen langs de grote pomp moeten gaan maar dan heb je in ieder geval de bandenspanning regelmatig gemakkelijk onder controle. En die bandenspanningsmetertjes leg je gewoon in de auto! Kijk dan in de top-5 bandenspanningsmeters voor ideeën. Uiteindelijk heb je dan meer plezier van je auto. En je zorgt minder omkijken te hebben naar je banden! Dat is toch een kleine moeite, leuk resultaat!