In welke auto past een kinderwagen?

Kinderwagen

Het mag als een open deur klinken, maar gezinsuitbreiding is vaak een aanleiding om een nieuwe auto te kopen. In welke auto past een kinderwagen?

De geboorte van een zoon of dochter betekent voor veel mensen dat ook de auto groter moet worden. Want de tweezitscabriolet of de stadsauto als enige auto wordt dan toch echt te klein. Als je een kind krijgt, dan moet je veel meenemen, van reservekleding voor de nieuwe telg, tot luiers en natuurlijk de kinderwagen. In welke auto past een kinderwagen?

Kofferbak belangrijkste criterium

Je wilt de kinderwagen gemakkelijk kwijt kunnen en dat betekent dat vooral de kofferbak een minimumgrootte moet hebben. Een kinderwagen meet tegenwoordig ingeklapt al gauw rond de 90 x 60 x 45 cm. En dat kan nogal variëren. Er zijn kinderwagens die heel compact zijn (zoek dan ook dat ze als handbagage in het vliegtuig mee kunnen) of die juist meer ruimte vragen. Als je dus al een kinderwagen hebt kun je dat het beste even checken of de kinderwagen meenemen bij de proefrit.

Van onze partner
Je speurtocht naar kinderwagens en buggies begint hier
Bij bol.com vind je een grote keuze aan kinderwagens en buggies. Kijk snel!

In welke auto past een kinderwagen in de kofferbak

Met deze maten zijn de kleine stadsauto’s als de Volkswagen Up en Peugeot 108 al snel uitgesloten. Meestal kom je snel uit bij auto’s in het zogenaamde B-segment, dus de zogenaamde supermini’s. Dat is de klasse waarin de Suzuki Swift valt, de Toyota Yaris of de Citroën C3. Maar ook hier varieert het. De Renault Twingo wordt in verschillende forums genoemd als de kleinste auto waar een kinderwagen in past. Dat ligt uiteindelijk aan de ingeklapte maten van de kinderwagen.

Mag het iets meer zijn?

Het zal wel duidelijk zijn dat je uit kunt gaan van de minimum maat, maar als je dan toch aan het kijken bent naar een nieuwe auto en met grote voorwerpen moet gaan rijden, dan kun je kijken of een grotere auto toch een betere optie is voor je. Een auto uit de middenklasse bijvoorbeeld. En als je die private least, dan kan het nog eens haalbaarder zijn dan je op het eerste gezicht zou denken. Dan zijn veel vaste kosten en onderhoud namelijk inbegrepen en dat scheelt ook veel hoofdbrekens. Check dat eens in de AutoWeek Private Leasevergelijker.