PRIVATE LEASE Renault Clio

Arval
Renault Clio Hybrid 140 Evolution (5D/8A)
€ 412
 
Alphabet
Renault Clio TCe 90 Equilibre (5D/5H)
€ 419
 

Renault Clio

De Renault Clio is bekend vanaf 1990. Dan is het de opvolger van de Renault 5 Supercinq. Bij de presentatie van de Renault Clio is er alleen een vijfdeurs. Een paar maanden later volgt ook een driedeursvariant. De typecode voor de eerste Renault Clio is Type 57. In zijn jonge dagen valt de Renault Clio op door zijn ronde vormen, waar de concurrentie nog steeds hoekige modellen gebruikt. Aanvankelijk zijn er van de Renault Clio drie uitrustingsniveaus: de RL (Low), de RN (Normale) en de RT (Top). Maar in de loop van de jaren verschijnt er een keur aan uitvoeringen. De meest speciale is zonder meer de Renault Clio Baccara. Die is altijd flink gemotoriseerd en geldt als één van de eerste kleine auto's die zeer luxe is aangekleed. Zo is er lederen bekleding panelen met houtinleg, verchroomde details en een buitentemperatuurmeter.

Rond de helft van 1994 krijgt de Renault Clio zijn eerste facelift. Er is vooral vooruitgang op het gebied van veiligheid. Er komt bijvoorbeeld de optie voor een airbag. Verder wordt op meer uitvoeringen stuurbekrachtiging geleverd en is een achterruitwisser voortaan standaard op elke Clio. De Renault Clio Phase II is herkenbaar aan zijn vernieuwde achterlichten en anders ingedeelde achterklep. In 1997 wordt de Renault Clio voor een tweede keer gefacelift. De uiterlijke wijzigingen zijn dan groter met een in de voorbumper geïntegreerde grille en ronde koplampen waarin de clignoteurs zitten verwerkt. Daarnaast is er nog een aantal kleine verbeteringen waaronder een beter anti-roestbehandeling.

Renault Clio 16V

In de loop van de jaren is er een ruime keuze aan motoriseringen. Dat varieert van een 49 pk sterke 1,1-litermotor tot een 1,8-liter met 110 pk voor de sportievere versies. De 1.9D is de enige keuze op het dieselvlak. Die heeft een vermogen van 64 pk. Speciale vermelding is er natuurlijk voor de Renault Clio 16V met een 1,8-liter zestienkleppenmotor met een vermogen van 140 pk voor de variant zonder katalysator. De sportieve topper van de reeks is de in gelimiteerde oplage gebouwde Renault Clio Williams; met het zelfde sportieve uiterlijk als de 16V maar met een 2,0-liter 16V met 150 pk.

In maart 1998 wordt de tweede generatie Renault Clio gepresenteerd. Die draagt de typecode X65. Opnieuw is die er als drie- en vijfdeurs uitvoering. Bij zijn komst valt de Renault Clio II op door de rijke uitrusting. Als één van de eerste modellen is hij standaard voorzien van stuurbekrachtiging, twee airbags en getinte ramen. De voortrein wordt rechtstreeks overgenomen van de Renault Clio I, de achtertrein is compleet nieuw.

Gedurende zijn levenscyclus wordt de tweede Renault Clio vier keer gefacelift. De Renault Clio II Phase II verschijnt in 2001 en heeft nieuwe koplampen, achterlichten en een uitgebreidere uitrusting. In oktober 2003 is het de beurt aan de Renault Clio II Phase III; het uiterlijk wijzigt nauwelijks. Maar er komen wel nieuwe uitrustingsvarianten, een sterkere diesel en een Renault Clio 2.0 16V met een vermogen van 179 pk. In september 2006 verschijnt de Clio II Phase IV. Die wordt als Renault Clio Campus op de markt gebracht als budgetkeuze naast de derde generatie Renault Clio. De Clio Campus is te gemakkelijk te herkennen omdat de kentekenplaat aan de achterzijde niet meer op de achterklep hangt maar op de achterbumper. In 2009 is er opnieuw een lichte facelift, maar de Clio II Phase V wordt niet meer in Nederland gevoerd.

Motor achterin

De Renault Clio II is opnieuw te koop geweest in een keur van uitvoeringen en motoriseringen. De basisversie is een 1,2-liter achtklepper met een vermogen van 58 pk. Dat loopt door tot een 1.6 16V met 107 pk voor de normale uitvoeringen. De sportieve Clio's hebben de 2.0 16V aan boord met vermogens die gedurende de jaren variëren van 169 tot 179 pk. De dieselversies zijn opnieuw de 1.9D met 64 pk en dan volgt de 1.9 dTi met een turbo en 80 pk. Vanaf 2001 doet de 1.5 dCi zijn intrede die over de jaren te koop is met vermogens van 64 tot 101 pk. Zonder meer de meest spectaculaire versies van deze generatie Clio is de Renault Clio V6 met een achterin geplaatste 3,0-liter V6 motor met eerst 226 pk en vanaf 2002 als Clio V6 Phase II 254 pk. In totaal wordt de Renault Clio V6 2.935 keer geproduceerd.

Vanaf het najaar van 2005 is de derde generatie Renault Clio aan de beurt met de typecode Clio R. Die is er niet alleen als drie- en vijfdeurs hatchback maar voor het eerst ook als Clio Estate, een stationwagen. Die wordt in het begin van 2008 gepresenteerd. Daarnaast is er onder de naam Renault Modus ook een mpv-variant van te koop. De Nissan Micra en de Nissan Note zijn eveneens directe familie van deze Renault Clio. Verder is er vanaf halverwege 2006 de Clio Renault Sport. Die is voorzien van een 2,0-litermotor met een vermogen van 197 pk. In 2009 krijgt de Renault Clio III een facelift. De Phase II heeft een beduidend andere neus, gebruikt betere materialen en is beter uitgerust. Bovendien is de Renault Clio III Phase II vier centimeter langer. Verder is er de komst van de Renault Clio GT om het gat op te vullen tussen de reguliere modellen en de Clio RS die na de facelift wordt opgevoerd tot 203 pk.

Over de jaren is de Renault Clio III te koop met een 1,2-liter achtklepper en een zestienklepper met vermogens tussen de 60 en de 80 pk. De Clio 1.2 TCe heeft een turbomotor met 100 pk. Dan is er de 1,4-liter met vermogens van 80 en 100 pk en de 1,6-liter met 110 en 128 pk. Naast de RS-modellen is er ook nog een 2,0-liter met 140 pk. De diesels zijn altijd voorzien van een 1,5-liter dCi met vermogens die variëren van 64 tot 105 pk.

Renault Zoe

Bij de Renault Clio IV, die verschijnt in 2012 met de typecode X98, verdwijnt de het driedeurs model. Alleen de vijfdeurs en de estate blijven over. Ten opzichte van de vorige Clio heeft de Renault Clio IV een beduidend langere wielbasis wat hem meer binnenruimte geeft. Deze Clio leent zijn basistechniek aan de Renault Captur, de Nissan Micra en de elektrische Renault Zoe. In 2016 krijgt de Renault Clio IV een facelift.

Renault presenteert de Clio met een nieuw ontwikkelde 0,9-liter driecilinder turbomotor met een vermogen van 90 pk. Later verschijnt ook een viercilinder 1,2-liter TCe met 119 pk. De diesels zijn de 1,5-liter dCi's met vermogens van 75, 90 of 110 pk. Ze zijn gekoppeld aan een handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak en op sommige uitvoeringen is de EDC automaat met dubbele koppeling te koop. De motor voor de Renault Clio RS wordt bij deze generatie vervangen voor een 1,6-liter turbomotor die opnieuw een vermogen heeft van 200 pk. De Clio RS is altijd voorzien van de zestraps EDC automaat met dubbele koppeling.

Hybride

Als in 2019 de vijfde generatie Renault Clio op de markt komt, zijn inmiddels vijftien miljoen Clio's verkocht. Ten opzichte van de Clio IV is de Renault Clio V iets korter en lager maar wel wat breder. De Renault Clio V is standaard voorzien van een 7 inch scherm voor het multimedia-systeem. Duurder uitvoeringen krijgen een scherm van 10 inch. De Renault Clio V is te koop met een 1.0 TCe driecilinder benzinemotor met 100 pk die bovendien af-fabriek met een LPG-installatie kan worden geleverd. Verder is er een 1,3-liter met 130 pk en een 1,5-liter dCi diesel met 85 pk. In het begin van 2020 wordt de Clio e-Tech Hybrid gepresenteerd. Die heeft een 1,6-liter motor zonder turbo die loopt met het Atkinson-principe en 91 pk levert. Hij is gekoppeld aan twee elektromotoren die samen 69 pk levert. Als systeemvermogen geeft Renault 140 pk op. Met de Renault Clio E-Tech hybride kan 75 tot 79 kilometer puur elektrisch worden gereden.

Alternatieven voor de Renault Clio zijn de

- Alfa Romeo Mito

- Citroën C3

- Dacia Sandero

- Fiat Punto

- Ford Fiesta

- Honda Jazz

- Hyundai i20

- Kia Rio

- Mazda 2

- Mitsubishi Colt

- Nissan Micra

- Peugeot 205

- Peugeot 206

- Peugeot 207

- Peugeot 208

- Renault Clio

- Seat Ibiza

- Skoda Fabia

- Suzuki Swift

- Toyota Yaris

- Volkswagen Polo

 • comfort
  4,1
 • prestaties
  4,1
 • betrouwbaarheid
  4,2
 • kosten
  4,0

Meer over de Renault Clio

Gebruikersreview
Renault Clio RS
Gebruikersreview

Renault Clio Sport 2.0 16V (2006)

Ik heb deze auto in een opwelling gekocht, ik zag de auto te koop staan. Normaliter zou ik...

2
Gebruikersreview
Renault Clio
Gebruikersreview

Renault Clio TCe 90 Energy Expression (2014)

Voor mij even wennen na jaren lang diesel gereden te hebben en dan nu een 3 cilinder benzine… Qua...

Kia Niro EV Renault Mégane E-Tech dubbeltest elektrisch
advertorial

Zo haal je het maximale uit je leasebudget

Eerlijk is eerlijk, als leaserijder wil je het liefst zo veel mogelijk auto binnen het beschikbare...

Gebruikersreview
Renault Clio
Gebruikersreview

Renault Clio TCe 90 Energy Expression (2014)

Voor mij even wennen na jaren lang diesel gereden te hebben en dan nu een 3 cilinder benzine… Qua...

Gebruikersreview
Renault Clio TCe 90 Energy Night & Day (2014)
Gebruikersreview

Renault Clio TCe 90 Energy Night & Day (2014)

Na 3,5 jaar een Clio IV 1.5 dci te hebben gereden en door een samenloop van omstandigheden...

3
Nieuws
Renault Clio Hybrid 140
Nieuws

Zo zuinig is de Renault Clio Hybrid 140 in de praktijk

In deze aflevering van ‘Zo zuinig is’ staan we stil bij de Renault Clio Hybrid 140. Hoe zuinig...

134
Gebruikersreview
Renault Clio RS (2015)
Gebruikersreview

Renault Clio RS (2015)

Mooie zwarte renault clio rs met nu 46,5K op de teller. Lekker vlot en betrouwbaar op af en...

2
Gebruikersreview
Renault Clio Hybrid 140 R.S. Line (2022)
Gebruikersreview

Renault Clio Hybrid 140 R.S. Line (2022)

Ik kom uit een Mazda 2 en moest min of meer gedwongen overstappen op een ander merk. "Richtlijnen"...

4
Volvo advertorial 4/10 (ON52940)
advertorial

Stijlvol en markant

De aandacht voor detail straalt bij de Volvo V60 meteen al van de buitenkant af. Geen schreeuwerig...

