Nieuwe Volkswagen Passat Variant betrapt

Samen met de Superb uit Slowakije

Spyshots Volkswagen Passat
Spyshots Volkswagen PassatSpyshots Volkswagen PassatSpyshots Volkswagen PassatSpyshots Volkswagen PassatSpyshots Volkswagen PassatSpyshots Volkswagen PassatSpyshots Volkswagen PassatSpyshots Volkswagen Passat

Dit jaar brengt Volkswagen een elektrisch equivalent van de Passat op de markt: de ID7. Maar Volkswagen vergeet de Passat zelf niet. Er zit immers een geheel nieuwe generatie Passat in het vat. Op deze foto's is de nieuwe Volkswagen Passat Variant in wit testkostuum in actie te zien.

De volgende generatie Volkswagen Passat wordt een bijzondere. Het lijkt namelijk de laatste serie van de D-segmenter te worden die nog verbrandingsmotoren krijgt. Daarnaast komt hij er voor het eerst in zijn bestaat enkel als Variant. Althans, in Europa. Die nieuwe Volkswagen Passat Variant is opnieuw gesnapt. Het testteam heeft enigszins zijn best gedaan om het nieuwe model te vermommen als de huidige Passat.

De volgende generatie Passat rolt straks samen met de nieuwe Skoda Superb van de band in Bratislava. Hoewel er geen vierdeurs Passat sedan komt, lijkt Skoda wél een Superb sedan naast de Superb Combi te gaan voeren. Wat aandrijflijnen betreft moet je uiteraard inzetten op een uitgebreide reeks motoren, waaronder de bekende TSI-machines. Verder krijgt de Passat weer een of meerdere plug-in hybride aandrijflijnen. We verwachten de nieuwe Volkswagen Passat net als zijn Tsjechische zustermodel van Skoda nog dit jaar op de markt.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (78)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens