| Uitvoering | Passat Variant 1.5 TSI 150pk Business |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 49.000 km |
| KM-stand laatst | 73.400 km |
Eigenlijk prima!
Komende van een Mercedes C 200 cdi, station, via een Lexus UX250 (private lease) naar een zwarte Passat station. Een 2023, 1.5TSI, automaat met 49000 km op de (analoge) teller. Duitse import door een autobedrijf, dus behoorlijk aangekleed, buiten de standaard zaken, elektrisch verwarmde en inklapbare buitenspiegels, rechterbuitenspiegel naar benedendraaiend bij achteruit rijden, verwarmde voorstoelen, alle veiligheids voorzieningen met de nodige piepjes, Apple CarPlay, weg-klapbare trekhaak, comfort stoelen, achter extra getint glas, draadloos laden, reservewiel, en wellicht vergeet ik nog wat dingen. Ik kwam niets te kort. ( misschien stuurverwarming)
Het is een heerlijke grote en vooral lange auto. Een gordijnrailtje van 3 meter schuif je er zo in. Zit-ruimte (beenruimte) achter de voorstoelen genoeg. Comfort is prima. Met 120 op de cruise control, rustig doorzoeven. Voldoende stil. Verbruik op lange termijn, 1:15,5 volgens het display. Op korte stukjes 1:12, of langere stuk is 1:17,5 zomaar mogelijk. Het is maar een indicatie. Lekkere grote benzinetank (66ltr), dus grote actieradius.
Het zit solide in elkaar. Geen kraakje te bekennen. Stoelen zijn lekker groot en gedeeltelijk elektrisch te verstellen, met een onderbeen verlenger. Zitten prima, en een goede positie achter het stuur te krijgen met behulp van het verstelbare stuur.
Alle knopjes en schuifjes werken precies. Even wennen, dat wel.
In mijn beleving eigenlijk een prima auto, voor dagelijks gebruik. Ik heb er de afgelopen 11 maanden bijna 25000 km mee gereden en geen enkel dingetje gehad. Nóg geen onderhoudsbeurt gehad want die komt met 30000km.
Probleemloos. Betrouwbaar. Solide. Stabiel. Degelijk, misschien een beetje saai…maar dit typeert voor mij deze VW pastZat.
Afgelopen winter, in de ongestrooide woonwijk, rustig op stationair toerental door de Nederlandse sneeuw ‘ploegen’ met 235/18 zomerbanden. Ik kan eigenlijk weinig ‘min’ punten bedenken, al zou de motorkap van dikker materiaal gemaakt mogen zijn. Nu al 2x lichte hagelschade gehad. Voor €70- per keer is dit weer netjes. De lengte is met parkeren soms wat lastig. De auto is niet super snel, (150pk/250nm) maar je kan behoorlijk meekomen met de rest. Buitenlandse tripjes door de Alpen is lekker met de grote tank doorjakkeren op de cruisecontrol.
Is er nou verder niets mis met deze auto? Niet echt. Maar toch gaat deze binnenkort de deur uit. Ik wil een wat hogere instap. Nu is dit pas mijn 32e auto geloof ik, dus ééntje meer of minder maakt niet uit…maar het nét iets hogere instappen van de voorgenoemde UX was toch prettiger. Zal ook wel met de naderende pensioen leeftijd te maken hebben.
De zoektocht naar ‘iets anders’ gaat weer beginnen.😆
Foto’s van de PastZat zal ik later nog uploaden.