Gebruikersreview
Renault Clio
Gebruikersreview

Renault Clio TCe 130 Initiale Paris (2019)

,strak afgeDe auto,wordt hoofdzakelijk voor vakantietochten gebruikt 6500 km per jaar,rijdt...

Gebruikersreview
Renault Clio
Gebruikersreview

Renault Clio Hybrid 140 E-TECH (2021)

Weer een Franse auto... dat belooft wat. Voor mijn werk rij ik veel kilometers en dan is een...

3
Nieuws
Geheime ruimte auto ANP
Nieuws

Geheime ruimte in auto binnenkort verboden

Het is binnenkort niet meer toegestaan om in een vervoermiddel, zoals een personen- of vrachtauto,...

77
Nieuws
Renault E-Tech engineered
Nieuws

Renault introduceert speciale uitvoering voor (plug-in) hybride modellen

In de markt voor een Renault met een hybride of plug-in hybride aandrijflijn? Dan kun je bij...

15
Nieuws
Occasion jong gezin 2 kinderen
Nieuws

Op zoek naar ... een occasion voor gezin met twee jonge kinderen

Als je alleen of met z'n tweeën bent, volstaat een compacte auto over het algemeen prima....

112
AutoCrew advertorial (ON49568) 1/2
advertorial

Van Barrel naar Bolide - video 1

De Daewoo Matiz van Suzanne is niet meer in topconditie. Sterker nog, haar vriend...

Achtergrond
Renault Clio Williams
Achtergrond

Renault Clio 'Williams' (1992) - Liefhebber Gezocht

Op zoek naar een populaire hot hatch die nog enigszins betaalbaar is? Misschien is deze tot...

27
Gebruikersreview
Renault Clio Estate TCe 90 Energy Intens (2016)
Gebruikersreview

Renault Clio Estate TCe 90 Energy Intens (2016)

Deze Clio gekocht ter vervanging van mijn Renault Scenic uit 2011. Een maatje kleiner en geen...

2
Gebruikersreview
Renault Clio Estate
Gebruikersreview

Renault Clio Estate TCe 90 Energy Intens (2018)

Sinds maart 2021 ben ik de eigenaar van een mooie zwarte clio estate uit 2018. Het is er een...

Gebruikersreview
Renault Clio
Gebruikersreview

Renault Clio TCe 100 Bi-Fuel Intens (2020)

Nieuw gekocht maar stond al op kenteken. Toch met een leuke korting gekocht. Nu 10.000 km...

5
Renault advertorial (ON58584)
advertorial

Zo kies je de juiste nieuwe auto

Overweeg je de overstap naar een hybride of volledig elektrische auto? Maar waar moet je nu...

Nieuws
Renault Clio Estate
Nieuws

Op zoek naar een compacte stationwagon

Afgelopen maand heeft Skoda naar buiten gebracht dat het doek valt voor de geliefde Fabia...

36
Gebruikersreview
Renault Clio TCe 100 Bi-Fuel Zen (2021)
Gebruikersreview

Renault Clio TCe 100 Bi-Fuel Zen (2021)

Afgelopen september liep het lease-contract af van ‘mijn‘ Ford Focus; een Titanium Business...

15
Gebruikersreview
Renault Clio TCE 100 Dynamique (2007)
Gebruikersreview

Renault Clio TCE 100 Dynamique (2007)

Deze Renault Clio is mijn eerste auto. Voor (relatief) weinig geld (€2000 - €3500) krijg je...

Gebruikersreview
Renault Clio S 1.4 (1993)
Gebruikersreview

Renault Clio S 1.4 (1993)

Mijn eerste wagen, het moest niet te veel kosten. Uiteindelijk best een leuk wagentje geworden....

Shell advertorial (ON-60014)
advertorial

Van vulslang naar laadkabel

Met deze slimme laadoplossingen kun je overal je auto opladen terwijl je werkt, uitrust of...

