‘Nieuwe Volkswagen Passat al in september op de markt’ UPDATE: toch niet

Sneller dan gedacht

Spyshots Volkswagen Passat
Spyshots Volkswagen PassatSpyshots Volkswagen PassatSpyshots Skoda SuperbSkoda Superb muleSpyshots Skoda Superb

Update: Volkswagen Nederland ontkent het Automotive News-bericht. De nieuwe Volkswagen Passat wordt volgens de importeur in augustus onthuld, afleveringen staan pas voor 2024 gepland.

Dat er een nieuwe Passat op komst is, is op zich geen nieuws. Ook de belofte dat de auto nog dit jaar komt, werd al eerder gedaan. Nieuw is echter dat de eerste exemplaren volgens Automotive News al in september worden afgeleverd. ‘AN’ heeft dat naar eigen zeggen van niemand minder dan Volkswagen-CEO Thomas Schäfer, dus hecht er gerust veel waarde aan. Zoals we allemaal weten, is de eerste aflevering aan een klant bepaald niet het eerste moment waarop we een auto te zien krijgen. Afleveringen in september zouden dan ook betekenen dat de auto al op redelijk korte termijn wordt onthuld, ergens in de komende maanden.

UPDATE:

Zoals in de aangepaste intro te lezen is, geeft de importeur aan dat deze planning niet helemaal klopt. De onthulling van de nieuwe Volkswagen Passat vindt eind augustus plaats, de afleveringen beginnen volgend jaar.

Passat en Superb

Met een nieuwe Passat ziet Volkswagen als een van de weinige merken nog heil in een redelijk traditionele middenklasser. Wel onder bepaalde voorwaarden, trouwens, want de nieuwe Volkswagen Passat komt er alleen als stationwagon. Skoda lijkt met de extra ruime Superb een uniek plekje in deze klasse te hebben gevonden. Het is dan ook niet gek dat ook die auto een opvolger krijgt, hier wel in liftback- én stationwagonvorm. De Superb en de Passat worden straks allebei in een Volkswagen-fabriek in Bratislava in Slowakije gebouwd. De Passat en de Superb lopen nu nog op twee verschillende plekken van de band, te weten in Emden (aan de overkant van de Eems) en in Kvasiny in Tsjechië. De marktintroductie van de Superb laat nog wat langer op zich wachten, maar moet toch ook nog in 2023 plaatsvinden.

De nieuwe Volkswagen Passat en Skoda Superb kwamen allebei al geregeld in gecamoufleerde vorm voorbij.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (71) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum