Elektrische BMW i5 Touring bevestigd, ook iX2 op komst

Streepje voor op Mercedes-Benz

Spyshots BMW 5-serie Touring
BMW 5-serie Touring spyshotsSpyshots BMW i5 (5-serie)Spyshots BMW i5 (5-serie)Spyshots BMW iX2Spyshots BMW iX2

In de markt voor een elektrische BMW, maar vind je de i4 te gelikt, de i7 te groot en heb je geen behoefte aan een SUV? Goed nieuws. BMW komt dit jaar met de volledig elektrische i5. Van dat elektrische equivalent van de nieuwe 5-serie verschijnt ook een Touring.

Steeds meer autofabrikanten wagen zich aan een elektrische stationwagon. Met de 5 Electric was MG de eerste, maar inmiddels zijn de Opel Astra Sportstourer Electric en Peugeot e-308 SW al aangekondigd en weten we dat Volkswagen en Audi met elektrische stationwagons komen. Verder heeft het Chinese Nio een dergelijk model in het vat zitten. Wat blijkt? Ook BMW komt met een elektrische stationwagon.

BMW heeft een druk jaar voor de boeg. 2023 is immers het jaar waarin we niet alleen kennismaken met een geheel nieuwe 5-serie, maar ook met een nieuwe generatie van de X2. Van beide modellen verschijnen elektrische i-derivaten. De elektrische X2 gaat logischerwijs iX2 heten en wordt nog voor het eind van dit jaar gepresenteerd, zo meldt BMW. Het elektrische equivalent van de 5-serie komt eveneens nog dit jaar: de i5. Zoals de iX2 een elektrische versie van de X2 is en de i7 feitelijk een 7-serie met een elektrische aandrijflijn is, wordt de i5 dus een elektrische 5-serie. De nieuwe BMW 5-serie met verbrandingsmotoren is straks ook weer leverbaar als Touring en ook daar komt een elektrische variant, zo laat BMW weten. Met die i5 Touring heeft het merk straks een belangrijk streepje voor op concurrent Mercedes-Benz. De BMW i5 Touring staat voor 2024 op de rol.

Audi A6 Avant e-tron Concept

Er komt ook een Audi A6 Avant e-tron.

In het segment van de 5-serie heeft Mercedes-Benz de E-klasse. Daarnaast voert Mercedes-Benz met de EQE een volledig elektrisch model dat in dezelfde klasse opereert, maar dat geen enkel moertje of schroefje met de E-klasse deelt. De EQE is er als gelikt gelijnde vijfdeurs en heeft in de vorm van de EQE SUV een hogere broer. Een elektrische stationwagon heeft Mercedes-Benz straks dus niet, in tegenstelling tot BMW én Audi. Audi komt op zijn beurt namelijk met een productieversie van de A6 e-tron Avant Concept. Dat studiemodel geeft met zijn naam direct weer in welke klasse hij terecht komt.

BMW i5

BMW i5.

i5

De BMW i5 - die het merk voor de gelegenheid alvast met een doek erop laat zien - staat dus niet op een volledig voor EV's bestemd platform. Hij deelt immers zijn platform met de 5-serie die ook met mid-hybride en plug-in hybride aandrijflijnen op de markt komt. Er komt eveneens een nieuwe M5, maar ook van de i5 verschijnt volgens BMW een zogenoemde performanceversie. Reken wellicht op de komst van een i5 M50.

PRIVATE LEASE BMW

Lezersreacties (68) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.