Gebruikersreview
Renault Clio TCe 90 Energy Dynamique (2015)
Gebruikersreview

Renault Clio TCe 90 Energy Dynamique (2015)

Omdat er toch wat woon-werk-prive kilometers gemaakt worden door ons vonden we een lichtere...

1
Nieuws
Clio, Polo, 205
Nieuws

Renault Clio 16v vs. VW Polo G40 vs. Peugeot 205 GTI - Uit de Oude Doos

Sommige auto's waren magisch toen ze uitkwamen en zijn dat decennia later nog steeds. Dat...

37
Gebruikersreview
Renault Clio (2021)
Gebruikersreview

Renault Clio (2021)

Hi, Ralph hier, Maak kennis met de Clio 5, Turbo 3 cilinders, 100 HP. Deze auto is mijn ........

Gebruikersreview
Renault Clio Estate TCe 90 Energy Dynamique (2013)
Gebruikersreview

Renault Clio Estate TCe 90 Energy Dynamique (2013)

December 2020 aanschaf Ik was al enige tijd op zoek naar een nieuwe auto. Dit in verband met...

16
Gebruikersreview
Renault Clio
Gebruikersreview

Renault Clio Hybrid 140 R.S. Line (2020)

Ik heb vele andere auto's gereden: vooral ook grotere auto's met motoren tot 2,5ltr inhoud...

Gebruikersreview
Renault Clio (2020)
Gebruikersreview

Renault Clio (2020)

Auto sinds september2020 in bezit . Je rijdt er in als een vorst en je tankt als een schooier. Ondanks...

3
Gebruikersreview
Renault Clio TCe 120 Limited (2017)
Gebruikersreview

Renault Clio TCe 120 Limited (2017)

Inleiding: Al mijn hele volwassen leven heb ik met Renault gereden. Begonnen met een R5-je...

2
Gebruikersreview
Renault Clio 1.6 16V Initiale (2002)
Gebruikersreview

Renault Clio 1.6 16V Initiale (2002)

Deze guitige blauwe Fransoos luistert naar de naam ´François´. Na een onfortuinlijke ervaring...

4
Gebruikersreview
Renault Clio TCe 120 GT (2013)
Gebruikersreview

Renault Clio TCe 120 GT (2013)

Na nu meer dan 1 jaar in de Clio te hebben gereden moet ik zeggen dat deze zeer goed bevalt...

13
Gebruikersreview
Renault Clio
Gebruikersreview

Renault Clio TCe 100 Bi-Fuel Intens (2020)

O o wat waren we blij met onze eerste nieuwe auto! Maar wat een teleurstelling!!! Vanaf dag...

36
Gebruikersreview
Renault Clio 1.2 16V Campus (2007)
Gebruikersreview

Renault Clio 1.2 16V Campus (2007)

Omdat we overdag toch niet harder mogen dan honderd km en er door de pandemie minder gereden...

Gebruikersreview
Renault Clio Hybrid 140 Initiale Paris (2020)
Gebruikersreview

Renault Clio Hybrid 140 Initiale Paris (2020)

In september 2020 besloot ik tot de aanschaf van een Renault Clio E-Tech Hybrid 140 in de...

13
Gebruikersreview
Renault Clio 1.6 16V Dynamique S (2007)
Gebruikersreview

Renault Clio 1.6 16V Dynamique S (2007)

Vandaag mijn eerste auto mogen ophalen. Het betreft een dealeronderhouden Renault Clio 1.6...

2
Gebruikersreview
Renault Clio Hybrid 140 Zen (2021)
Gebruikersreview

Renault Clio Hybrid 140 Zen (2021)

Nou, daar is hij dan! De nieuwe Renault Clio E-tech in de Zen uitvoering. Wat een fantastisch...

21
Gebruikersreview
Renault Clio TCe 90 Energy Dynamique (2013)
Gebruikersreview

Renault Clio TCe 90 Energy Dynamique (2013)

Met terugwerkende kracht kort verhaal over de Clio Dynamique in bezit van aug 2019 tot september...

3