Wat is de beste auto die je nieuw kunt kopen?

Skoda Kodiaq

Als je op zoek bent naar een nieuwe auto, dan wil je natuurlijk een mooie auto waarvan je veel plezier zult hebben. Wat is de beste auto die je kunt vinden?

Een noot vooraf: als je een nieuwe auto koopt, dan mag je verwachten dat je probleemloos rijdt. Dat geldt natuurlijk ook als je de beste auto hebt gekocht. Je wilt dan dat eventuele problemen worden ook snel worden opgelost. Meestal zal dat onder de garantie vallen dus dan kost je het naast wat ergernis en tijd in ieder geval geen geld. Op welke auto’s moet je letten als je zo min mogelijk problemen wilt hebben?

Startpunt: AutoWeek tests

De AutoWeek redactie zet zich constant in om nieuwe auto's kritisch aan de tand te voelen. En geeft daar dan een oordeel over. Als je jezelf wilt inlezen over het aanbod van de auto's en hoe ze in de praktijk rijden, dan vind je de AutoWeek tests  bij elkaar. Je ziet er zowel de eerste indrukken, rijtests, vergelijkende tests en duurtestverslagen. Daarmee kun je zeker al een shortlist gaan maken!

Eerste Rijtesten zijn bedoeld als een eerste kennismaking. Wat is er nieuw op dit model (voor het merk of zelfs in de branche)? Zijn er heel opvallende sterke of zwakke punten? Deze eerste indrukken worden in de Eerste Rijtesten besproken.

Vergelijkende testen voor beste auto

De vergelijkende testen zijn bedoeld als een veel gedetailleerdere blik op een auto. De AutoWeek testredactie zet dan directe concurrenten tegenover elkaar en meet zo objectief mogelijk zaken als ruimte, verbruik en prestaties. Daar komt een subjectief deel van de redacteur bij op basis van zijn referentiekader en ervaring. Hoe stuurt een auto, is deze comfortabel of juist niet. Dat soort zaken. Uiteindelijk rolt daar een scorekaart uit zoals je die aan het einde van elke vergelijkende test ziet. Op basis daarvan wordt een ranglijst samengesteld en is een van hen de beste auto in die test. Die auto is dan niet automatisch het beste in het segment. Als een auto (bijna) elke vergelijkende test wint, kun je er vanuit gaan dat het (een van) de beste is. Duurtests laten zien hoe een auto is om mee te leven. Sommige dingen gaan pas opvallen als je langer dan een week rijdt. Je ziet dan ook aspecten van de betrouwbaarheid die je deels kunt testen.