PRIVATE LEASE Opel Corsa

Opel Corsa

In 1982 maakt de wereld kennis met de Opel Corsa A. De compacte auto van Opel wordt geproduceerd in het Spaanse Zaragoza en de eerste generatie draagt de modelcode S83. Het was een relatief late concurrent voor aartsrivalen Volkswagen Polo (vanaf 1975) en Ford Fiesta (vanaf 1976). De Opel Corsa A is een voorwielaandrijver en is in eerste instantie te koop als driedeurs hatchback en onder de naam TR als tweedeurs sedan. Vanaf april 1985 worden er ook vier- en vijfdeurs Opel Corsa geproduceerd.

In 1987 krijgt de Opel Corsa zijn eerste facelift. De grille wordt iets gewijzigd en de achterklep krijgt een handgreep waarmee die ook zonder sleutel is te openen. Ook wordt het dashboard vernieuwd. De levering van de Opel Corsa TR komt met de eerste facelift al meteen ten einde. In 1989 verschijnt er voor het eerst een Opel Corsa GSi. In 1990 volgt de tweede facelift. Dan is er een nieuwe grille, koplampen en richtingaanwijzers, bumpers en stootlijsten aan de zijkant. Het Opel-logo verhuist van de grille naar de motorkap. Ook het dashboard wordt opnieuw gewijzigd en de Opel Corsa wordt voortaan standaard met meer opties verkocht. In maart 1993 komt de productie van de Opel Corsa A ten einde.

Opel Corsa GSi

Over de jaren is de Opel Corsa A geleverd met viercilinder benzinemotoren met inhouden van 1,0- tot 1,6-liter en vermogens van 45 tot 100 pk voor de Opel Corsa GSi. Ook was de Opel Corsa er als diesel: de 1.5D heeft een vermogen van 50 pk en de 1.5 TD levert 67 pk.

In 1993 verschijnt de Opel Corsa B met modelcode S93. In tegenstelling tot zijn voorloper heeft die een bollere vormgeving die is afgeleid van de Opel Junior concept car. In maart verschijnt eerst de driedeurs hatchback; in augustus komt daar de vijfdeurs bij. Verder is er op basis van de Opel Corsa B nog de Opel Combo bestelauto en is er van 1994 tot 2001 de Opel Tigra, een tweedeurs coupé.

In 1997 wordt de Opel Corsa B gefacelift. De voor- en achterzijde worden licht gewijzigd en de Corsa krijgt bredere stootstrips op de zijkant. Verder zijn richtingaanwijzers op het voorspatbord nieuw. In het interieur zijn er nieuwe stoffen, een driespakig airbagstuurwiel en een nieuwe pookknop. De Opel Corsa B is geleverd met drie- en viercilinder benzinemotoren met vermogens van 54 tot 109 pk voor de sterkste Opel Corsa GSi. Bij de diesels begint het met de Corsa 1.5D met 50 pk en dat loopt op tot de Opel Corsa 1.5 TD met 67 pk.

De Opel Corsa C heeft modelcode X01 en komt op de markt in het jaar 2000. Opnieuw is er een drie-en vijfdeurs variant. Van de Opel Corsa C bestaat ook opnieuw een Combo bestelauto. Ook de Opel Tigra Twin Top en de Opel Meriva gebruiken te technische basis van de Corsa C. In de zomer van 2002 krijgt de Opel Corsa C een kleine facelift. Vanaf dan is deze Opel te herkennen aan een brede chroomlijst in de grille. In augustus 2003 komen er grotere wijzigingen. Dan is er een nieuwe voorbumper en worden de koplampen iets gewijzigd.

De Opel Corsa C is opnieuw te koop met drie- en viercilindermotoren met inhouden van 1,0- tot 1,8-liter. De simpelste heeft 58 pk en de GSi-variant levert 125 pk. Bij de diesels is er een van Fiat afkomstige 70 pk 1,3 CdTi. De 1.7 CDTi komt van Isuzu en levert 75 of 101 pk.

Fiat Grande Punto

De Opel Corsa D (S07) staat klaar in 2006 en deelt zijn basistechniek met de Fiat Grande Punto. Met name de lengte neemt flink toe ten opzichte van de vorige Opel Corsa. Opnieuw is de Opel Corsa te koop als drie- en vijfdeurs hatchback. Bijzonder aan de Corsa D is dat er voor het eerst een OPC-variant van verschijnt. De Opel Corsa OPC is er vanaf 2007 met een vermogen van 192 pk; de Nürburgriong Editon levert bovendien 211 pk. De OPC is de opvolger van de Corsa GSi die als Corsa De een vermogen heeft van 150 pk en tot de helft van 2012 wordt gebouwd. Alle snelle versies van de Opel Corsa D hebben een 1,6-liter turbomotor.

In 2010 krijgt de Opel Corsa D een facelift waarbij vooral de vernieuwde voorzijde opvalt. Verder wordt er het nodige gewijzigd aan het aanbod en de uitrusting. Het motorenaanbod van de Opel Corsa bestaat in de loop van de jaren uit 1,0- tot 1,6-liter benzinemotoren met vermogens van 60 tot 211 pk waarbij ook versies worden aangeboden met een af-fabriek LPG-installatie. De diesels zijn de 1,3-liter CDTi met 75, 90 of 95 pk en de 1,7-liter met 125 of 130 pk.

LPG-installatie

De Opel Corsa E met modelcode X15 loopt van november 2014. Voor de Europese markt is de Opel Corsa E opnieuw beschikbaar als drie- en vijfdeurs. Vooral de voorzijde van de Opel Corsa E doet denken aan de Opel Adam, het sportieve broertje van de Corsa. De Corsa E gebruikt het zelfde platform als de Corsa D. Ook onderdelen als ramen, zijspiegels en clignoteurs in de spaborden zijn het zelfde als de Corsa D. Behalve het dak, zijn alle panelen van de Corsa E wel verschillend aan de Corsa D. Ook het interieur is compleet verschillend.

De benzinemotoren hebben vermogens van 90 tot 150 pk voor de GSi-versie. De 90 pk 1,4-liter is bovendien af-fabriek te koop met een LPG-installatie. De OPC-variant van de Corsa E heeft een 1,6-liter turbomotor met 207 pk. De enig overgebleven diesel is de 1,3-liter CDTi met vermogens van 75 of 95 pk.

Elektrische Opel Corsa-e

De Opel Corsa F is niet meer een product van General Motors, maar van PSA. De technische basis wordt dan ook geleend van de Peugeot 208. De corsa komt op de markt in 2019 en is dit keer altijd een vijfdeurs sedan. De kleinste motor van de Opel Corsa F is de 75 pk sterke ongeblazen 1,2-liter driecilindermotor. Dei is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De 100 pk-variant heeft wel een turbo en er is keuze tussen een handgeschakelde zesbak of een achttraps automaat; de 130 pk-variant is alleen met die automaat te koop. De 1,5-liter dieselmotor is een viercilinder met een vermogen van 102 pk en heeft standaard een handgeschakelde zesbak.

De Opel Corsa-e is de volledig elektrische variant van de Corsa. Die kwam in de tweede helft van 2020 op de markt. De Opel Corsa-e heeft een accucapaciteit van 50 kWh en een vermogen van 101 kW (138 PK). Als actieradius wordt door Opel 330 kilometer opgegeven. In het Opel-programma is het de opvolger van de Opel Ampera-e. Bij laden met wisselstroom zijn de accu's van de Corsa-e in 7:25 uur vol en aan de snellader gaat dat met en laadvermogen van 100 kW in een tijd van 23 minuten.

Alternatieven voor de Opel Corsa zijn de

- Alfa Romeo Mito

- Citroën C3

- Dacia Sandero

- Fiat Punto

- Ford Fiesta

- Honda Jazz

- Hyundai i20

- Kia Rio

- Mazda 2

- Mitsubishi Colt

- Nissan Micra

- Peugeot 205

- Peugeot 206

- Peugeot 207

- Peugeot 208

- Renault Clio

- Seat Ibiza

- Skoda Fabia

- Suzuki Swift

- Toyota Yaris

- Volkswagen Polo

 • comfort
  3,8
 • prestaties
  4,0
 • betrouwbaarheid
  4,0
 • kosten
  4,1

Meer over de Opel Corsa

Gebruikersreview
Opel Corsa 1.0 Turbo 90pk Color Edition (2016)
Gebruikersreview

Opel Corsa 1.0 Turbo 90pk Color Edition (2016)

Mooie Corsa (ex lease) gekocht en start van weer Opel rijden

3
Gebruikersreview
Opel Corsa-e 7,4kW GS Line (2022)
Gebruikersreview

Opel Corsa-e 7,4kW GS Line (2022)

Mijn eerste lease-auto! De afgelopen jaren heb ik gereden in een Mercedes E300 Bluetec Hybrid...

1
De altijd eigenzinnige en comfortabele Citroën C4
gesponsord

De altijd eigenzinnige en comfortabele Citroën C4

Omdat er al genoeg gewone auto’s zijn, heeft Citroën altijd al onderscheidend willen zijn....

Nieuws
Corsa vs. 208
Nieuws

Opel Corsa en Peugeot 208: dit is het aandeel van de elektrische varianten

De Opel Corsa en Peugeot 208 zijn erg populair in ons land, onder meer door de beschikbaarheid...

66
Nieuws
Opel Corsa
Nieuws

Kennismaken met de Opel Corsa B - Uit de Oude Doos

Met de Opel Corsa A wist Opel zijn klantenbestand aardig uit te breiden, maar 30 jaar geleden...

14
Nieuws
Opel Corsa-e
Nieuws

Elektrische Opel Corsa-e wordt duurder

De elektrische Opel Corsa-e wordt duurder. Daarbij hebben de uitvoeringen andere namen. Straks...

87
Nieuws
Opel Corsa
Nieuws

Opel Corsa (1986) - Liefhebber Gezocht

De laatste tijd duiken er wel meer doodnormale auto's met een verre van normale kilometerstand...

47
Gebruikersreview
Opel Corsa 1.0 Turbo 90pk Online Edition (2018)
Gebruikersreview

Opel Corsa 1.0 Turbo 90pk Online Edition (2018)

Opzoek naar een waardige vervanger van de Peugeot 208 1.2vti 82pk 118nm een heerlijke wagen...

Kom naar de Broekhuis Camperfair op 3 juni!
advertentie

Kom naar de Broekhuis Camperfair op 3 juni!

Bezoek onze Camperfair en krijg een vakantiegevoel tussen de campers! Lees hier meer >

Gebruikersreview
Opel Corsa-e 7,4kW Edition (2021)
Gebruikersreview

Opel Corsa-e 7,4kW Edition (2021)

'Van Zoe naar Corsa'. De titel is duidelijk: recent ben ik geswitcht van de Renault Zoe naar...

1
Achtergrond
Opel Corsa-e
Achtergrond

Hoe zuinig is de Opel Corsa in de praktijk?

Op welk verbruik mogen eigenaren van de Opel Corsa 1.2 Turbo rekenen onder Nederlandse omstandigheden?...

58
Gebruikersreview
Opel Corsa 1.2 ecoFLEX Bi-Fuel Color Edition (2011)
Gebruikersreview

Opel Corsa 1.2 ecoFLEX Bi-Fuel Color Edition (2011)

Op het moment van schrijven is deze Corsa al ruim 6.5 jaar in mijn bezit. Als je het mij vraagt,...

6
Nieuws
Opel Corsa-e
Nieuws

Elektrische Opel Corsa-e terug naar garage om emissietest

De Opel Corsa-e krijgt een softwareupdate omdat tijdens emissietests de correcte waarden niet...

55
Nieuws
Opel Astra Electric
Nieuws

Waarom de elektrische Opel Astra Electric niet Astra-e heet

De nieuwe elektrische Opel Astra heet Astra Electric en niet Astra-e. De Corsa-e en Mokka-e...

22
Rij de ID.5 nu extra voordelig
advertentie

Rij de ID.5 nu extra voordelig

Wie zei dat elektrisch niet stijlvol kan zijn? Ontdek de unieke ID.5, tijdelijk met € 2.950...

Nieuws
Spyshots Opel Corsa facelift
Nieuws

Vernieuwde Opel Corsa: nieuwe aandrijflijn voor elektrische Corsa-e

De Opel Corsa krijgt binnenkort een uitgebreide facelift. Hij krijgt de Vizor Grille en de...

33
Nieuws
Spyshots Opel Corsa
Nieuws

Opel Corsa krijgt facelift

Opel bereidt een facelift voor zijn grootste Europese succesnummer voor. We hebben het dan...

21
Nieuws
Opel Mokka-e
Nieuws

Opel geeft €2.950 korting op elektrische Corsa en Mokka

Opel gooit de elektrische Opel Corsa en Mokka in de uitverkoop. Bijna 3.000 euro korting!

48
Gebruikersreview
Opel Corsa 1.7 D Onyx (2000)
Gebruikersreview

Opel Corsa 1.7 D Onyx (2000)

Nog een Corsa b die ik niet langer als een week heb gehad. En dit keer een 5 deurs Viva (hangt...

3
Achtergrond
Opel Corsa A
Achtergrond

Dit maakte de Opel Corsa tot een van de opvallendste nieuwkomers van 1982

De Opel Corsa is een van de opvallende nieuwkomers die veertig jaar geleden zorgde voor een...

40
Gebruikersreview
Opel Corsa
Gebruikersreview

Opel Corsa 1.0 Turbo 90pk Online Edition (2018)

Ik rij nu zo'n 3 maanden in een Corsa 1.0 turbo en ben er zeer tevreden over. Vind de 1.0...

Nieuws
Irmscher Opel Corsa Spider
Nieuws

Irmscher Opel Corsa Spider (1986) - Liefhebber Gezocht

"Als Opel het niet doet, doen wij het wel," moeten ze bij Irmscher hebben gedacht toen ze...

