Zijn business-uitvoeringen ook voor particulieren?

Citroën C5 Aircross

Je komt ze vast wel een keer tegen als je naar een nieuwe auto kijkt. Je ziet dan business-uitvoeringen met een scherp prijskaartje. Die zou je best wel willen hebben als particulier. Maar zijn die business-uitvoeringen ook voor particulieren?

Wat opvalt aan de business-uitvoeringen bij verschillende merken is dat ze vaak lekker in de extra’s zitten. Zeker als je veel rijdt, dan is het een voordeel als je bijvoorbeeld navigatie standaard hebt ingebouwd. Maar als je als particulier zo’n auto wilt bestellen met leuke opties, dan kan dat niet of ben je toch duurder uit. Hoe zit dat dan, zijn business-uitvoeringen ook voor particulieren of wordt dat lastig?

Aantrekkelijk voor bijtelling

Een van de achtergronden om deze uitvoeringen samen te stellen is dat de merken voor een zakelijke rijder modellen met een interessant pakket extra’s wil aanbieden. Zo zitten er vaak navigatie in, LED koplampen connected oplossingen, automatische airco of rijhulpsystemen. Daarnaast is de kortingenstructuur in de zakelijke markt vaak anders dan bij particulieren. Daardoor kunnen deze auto’s een lagere catalogusprijs krijgen, dat met name voor de bijtelling een verschil maakt. En daar kijkt een zakelijke rijder naar. Maar zijn de particulieren dan slechter af? Dat kan meevallen, zo leerde navraag en een voorbeeld.

De C5 Aircross Hybrid is als Business (zakelijk) redelijk gelijk aan de Selection (actiemodel particulier) uitvoering. Bij vergelijkbare uitrusting kosten de Business en Selection respectievelijk € 40.410,- en € 39.650,-. Ten opzichte van de normale Feel uitvoering (41.150,- inclusief navigatie) is de Business wel iets goedkoper, maar mist dan bijvoorbeeld Dakrails en Advanced Comfort Seats.

Navragen en puzzelen

Dus er zijn zeker business-uitvoeringen ook voor particulieren. Zeker in combinatie met andere acties kan het lonen om te puzzelen in de uitvoeringen en vaak talrijke opties en pakketten van de specifieke modellen die je op het oog hebt. En natuurlijk om bij de dealer na te vragen wat precies de verschillen zijn. Zodat je een auto krijgt die in alle opzichten optimaal is voor jou! En je kunt trouwens ook altijd kijken naar een scherpe private lease offerte!

  • Prijzen en uitvoeringen als voorbeeld, die kunnen zijn veranderd sinds het schrijven van dit artikel.