| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 113.000 km |
| KM-stand laatst | 119.000 km |
Mijn woon werkverkeer karretje
Ik heb de auto op moment van schrijven nog niet in bezit kan hem deze week ophalen. Een 1.2 16v Cosmo uit 2014. Ik ga dagelijks 150 km rijden voor mijn werk en was op zoek naar een leuke 5-deurs met voldoende opties. Must waren 5 deuren ( 2 kinderen ), cruise control, airco, lage kilometerstand en niet teveel verbruik. Volgens mij is dat gelukt. Tijdens een proefrit geen gekke dingen, geen trillingen of wat anders dus het kon doorgaan. Ben benieuwd hoe het gaat over een aantal weken 😄
2 maand verder met de Corsa
Eind februari heb ik de Corsa opgehaald. Fijn autootje, zit goed en rijd lekker. Er zaten winterbanden bij en die heb ik eronder laten zetten want je weet nooit wat maart doet. Begin maart begonnen met woonwerk en na 1 week al bijna 1000K erbij gereden en geen klachten. Het fijnste is de cruise control, heerlijk op die lange afstand. Verbruik lag op 5,9 op 100 kilometer, vrij hoog vond ik maar goed. Na 3 weken gereden te hebben liep ik in de avond naar de auto en zag dat de voorbanden helemaal verkeerd waren versleten. Na het wisselen naar de winterbanden hebben ze niet uitgelijnd dus dat gaf overmatige slijtage. Canvas kwam erdoor dus rijden zou ik alleen nog maar naar de bandenboer. Gelukkig diezelfde avond online kunnen plannen en de vrijdag kon ik er 2 nieuwe banden onder laten zetten. Rijgedrag van de auto werd anders, minder bandengeluid en het verbruik daalde naar 5,5 per 100 kilometer. Meer is echt niet haalbaar. Ik rol al heel veel uit en rij precies 100 dus daar valt niks meer te halen. Maar ik geniet wel van m'n karretje !