9
Achtergrond
Opel Corsa vs. Suzuki Swift
Achtergrond

Suzuki Swift vs. Opel Corsa - Uit de Oude Doos

'Veel waar voor je geld', dat credo gold in de jaren 90 volop voor Japanse auto's. Zo bleek...

19
Gebruikersreview
Opel Corsa-e 11kW Elegance (2020)
Gebruikersreview

Opel Corsa-e 11kW Elegance (2020)

Na jaren van zwoegen in de schoolbanken was het dan eindelijk zo ver, een eerste baan en daarbij......

9
Profiteer van 30% korting op AutoWeek
actie

Profiteer van 30% korting op AutoWeek

Ontvang nu 30% korting op een abonnement AutoWeek en ontvang een gratis Bestsellerbox cadeau...

Nieuws
Opel Corsa
Nieuws

Opel Corsa is 40 jaar: een terugblik op alle generaties

De Opel Corsa mag dit jaar feest vieren: het compacte model van Opel blaast namelijk 40 kaarsjes...

65
Achtergrond
Opel Corsa
Achtergrond

De Spider was een heerlijke opwarmer voor de Opel Corsa A

De komst van een nieuwe Opel is per definitie groot nieuws. Letterlijk, vanwege de enorme...

27
Gebruikersreview
Opel Corsa 1.4i Sport (1997)
Gebruikersreview

Opel Corsa 1.4i Sport (1997)

Het is even wennen om in een oude auto van 25 jaar oud te rijden. Deze Opel Corsa is voor...

1
Autosport
Opel Corsa-e Rally
Autosport

Opel e-Rally Cup komt naar Nederland

De Opel e-Rally Cup, een raceklasse waarin wordt gereden met de elektrische Opel Corsa e-Rally,...

13
Gebruikersreview
Opel Corsa-e 11kW Elegance (2021)
Gebruikersreview

Opel Corsa-e 11kW Elegance (2021)

Intro Aangezien ik de auto woensdag pas heb mogen ontvangen, zal dit nog geen echte review...

15
Achtergrond
Fiat Punto
Achtergrond

Op zoek naar goedkope occasion met dieselmotor

Een diesel is uit de gratie, want die wordt bestempeld als niet zo vriendelijk voor het milieu....

109
Gebruikersreview
Opel Corsa 1.2 S Swing (1988)
Gebruikersreview

Opel Corsa 1.2 S Swing (1988)

Even een kleine geschiedenisles over mijn corsa. Ergens in begin 1989 bestelde mijn overgrootvader...

7
Gebruikersreview
Opel Corsa 1.4 Bi-Fuel Edition (2015)
Gebruikersreview

Opel Corsa 1.4 Bi-Fuel Edition (2015)

Dag beste lezers, Na lang wikken en wegen toch besloten om als absolute leek een review te...

2
Gebruikersreview
Opel Corsa-e
Gebruikersreview

Opel Corsa-e 7,4kW Edition (2020)

Aangezien ik 25.000 tot 30.000 kilometer per jaar rij, de hoge benzineprijzen, ik overcapaciteit...

7
Gebruikersreview
Opel Corsa 1.0 Turbo 90pk Edition (2015)
Gebruikersreview

Opel Corsa 1.0 Turbo 90pk Edition (2015)

Doordat ik deze auto heb laten chippen, rijdt hij zeer soepel. Door het hoger koppel, is deze...

Nieuws
Opel Corsa-e
Nieuws

Elektrische Opel Corsa-e en Mokka-e tijdelijk fors goedkoper

Opel zet de elektrische Corsa-e en de elektrische Mokka-e in de schijnwerpers. De Corsa-e...

71
Gebruikersreview
Opel Corsa 1.2i-16V Sport (1999)
Gebruikersreview

Opel Corsa 1.2i-16V Sport (1999)

Mijn aller eerste auto waar ik "illegaal" mee heb gereden, was de opel corsa B uit 1995,...

3
Occasiontest
Nissan Note vs. Opel Corsa
Occasiontest

Occasion Test: Nissan Note vs. Opel Corsa

Beide occasions in deze vergelijking zijn van 2016 en hebben ongeveer dezelfde prijs, maar...

Gebruikersreview
Opel Corsa 1.5 TD Eco (2000)
Gebruikersreview

Opel Corsa 1.5 TD Eco (2000)

Deze heb ik maar heel kort gehad, ik spreek van een dikke week. Mijn astra f was net gesneuveld...

2
Gebruikersreview
Opel Corsa 1.4-16V Enjoy (2009)
Gebruikersreview

Opel Corsa 1.4-16V Enjoy (2009)

Nu ik de auto al anderhalf jaar in bezit heb leek me de tijd wel rijp om mijn ervaring is...