Wat is de betrouwbaarste SUV om te kopen?

Mazda CX-3

Een auto moet het gewoon altijd doen. Dus je zoekt een betrouwbare auto. De SUV is populair maar wat is eigenlijk de betrouwbaarste SUV?

Op gebied van betrouwbaarheid zijn verschillende onderzoeken op gebied van betrouwbaarheid. Meestal maken die geen onderscheid tussen het type auto. Daarom zochten we welke de betrouwbaarste SUV is.

Onderzoeken betrouwbaarste SUV

De SUV is een populair model, daarvoor zijn verschillende redenen aan te wijzen. Aangezien betrouwbaarheid relatief is om te bepalen en de SUV een deelsegment vertegenwoordigt keken we in verschillende lijstjes. Let op dat je dan eigenlijk kijkt naar de betrouwbaarheid en mogelijke pechgevallen.

Duitse pechstatistieken

In Duitsland is de TüV Pechstatistiek een belangrijke graadmeter. De beste SUV die in de eerste drie jaar de minste problemen gaf was dit jaar de Mercedes GLC. Die stond bovendien ook als overall nummer 1. De volgende betrouwbaarste SUV staat daar op de zesde plaats, de Audi Q2. Ook een Duits product maar dat zie je vaker in deze lijst. De derde SUV staat op de 9e plaats en die komt uit Japan: de Mazda CX-3. Een opmerking hierbij is dat je vooral elektronische storingen kunt verwachten bij deze auto’s.

Engels gebruikersonderzoek

In Engeland vinden we meerdere lijstjes. Onze collega’s van AutoExpress houden een Driver Power Survey. In de top-10 van meest betrouwbare nieuwe auto’s volgens de berijders vinden we maar liefst 8 SUV’s. Daar maken we dus maar een lijstje van met de beste SUV als eerste genoemd.

We zien hier opvallend genoeg drie modellen uit de VAG-groep. De Lexus staat op het punt om een nieuw model te krijgen. En als je kijkt naar een elektrische SUV: dan kom je uit bij de Hyundai Kona, Peugeot 2008 en Volvo XC40. Die zijn verkrijgbaar in een elektrische variant.

Engelse SUV-statistieken

Ook het Engelse WhatCar heeft onderzocht wat de beste nieuwe SUV is. Het levert weer een andere top-10 op die je hieronder vindt.

In dit lijstje vind je ook verschillende auto’s die ook als plug-in hybride of als elektrische variant leverbaar zijn.

Conclusie

Als je zoekt naar de beste SUV, dan heb je weinig te vrezen als je een nieuwe auto koopt. Immers je hebt garantie en de meeste problemen, als die er zijn, betreffen elektronica en kunnen vlot worden verholpen. Er zijn auto’s die in meerdere onderzoeken hierboven terugkomen maar bedenk ook dat dit niet het einde van de wereld hoeft te zijn. Als je namelijk naar de nummer 10 op het laatste lijstje kijkt, de Volkswagen T-Roc, dan verwacht je in 98% procent van de gevallen een probleemloze auto.