Elektrische BMW iX2 draait sneeuwronde

Doordraaier

Spyshots BMW iX2
Spyshots BMW iX2Spyshots BMW iX2Spyshots BMW iX2Spyshots BMW iX2Spyshots BMW iX2Spyshots BMW iX2Spyshots BMW iX2Spyshots BMW iX2Spyshots BMW iX2

BMW werkt aan een compleet nieuwe X2. Dat is de eerste ooit waarvan ook een elektrische iX2 verschijnt. Die laatste kunnen we je nu voor het eerst in testkostuum laten zien.

Vorig jaar trok BMW het doek van een volledig nieuwe X1 en dus duurt het niet lang meer voordat er van de X2 een nieuwe generatie komt. De nieuwe BMW X2 wordt een andersoortig model dan de X2 die je al even kent. In tegenstelling tot de uitgaande X2 wordt de nieuwe namelijk veel meer een 'coupé-SUV' met een relatief sterk aflopende daklijn. Waar de huidige X2 een speelser vormgegeven en kleiner alternatief voor de X2 is, wordt de nieuwe X2 wat de X4 en X6 tot achtereenvolgens de X3 en X5 zijn.

De BMW X1 is er sinds zijn generatiewissel voor het eerst ook als elektrische iX1 en het ligt in de lijn der verwachting dat er van de kersverse X2 eveneens een elektrische versie komt. Die zou dan uiteraard iX2 gaan heten. De elektrische BMW iX2 is op deze spionagefoto's iets te enthousiast een spekgladde bocht ingedoken. Uitlaatpijpen schitteren door afwezigheid, wat voor ons het bewijs is dat dit echt de elektrische iX2 is, al kan de sticker met opschrift 'Electrified Vehicle' ook nog wijzen op de aanwezigheid van een plug-in hybride aandrijflijn. De nieuwe X2 komt zonder twijfel ook weer als plug-in op de markt. Mocht dit inderdaad de iX2 zijn, dan is het de eerste elektrische 'coupé-SUV' van BMW. Van de X4 en X6 bestaan immers geen elektrische varianten. De BMW iX1 komt tot 438 kilometer ver op een volle accu. De iX2 zal daar zeker niet voor onder voor doen.

PRIVATE LEASE BMW X2

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum